آمادگی شیلات مازندران در واگذاری پهنهی ساحلی به جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی مازندران ولیالله محمدزاده مدیر کل شیلات مازندران امروز سوم شهریورماه در نشستی با واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران با بیان اینکه ظرفیت شیلاتی یکی از مزیتهای استان است، گفت: استان مازندران در سال 97 بالغ بر 104 هزار و 700 تن اعم از آبزیان پرورشی و دریایی تولید و صید داشته است.
وی با بیان اینکه، 12هزار نفر به صورت مستقیم مشغول کار و تقریبا 40 هزار نفر از این محل ارتزاق میکنند، افزود: توسعه شیلات جزو مصادیق اقتصاد مقاومتی است و با توجه به مزیت خوبی که استان مازندران دارد منافع ملی کشورها ایجاب میکند که توسعه آبرزی پروری در دریا انجام شود.
محمدزاده با بیان اینکه آبزی پروری در دریا را از سال 85 کلید زده شد، تصریح کرد: جهتگیری شیلات را باید به سمت دریا سوق دهیم و هر گونه فعالیت شیلاتی ابتدا باید با مبانی و برنامه اقتصادی طرح آن مکتوب شود.
وی با بیان اینکه امسال تعداد قفس فعال در استان از 50 عدد عبور میکند، افزود: ماهیان پرورش یافته در قفس صادرات محور هستند و ما به دنبال بومیسازی قفسها و برندسازی ماهیان پرورشی هستیم.
مدیر کل شیلات مازندران اظهار کرد: چشمانداز شیلات استان را روشن میدانم و الان هم پهنهها را مشخص کردیم و با محیط زیست هماهنگ شد و بحث ماهیان خاویاری در سواحل و پرورش ماهی در قفس مورد توجه است.
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت پرورش ماهی در قفسهای بزرگ برویم، افزود: با توجه به اینکه پرورش ماهی در قفس تولیدات صادرات محور است متاسفانه تجاری که برای خرید میآیند برای تناژ پایین وارد خرید نمیشوند.
محمد زاده با بیان اینکه، مجموعه جهاددانشگاهی مجموعه فنی است، اظهار کرد: این اداره کل آمادگی دارد با واگذاری موقت پهنهای از ساحل دریا به جهاد دانشگاهی، مقدمات ورد این نهاد را برای پرورش ماهی در قفس و توسعه شیلات استان، تسهیل کند.
وی با بیان اینکه لازم است جهاد دانشگاهی نمایندهای را به اداره کل شیلات برای پیگیری پروژه پرورش ماهی در قفس معرفی کند، افزود: این اداره کل تلاش میکند همه تجربیات را در اختیار جهاد دانشگاهی قرار دهد چرا که معتقد است هر اقدامی برای توسعه آبزی پروری و رونق بازار شیلاتی و نیز برای سرمایهگذاری در بخش شیلات استان وظیفه ذاتی این اداره کل است.
وی افزود: مزارع در کنار ساحل تاثیر خوبی در کیفیت گوشت ماهیان دارد و از 125 مزرعه در سطح کشور 25 مزرعه در مازندران فعال است و استان مازندران 54 درصد تولید شیلات کشور را به خود اختصاص داده و باید به سمتی برویم که مزارع سمت دریا را گسترش دهیم.
آمادگی کامل جهاد دانشگاهی در توسعه شیلات مرکز استان
در این نشست واحد عبدالهیان رئیس جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: بحث پرورش ماهی در قفس بیشتر در غرب مازندران متمرکز شده و علی رغم استعداد و ظرفیت منطقه مرکزی استان این نواحی هنوز شکوفا نشده و جهاد دانشگاهی آمادگی دارد علی رغم وجود موانع و مشکلات با همکاری شیلات برای توسعه شیلات در این مناطق ورود جدی داشته باشد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی با توجه به مجوزهایی که اخذ کرده است آمادگی کامل دارد چنانچه نظر شیلات استان برای ورود جهاد به منطقه ساحلی مساعد باشد بدون وقفه وارد فعالیت اجرایی شود.
عبدالهیان گفت: متاسفانه برخی از شهرهای مرکزی کشور با استفاده از منابع استراتژیک آبی که می بایست صرفا برای شرب باشد به شیلات روی آوردهاند اما مازندران که از نعمت بزرگ دریا بهرهمند است هنوز به قدر ظرفیت این فعالیت اقتصادی به طور جدی وارد نشده است.
وی افزود: مقدمات اجرای پرورش ماهی در قفس، پرورش ماهی خاویاری و پرورش صنعتی جلبک از طرف جهاد دانشگاهی و با ورود سرمایهگذاران مهیا شده است.
عبدالهیان توجه به شیلات را در راستای کارآفرینی اجتماعی و تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش توان اقتصادی خانوارها دانست و بیان کرد: مطمئنا چنانچه مزیت گردشگری و پرورش ماهی در قفس در کنار استفاده معمول آبندانهای استان دیده شود از آب باران به نحو درست استفاده خواهد شد و این نعمت الهی در نیمی از فصول سال به هدر نخواهد رفت.
وی افزود: خوشبختانه ساختار جهاد دانشگاهی منعطف است و محدودیت در ورود به عرصه های توسعه ای استان وجود ندارد و هرگاه برنامهای برای جهاد تعریف شود که مزیت اقتصادی داشته باشد میتواند با بکارگیری نیروی انسانی و سایر قابلیت ها، فعالیت ها را توسعه دهد.
نظر شما :