در بازدید استاندار از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی مطرح شد؛
از اشتغالزایی تا تولید ۱۱ فرآورده از عناب در خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محمدصادق معتمدیان، امروز 26 مرداد، از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بازدید و از نزدیک در جریان فعالیتهای این مجتمع قرار گرفت.
جلال الدین صادقی رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در این بازدید اظهار کرد: آموزش روستائیان، بازاریابی، تکمیل فرآیند تولید و افزایش سهم کشاورز از بازار فروش، هدایت پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی از اهداف مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان است.
وی با بیان اینکه پروژه دهکده گیاهان دارویی یک پروژه ملی است که بسیاری از استانها از خراسان جنوبی الگوبرداری کردهاند، افزود: این طرح برای حداقل 100 نفر اشتغال زایی مستقیم و برای ۲۰۰ نفر اشتغال زایی غیرمستقیم خواهد داشت.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: تاکنون 11 فرآورده از عناب در این مجتمع تولید شده است که سهم بسزایی در بازاریابی این محصول ارزشمند خواهد داشت.
صادقی بیان کرد: برای تکمیل فعالیتهای این مجتمع نیازمند اختصاص ردیف بودجه خاص هستیم تا بتوانیم فعالیتها را گسترش دهیم.
صادقی ادامه داد: در راستای معرفی عناب، اولین همایش ملی عناب، با اهداف فراهم کردن زمینه ارائه جدیدترین فعالیتهای پژوهشی مرتبط با عناب، شناسایی پژوهشگران فعال در زمینه عناب، تلاش برای فراهم کردن افزایش بهرهوری اقتصادی و تجاری از محصول عناب، شناسایی چالشها و فرصتهای پیش رو در تولید، تجارت و فرآوری عناب و فراهم کردن زمینه همافزایی اندوخته های پژوهشی با موضوع عناب برگزار میشود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی نیز در این بازدید گفت: خراسان جنوبی تولیدکننده انحصاری عناب در ایران است.
وی با بیان اینکه عناب به صورت تازه و خشک شده، به عنوان میوه و خشکبار همچنین به عنوان گیاه دارویی قابلیت مصرف دارد، افزود: خراسان جنوبی تاکنون بهره برداری اقتصادی قابل توجهی از این محصول استراتژیک منطقه نداشته است و میوه عناب به صورت فلهای بدون برند عمدتاً به کشورهای همسایه صادر میشود، که این امر نیز غالباً از مبادی غیر رسمی صورت میپذیرد.
پویان ادامه داد: تولید فرآوردههای عناب که بهرهوری اقتصادی قابل توجهی دارد و ارزش افزودهای مطلوب ایجاد میکند، تا کنون در کشور مغفول مانده و صرفا در سطح محدود به فعالیتهای تحقیقاتی پرداخته شده است و از بعد تجاری و بهره برداری اقتصادی آن بی بهره ماندهایم.
وی افزود: ضرورت بهرهبرداری از پتانسیل اقتصادی این محصول استراتژیک، مستلزم شناسایی و جمعآوری پژوهشگران فعال در این عرصه است تا ضمن آگاهی از جدیدترین دستاوردهای پژوهشی داخل کشور امکان هم افزایی اندوختههای علمی نیز فراهم شود.
مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی یادآور شد: در خراسان جنوبی برای اولین بار توانستیم در این مجتمع، سیستم هوشمند آبیاری را نصب کنیم که این سیستم، آبیاری را براساس نیاز گیاه تنظیم میکند.
نظر شما :