۴۰ سالگی انقلاب اسلامی - جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۲

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد: گسترش فعالیت‌های بین‌المللی/ ایجاد باشگاه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها

۰۱ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۴:۰۰ کد : ۱۰۷۴ فرهنگی تاپ خبر
دکتر عیسی علیزاده در رابطه با فعالیت های معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد:‌بنا داریم فضاهای کالبدی و زیرساختی معاونت را در استان‌های مختلف توسعه دهیم، زیرا نیاز به ایجاد محیط‌های مناسب فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها داریم. هم چنین پیش‌بینی می‌کنیم بتوانیم چندین باشگاه دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف سطح کشور تاسیس کنیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد: گسترش فعالیت‌های بین‌المللی/ ایجاد باشگاه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،‌ به مناسبت فرارسیدن سی و هشتمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی روابط عمومی این نهاد گفت و گویی اختصاصی را با دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی انجام داده است که در زیر می خوانید:

 

  • تازه‌ترین اقدامات معاونت فرهنگی این نهاد را تشریح بفرمایید.

هم‌اکنون چند فعالیت در راس اقدامات این معاونت قرار دارد. از آنجا که به‌تازگی این مسوولیت بر عهده بنده گذاشته شده است، نخستین اقدام، تلاش برای جوان‌گرایی در سطح مدیران ستادی و مدیران سازمان‌ها و مراکز فرهنگی بوده است. این امر موجب ارتقای کارآمدی، کارآیی، پویایی، نوآوری و خلاقیت در سازمان خواهد شد.

در دومین گام، بر آن هستیم تا پس از پایش برنامه و اهداف سال اول برنامه ششم توسعه واحدها، سازمان‌ها و مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی، در صورت لزوم، بازنگری در برنامه را دستور کار قرار دهیم و با توجه به روند سریع تحولات فرهنگی و اجتماعی در کشور، به ویژه در دانشگاه‌ها، برنامه‌ای روزآمد و موثر تدوین کنیم.

در کنار همه این موارد، برنامه ی منظم حضور در واحدهای جهاددانشگاهی در سراسر کشور، تقویت منابع و توان مالی، اداری و انسانی سازمان‌ها و مراکز و معاونت‌های فرهنگی به صورت جدی دستور کار قرار گرفته است. در همین راستا، انعقاد چند تفاهم‌نامه با نهادهای موثر ملی و بین‌المللی مانند موسسه فرهنگی اکو، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ سازمان تبلیغات اسلامی؛ و اداره کل امور بانوان شهرداری تهران در حال پیگیری است.

همچنین، برگزاری "ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان جهان اسلام" در مشهد مقدس، برگزاری دوازدهمین دوره همایش ملی "خلیج فارس" در بوشهر و اختتامیه جشنواره ملی ـ دانشجویی "تلخند" در زنجان نمونه‌هایی از مهم‌ترین رویدادهای ملی و بین‌المللی این معاونت در چند ماه اخیر بوده است.

 

  •  گفتمان جهاددانشگاهی چگونه به پشتیبانی وفادارانه از انقلاب اسلامی انجامید؟

در ابتدا لازم است بدانیم گفتمان جهاددانشگاهی چیزی جدای از گفتمان انقلاب نیست. گفتمان انقلاب اسلامی گفتمانی عظیم است که دارای ابعاد و گونه‌های مختلف می‌باشد که یک بعد آن گفتمان فرهنگی و دانشگاهی است.

پس از انقلاب فرهنگی و تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهاددانشگاهی به منظور اجرایی کردن گفتمان انقلاب اسلامی در محیط دانشگاهی تشکیل شد و وظیفه ی تقویت رویکرد علمی در گفتمان‌سازی فرهنگی و فناورانه را ذیل کلان‌گفتمان انقلاب اسلامی بر عهده گرفت.

در همین راستا بود که این نهاد توانست الگوهای جدیدی از فعالیت‌های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی را ارایه کند که تا قبل از آن در کشور وجود نداشته است.

در حقیقت پشتیبانی جهاددانشگاهی از انقلاب اسلامی، در نهادینه کردن روحیه انقلابی و اسلامی در محیط دانشگاه و فضای علمی پژوهشی کشور بوده است.

علاوه بر این خدمات گوناگون جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و... کمک زیادی به انقلاب اسلامی کرد. برای مثال در دوران طلایی هشت سال دفاع مقدس، بدنه پژوهشی جهاددانشگاهی در خدمت جنگ قرار گرفت و بسیاری از پشتیبانی‌های فنی و علمی تخصصی را در این حوزه به خوبی انجام داد و حمایت کم نظیری را در این خصوص برای انقلاب رقم زد.

