امضای تفاهمنامه همکاری بین جهاددانشگاهی خوزستان و شرکت فولاد استان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان، سید علیرضا علوی رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان خوزستان در این خصوص اظهار کرد: تفاهمنامه منعقد شده میان پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی استان و شرکت فولاد خوزستان در زمینه های فنی و مهندسی، اشتغال و کارآفرینی، آموزشی و انجام پروژههای افکارسنجی است.
وی افزود: مجموعه جهاد دانشگاهی استان خوزستان در پژوهشکده تکنولوژی تولید براساس برنامه ششم توسعه در حال گسترش همکاری با شرکتهای زیر مجموعه وزارت نفت و شرکتهای وابسته به وزارت صنایع است. البته در سالهای قبل همکاریهایی با شرکت فولاد خوزستان داشتیم و این نمایشگاه فرصت خوبی برای بازمهندسی ارتباط جهاد دانشگاهی خوزستان با شرکت فولاد خوزستان است.
علوی تصریح کرد: خوشبختانه امروز تفاهمنامه در بحث تدوین دانش فنی، مهندسی معکوس، انجام طرحهای نظرسنجی و افکارسنجی، فعالیت در حوزه اشتغال و کارآفرینی با رویکرد صنعتی و در حوزه آموزشی منعقد شد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان بیان کرد: توانایی جهاد دانشگاهی در صنعت، طراحی و تولید است. به دلیل تحریمها با مشکلاتی روبرو شدیم و اگر دانش طراحی و ساخت وجود نداشته باشد با مشکل جدیتر روبرو خواهیم شد. جهاد دانشگاهی در این سه دهه فعالیت با ورود به حوزه طراحی باعث شده که قطعات صنعتی تولید و انبوهسازی شوند و در نتیجه از وارد کردن قطعات به کشور بینیاز شده ایم.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ هزار قطعه برای صنعت نفت توسط جهاد دانشگاهی خوزستان طراحی شده است، گفت: در پروژه مته حفاری، علاوه بر تدوین دانش فنی، ساخت آن نیز برای اولین بار برعهده جهاد دانشگاهی خوزستان بود؛ یعنی از طراحی پروژه تا ساخت آن در جهاد دانشگاهی استان صورت گرفت.
علوی بیان کرد: در حال شناسایی نیازها در حوزه مواد شیمیایی هستیم. در بهمن ۹۷ سایت تولید انبوه مواد شیمیایی افتتاح شد و دو حوزه صنعت و بهداشت و درمان، در مجموعه جهاد دانشگاهی خوزستان هدفگذاری شدهاند. در حوزه خدمات تخصصی هم با توجه به همکاریهایی که با شرکت ملی حفاری ایران داریم برای تولید قطعاتی که در تحریم هستند مذاکراتی شده است.
وی گفت: امیدوارم تحریمها فرصتی برای اعتماد بیش از گذشته نسبت به توانایی مراکز پژوهشی و تحقیقاتی جهاد شود و از تهدید به عنوان فرصت استفاده شود تا بتوانیم بیش از این از توانایی داخلی استفاده کنیم.
سعید قاسمزاده مدیر بخش نگهداری و تعمیرات شرکت فولاد خوزستان نیز در این مراسم اظهار کرد: هدف از برپایی نمایشگاه، پیدا کردن سازندگان تجهیزات و قطعاتی است که تا کنون نتوانستیم برای آنها سازندهای پیدا کنیم؛ نمایشگاه فرصت بسیار خوبی برای تحقق این هدف است.
وی افزود: خوشبختانه در این نمایشگاه این فرصت فراهم شد و شرکتهای جدید و دانشبنیان حضور داشتند و آمادگی خود را برای تامین برخی قطعات اعلام کردهاند. برپایی این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی برای رونق اقتصاد خوزستان و ایجاد اشتغال است.
قاسمزاده ادامه داد: تحریم همیشه وجود داشته و اخیرا تشدید شده است، اما خوشبختانه تحریم هیچگاه باعث کاهش تولید فولاد نشده و سالانه شاهد رشد تولید فولاد نسبت به سالهای پیش هستیم. یکی از اهداف شرکت فولاد خوزستان حمایت از تولید ملی است و تحریم نیز باعث شد از سال ۷۸ شرکت فولاد برنامهای برای بومیسازی قطعات صنعتی داشته باشد.
وی گفت: تا این لحظه بیش از ۲۵ هزار قطعه صنعتی بومیسازی شده است، اما سه پروژه اصلی بومیسازی شامل بومیسازی کل کارخانه میدرکس، بومیسازی کاتالیست بعد از هشت سال در استان خوزستان و کوره پاتیلی که کاربرد فراوانی در صنعت فولاد دارد نیز در شرکت فولاد خوزستان برای اولین بار بومیسازی شد.
وی بیان کرد: تمام قطعاتی که مورد نیاز صنعت فولاد هستند و بومیسازی نشده اند را شناسایی کردیم و تمام تولیدکنندگان میتوانند این قطعات را مشاهده کنند. امیدواریم همه این قطعات را بتوانیم بومیسازی کنیم.
مدیر بخش تعمیرات و نگهداری شرکت فولاد خوزستان در خصوص تفاوت قطعات بومیسازی شده با نمونه خارجی اظهار کرد: در ابتدا ممکن است قطعه بومیسازی شده ۱۰۰ درصد شبیه قطعه خارجی نباشد، اما پس از تولید چند مرحلهای نهایتا مشابه قطعه خارجی خواهد شد.
قاسمزاده در پایان گفت: با وجود فارغ التحصیلان و نیروی توانمند به آینده کشور و صنعت خوشبین هستیم و امیدواریم ایران عزیز همانند گذشته روی پای خود بایستد.
نخستین نمایشگاه قطعات، تجهیزات و مواد گروه صنعتی فولاد خوزستان از 23 تا 25 مردادماه در اهواز برپا شد و پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با حضور در این نمایشگاه، توانمندیهای خود در ساخت قطعات مورد نیاز صنعت را به نمایش گذاشت.
نظر شما :