در اولین نشست علمی طرح "توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار" استان اردبیل عنوان شد:
توسعه مشاغل خانگی با اجرای طرح اقتصادی زنان سرپرست خانوار
به گزارش روابط عمومی، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل سه شنبه 5 شهریور در این نشست با بیان اینکه این طرح همزمان با 23 استان کشور در اردبیل نیز در حال برگزاری است، گفت: اجرای این طرح که با هدف فراهم کردن زمینه خوداشتغالی، اتصال به بازار هدف و بنگاههای پیشرو زنان و استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد در حال برگزاری است، اشتغال شش هزار زن سرپرست خانوار را در کشور را رقم خواهد زد.
مهران اوچی اردبیلی با اشاره به اینکه در سال 1396 این طرح به صورت پایلوت در 9 استان اجرا شد، افزود: اجرای این طرح در 9 استان منجر به شناسایی 261 مورد مزیت نسبی، جلب مشارکت 150 بنگاه تعاونی و خوشههای کسب و کار و 5 و هزار 500 کارآفرین، و پشتیبان، برندسازی برای دو هزار و 200 محصول، اتصال هزار نفر به بازار و بنگاههای بالادستی شده، که این امر حاصل استعدادسنجی 33 هزار نفر بوده است.
وی توسعه مشاغل خانگی را از نتایج اجرای طرح مذکور اعلام و تصریح کرد: اتصال به بازار خرید مواد اولیه و فروش محصولات تولیدی از دغدغههای مشاغل خانگی است به همین خاطر جهاددانشگاهی به عنوان نهاد توسعهای و مجری طرح، بعد از ارائه مشاوره و آموزشهای لازم از طریق پشتیبانان طرح، زمینه اتصال به بازار را فراهم میکند.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل یادآور شد: این طرح با هدف توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و با همکاری سه جانبه جهاددانشگاهی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل اجرا میشود.
اوچی اردبیلی با اشاره اینکه در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار تلاش میشود تا از اخذ تسهیلات بانکی جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: این طرح در چهار فاز شناسایی، اولویتبندی مزیتها و هماهنگی اولیه، توانمندسازی و اتصال به بازار فروش توسط جهاددانشگاهی در استان اردبیل اجرا خواهد شد و خروجی این طرح، تولید محصول با بهرهگیری از هدایت، آموزش و مشاوره مناسب این نهاد به زنان سرپرست خانوار خواهد بود.
- افزایش سهمیه استان در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار پیگیری میشود
در این نشست مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل با بیان اینکه فعالیت و پیگیریهای جهاددانشگاهی استان اردبیل در اجرای دقیق و اثربخش طرح ملی "توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار" غیر قابل انکار است، گفت: جهاددانشگاهی در اجرای طرحهای استانی اعتماد مسئولان استانی و دستگاه های اجرایی را به خود جلب کرده است.
فریبا محمدلو افزود: به یقین اجرای عملیاتی و موفق این طرح، تاثیر بسزایی در اشتغال زنان سرپرست خانوار خواهد داشت به همین خاطر در حال انجام پیگیری های لازم را برای افزایش سهمیه استان که در حال حاضر یک صد و دو نفر است، هستیم.
وی با اشاره به اینکه اگر آموزشها به سمت تولید محصول و ایجاد اشتغال پیش رود، قطعا اثربخش خواهد بود، اضافه کرد: اگر پشتیبانهای طرح در راستای اتصال تولیدکنندگان به بازار فروش ساماندهی شوند کمک بزرگی به هدایت افراد توانمند برای درآمدزایی خواهد بود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل، عدم آشنایی با بازار هدف را دغدغه مهم تولیدکنندگان دانست و اظهار داشت: امیدواریم اجرای موفق این طرح در استان اردبیل، الگویی برای کشور شود.
محمدلو با اظهار تأسف از افزایش تعداد بانوان در زندان به دلیل مسائل مالی خاطرنشان کرد: بسیاری از این زنان تولید کننده هستند اما به دلیل عدم اتصال به بازار مقروض و راهی زندان شده و مشکلات عدیده ای برای خود و جامعه به وجود آوردهاند که امیدواریم اجرای این طرح برخی خانوادهها را از آسیب و مشکلات دور کند.
وی یادآور شد: در طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار تنها اشتغال زنان سرپرست خانوار مطرح نیست بلکه ایجاد درآمد برای تأمین مایحتاج خانواده و فرزندان نیز مطرح است.
محمدلو از آزادی 235 نفر زندانی مالی با کمک زنان در استان اردبیل در سال گذشته خبر داد.
- 12 رشته شغلی در حوزه اشتغال زنان شناسایی شده است
در این نشست مسئول اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در استان اردبیل گفت: در سالجاری سهمیه استان در این طرح یکصد و دو نفر است که با توجه به وجود 14 هزار و 658 زن سرپرست خانوار در استان در سفر اخیر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به اردبیل خواستار افزایش این تعداد شدهایم.
مهران محمدی با بیان اینکه جهادانشگاهی استان اردبیل در تلاش است تا وظایف خود را در قبال توسعه اشتغال استان به خوبی انجام دهد، تصریح کرد: رتبه استان اردبیل از لحاظ نسبت زن سرپرست خانوار به کل خانوارها در سطح کشور 26 است و از لحاظ تعداد زنان سرپرست خانوار رتبه بیست و سوم کشور را دارد.
وی از شناسایی 12 رشته شغلی در حوزه اشتغال زنان با توجه به مزیت و ظرفیتهای استانی توسط جهاددانشگاهی برای استفاده در این طرح خبر داد و اضافه کرد: با توجه به پایشهای انجام گرفته، شهرستانهای اردبیل، خلخال و پارسآباد بیشترین تعداد زن سرپرست خانوار را دارد.
محمدی اظهار داشت: وظایف جهاددانشگاهی در این طرح به عنوان نهاد توسعهای و واسطهای، مطالعات پژوهشی، رصد و پایش، ارزیابی، اثربخشی، مستندسازی، بانک اطلاعاتی، شبکه سازی، همافزایی و تسهیلگری، جلوگیری از اتلاف منابع، تقویت روحیه تیمی و گروهی، اتصال به بازار، توجه به زنجیره ارزش و ظرفیتسازی است
نظر شما :