گفتمان جهاددانشگاهی حول دو محور اصلی «علم» و «جهاد» توانست دانشجویان را با حرکت جهادی در حوزه علم و دانش آشنا کند و در پیدایش و استمرار جهاد علمی در انقلاب اسلامی نقش اصلی را ایفا کند.

 

 

  •  نقش ساختار منعطف جهاددانشگاهی در رفع نیازهای کشور به ویژه در هنگام فشار اقتصادی دشمن چیست؟

همان طور که رهبر معظم انقلاب بارها و به ویژه در سال‌های اخیر تاکید فرموده‌اند "تنها و بهترین راه مقابله با فشارهای اقتصادی دشمنان، تقویت بُنیه اقتصاد ملی یا همان اقتصاد مقاومتی است"، جهاددانشگاهی با ساختار منعطف خود می‌تواند در تمام حوزه‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی موثر باشد. جهاددانشگاهی با پتانسیل پژوهش خود می‌تواند در تولید از جهات گوناگون اثر بگذارد. استقلال و خودکفایی در موارد بسیار زیادی توسط این نهاد تجربه شده است و اگر عموم مسوولان به این باور برسند که باید به جوانان جهاددانشگاهی اعتماد کنند، خواهند دید که چگونه روحیه فرهنگ و مدیریت جهادی می‌تواند کشور را در خودکفایی به بالاترین نقطه خود برساند.

ما نیز در معاونت فرهنگی آماده‌ایم تا در راستای گسترش فرهنگ حمایت از تولید داخلی برنامه‌ریزی کنیم و از توانمندی‌های معاونت فرهنگی برای این مهم کمال استفاده را داشته باشیم. از جمله می‌توانیم در ترویج و تبلیغ باور ملی به توانمندی‌های داخلی به‌ویژه در میان نسل جوان موثر باشیم. باید بتوانیم با بهره‌گیری از نیروی بالنده و تفکر خلاق جوانان، به ویژه توانمندی‌های منحصربه‌فرد دانشگاهیان و دانشجویان، از این گردنه ی حساس عبور کنیم. معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می‌تواند در زمینه ی نشاط‌افزایی، امیدآفرینی و اعتمادگستری در میان قشر حساس و تاثیرگذار دانشجو موثر باشد.

  •  حوزه‌ای که مسوولیت آن را به عهده دارید، سال آینده و در همین تاریخ در چه نقطه و جایگاهی قرار دارد؟

جایگاه ما در سال آینده به متغیرهای مختلف، از جمله برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی، تحولات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور، تامین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، محیط پیرامونی‌مان مانند عملکرد کلی نظام تصمیم‌گیری، تصمیم‌سازی و اجرای کشور و مانند آن بستگی دارد. اما دست‌کم بر اساس برنامه‌ریزی‌های خود می‌توانیم بگوییم که در سال آینده شاهد رشدی چشمگیر در تمام مولفه‌های حوزه وظایف و مسوولیت‌های خود خواهیم بود.

امیدوارم سال بعد در زمینه‌هایی مانند «حضور میان بدنه دانشجویی»، «ارتباط با تشکل‌های دانشجویی»، «تأثیرگذاری در فضای فرهنگی دانشگاه‌ها» و «پویایی و نوآوری‌ بیشتر در فعالیت‌های فرهنگی» رشد چشمگیر داشته باشیم و به نقطه‌ای برسیم که همه بدانند فرهنگ دانشگاهی با جهاددانشگاهی گره خورده است و از آن قابل تفکیک نیست.

همچنین امیدواریم بتوانیم با اجرای رویدادهای فرهنگی متناسب و تاثیرگذار، شاهد تقویت فضای نشاط، امید و اعتماد در میان دانشجویان باشیم.

فکر می‌کنم باید بتوانیم در افزایش برگزاری رویدادهای فرهنگی موثر با رویکرد محوریِ اعتمادآفرینی در میان دانشجویان در سطوح داخلی واحدها یا سطح استانی، سطح ملی و سطح بین‌المللی شاهد رشدی چشمگیر باشیم.

توسعه فضای کالبدی و زیرساختی نیز برنامه دیگری است که دستور کار این معاونت قرار دارد.

بنا داریم فضاهای کالبدی و زیرساختی معاونت را در استان‌های مختلف توسعه دهیم، زیرا نیاز به ایجاد محیط‌های مناسب فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها داریم. هم چنین پیش‌بینی می‌کنیم بتوانیم چندین باشگاه دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف سطح کشور تاسیس کنیم.


نظر شما :