با حضور معاون وزیر بهداشت انجام شد؛
معرفی برگزیدگان بیستمین جشنوارهی بینالمللی رویان/ تقدیر از ۳ طرح بینالمللی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در این مراسم تقدیر که در سالن همایشهای بینالمللی رازی تهران برگزار شد، پروفسور جما ایوانس از موسسه تحقیقات پزشکی هادسون استرالیا، پروفسور برایان هرمان مدیر مرکز ژنومیکس دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو و پروفسور پتیت هروه محقق پژوهشگاه ملی تحقیقات پزشکی فرانسه بهعنوان برگزیدگان بینالمللی و دکتر مهدی توتونچی از محققان پژوهشگاه رویان بهعنوان برگزیده داخلی جشنواره معرفی و تقدیر شدند.
تاثیر مواد قندی در پذیرش جنین
پروفسور جما ایون از استرالیا یکی از برندگان بینالمللی بیستمین کنگره رویان بود؛ تحقیقات این پروفسور در زمینهی اثر افزایش وزن در باروری خانمها و بهطور اختصاصی بررسی مولکولهای مسیر متابولیسم بوده است. ایشان بر تاثیر مواد قندی در پذیرش جنین در آندومتر در شروع بارداری تحقیق کرده است.
محققی از آمریکا
برندهی دوم بیستمین کنگرهی رویان، برایان هرمان از آمریکا است. وی دانشیار دانشگاه تگزاس است و در زمینه بیولوژی تولیدمثل تحصیل کرده است. وی ۶۲ هزار سلول بنیادی مولد اسپرم را در مدلهای حیوانی و از نمونه بافت بیوپسی بیضه انسان بررسی کرده و به نتایجی دست رسیده است که به افزایش دانش ما در زمینه سلولهای مولد اسپرم کمک میکند. او به دلیل تحریمهای ظالمانهی آمریکا، امکان حضور در این جشنواره نداشت.
پیوند سلولهای بنیادی به بیماران دارای مشکلات ارتوپدی
برندهی سوم بیستمین کنگره رویان نیز پرفسور هربه از فرانسه است. وی عضو انجمن مهندسی بافت اروپا است و در زمینهی پیوند سلولهای بنیادی به بیماران دارای مشکلات ارتوپدی فعالیت داشته است. نتیجه تحقیقات وی نشان میدهد اگر کمبود گلوکز در محل پیوند رفع شود لانهگزینی سلولهای بنیادی بهتر رخ خواهد داد.
تکنیکهای کنترل سلولهای اسپرم
برنده دیگر کنگره رویان، دکتر مهدی توتونچی از پژوهشگاه رویان بود؛ وی دانشآموختهی دانشگاه علموفرهنگ در زمینهی زیستشناسی تکوینی است و اولین سلول پرتوان القایی را به همراه دیگر همکارانش در رویان در سال ۲۰۰۸ ثبت کردهاند؛ بخشی از مطالعات او در زمینهی ناباروری متمرکز است. تحقیقات وی دربارهی تکنیکهای کنترل سلولهای اسپرم است و وی توانست به ژنهایی که در این زمینه تاثیرگذارند، دست پیدا کند.
یک پیشنهاد؛ ورود جدی رویان به حوزهی ژندرمانی
دکتر رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در این مراسم گفت: ما با پیشرفتهای علمی زیادی در جهان روبهرو هستیم؛ بخشی از این پیشرفتها به نقش هوش مصنوعی در درمان اختصاص دارد و بخشی دیگر که به فعالیتهای رویان ارتباط بیشتری دارد، ژندرمانی است که میتواند روشهای درمانی را دگرگون کند و روشهای جدیدی را برای درمان بیماریها مشخص کند.
وی با اشاره به تکنولوژی کریسپر، گفت: این تکنولوژی باعث شده ژندرمانی بتواند درمان دقیق و ارزانی باشد؛ ترایالهای متعددی برای ژندرمانی در دنیا انجام میشود؛ بیشتر از ۲۸۵۰۰ کارآموزیهای مطالعاتی در دنیا در این زمینه ثبت شده است.
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: ژندرمانی برای درمان بیماریهای مزمنی چون تالاسمی و هموفیلی امیدی تازه ایجاد کرده است. این روش، روش درمان بسیاری از بیماریها در آینده خواهد بود. به محققان رویان پیشنهاد میکنم در این زمینه نیز فعال شوند. امیدواریم بتوانیم کمک کنیم که در این زمینه سرمایهگذاریهای بیشتری انجام شود.
لزوم توجه به جنبههای اخلاقی آییننامههای ناباروری
دکتر محمدعلی صدیقی گیلانی رییس انجمن باروری و ناباروری ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه حدود ۸۰ مرکز درمان ناباروری در ایران وجود دارد، گفت: امیدواریم بتوان جنبههای اخلاقی آییننامههای موجود در زمینه ناباروری را ارتقا داد.
وی با بیان اینکه انجمن باروری و ناباروری ایران یک انجمن چند تخصصی است، گفت: حدود ۸۰ مرکز درمان ناباروری در ایران مشغول فعالیت هستند؛ امیدواریم این انجمن بتواند با حمایت وزارت بهداشت و سایر مراکز ناباروری آییننامههای مختلفی را در زمینهی ناباروری تدوین کند.
وی افزود: امیدواریم بتوان برخی آییننامههایی که در کشور موجود است ارتقا داد و جنبههای اخلاقی آنها را بهبود بخشید.
صدیقی با اشاره به رابطهی پزشک و بیمار گفت: خوشبختانه جامعهی پزشکی ایران همواره جامعهی معتمد مردم ایران بوده است؛ امیدواریم این اعتماد همیشه پابرجا بماند و مراکز و نهادهایی که متصدی مسایل بهداشتی کشور هستند، این اعتماد را ارتقا دهند.
نظر شما :