/گامبهگام با انقلاب اسلامی (۸۸)/ رییس جهاددانشگاهی اردبیل:
بومیسازی دستاوردهای علمی با تمرکز بر گردشگری سلامت/ رشد ۳۰۰ درصدی طرحهای تحقیقاتی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی اردبیل، دکتر مهران اوچی اردبیلی رییس جهاددانشگاهی اردبیل با بیان اینکه جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است و در تراز انقلاب فعالیت میکند، افزود: فعالیتهای علمی و آموزشی بهترین راه برای معرفی ظرفیت و توانمندیهاست؛ به همین خاطر واحد اردبیل تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا بتواند با بومی کردن دانش فنی، نقش خود را در توسعهی استان و رفع نیازهای آن ایفا کند.
وی وجود جهاددانشگاهی در کشور و استان را یک ظرفیت مناسب برای انجام فعالیتهای توسعهای عنوان و تصریح کرد: این نهاد با راهاندازی مراکز فرهنگی و آموزشی، پارک علم و فناوری و مراکز رشد در مسیر شکوفا کردن استعدادها، بهکارگیری نیروی خلاق جوانان و کشف حلقههای مفقودهی علمی و مدیریت این بخش برای حرکت در مسیر رونق تولید و فناوری گام برمیدارد و توانسته است در این امر موفق عمل کند.
دکتر اوچی اردبیلی با بیان اینکه با حمایتهای مسوولان استان بهویژه استاندار اردبیل بهدنبال تسریع برنامهها و بومیسازی دستاوردهای علمی جهاددانشگاهی در استان در راستای کمک به توسعهی همهجانبهی آن هستیم، اظهار کرد: ماهیت تمام فعالیتهای جهاددانشگاهی اردبیل، گرهگشایی در عرصههای علمی، صنعتی، تحقیقاتی، کشاورزی، کارآفرینی، اقتصادی، پزشکی، فرهنگی و گردشگری است.
رییس جهاددانشگاهی اردبیل با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی ضمن تعامل و همکاری با دستگاههای اجرایی دولتی استانها سعی دارد کارهای حساس روی زمین مانده را با روحیهی جهادی انجام دهد، یادآور شد: این نهاد در استان اردبیل با تأسی از بدنهی جهاددانشگاهی و با نیازسنجی و بهرهگیری از ظرفیتهای استانی، وارد حوزهی پزشکی با رویکرد سلامت باروری، گردشگری با رویکرد گردشگری سلامت و کشاورزی با رویکرد گیاهان دارویی و فندق شده است.
وی اظهار کرد: موقعیت استراتژیک و ویژهی جغرافیایی استان اردبیل، سابقهی درخشان و کهن طبسنتی، وجود 60 چشمهی آبگرم معدنی سرد و گرم با خواص درمانی مختلف، ویژگیهای سیاحتی ـ زیارتی و تاریخی، گرایشهای قومیتی و دینی مشترک با جمهوری آذربایجان و منطقهی CIS، میتواند استان اردبیل را به قطب گردشگری سلامت منطقه تبدیل کند.
وی با اشاره به اینکه توسعهی توریسم سلامت، اشتغالزایی و رشد کیفی در بخش سلامت، کسب درآمد و ارزآوری و تبدیل منطقه به قطب گردشگری سلامت را به دنبال خواهد داشت، یادآورشد: سند توسعهی گردشگری سلامت استان به دستور استاندار اردبیل در دو فاز توسط جهاددانشگاهی استان تدوین شده است که امیدواریم با اجرایی شدن آن بتوانیم به توسعهی استان کمک کنیم.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی اردبیل با اشاره به اینکه در استان اردبیل قابلیتهای خوبی در زمینههای کشاورزی، گیاهان دارویی و گردشگری وجود دارد، اضافه کرد: جهاددانشگاهی با ایجاد مرکز رشد گیاهان دارویی و مرکز خدمات تخصصی درمان ناباروری در این زمینهها ورود کرده است و در نظر دارد با ایجاد مجتمع سلامت (Health Tourism) در راستای توسعهی فعالیتهای سلامت باروری و جذب گردشگران خارجی حضور خود را پررنگتر کند.
دکتر اوچی اردبیلی مرز مشترک اردبیل با جمهوری آذربایجان را ظرفیت خوبی برای توسعهی گردشگری سلامت استان خواند و افزود: ایجاد مجتمع سلامت، علاوه بر ایجاد فضای مناسب و استاندارد برای ارایهی خدمات درمان ناباروری، زمینهی ورود این نهاد به حوزهی سلول درمانی و مطالعه و ارایهی خدمات درمانی بیماری سرطان را که نیز جزو دغدغههای مهم مسوولان استان است، فراهم میکند.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزهی سلامت باروری به دستاوردهای مهم و ارزشمندی دست یافته که در پیشرفت کشور تاثیرگذار بوده است، افزود: پذیرش بیش از 300 زوج جمهوری آذربایجان در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی اردبیل، نشان میدهد توسعهی فعالیتهای این مرکز میتواند در افزایش میزان مراجعهکنندگان داخلی و خارجی موثر باشد.
رییس جهاددانشگاهی اردبیل به فعالیتهای آموزشی و افزایش تعداد مراکز آموزش تخصصی کوتاهمدت این نهاد به پنج مرکز اشاره و تصریح کرد: جهاددانشگاهی با ارایهی آموزشهای مهارتافزا و تخصصمحور و فراهم کردن فضای آموزشی استاندارد، ارتقای سطح دانش و توانمندی کارکنان ادارات استان و فراگیران آزاد را دنبال میکند تا ضمن توانمندسازی، زمینهی ایجاد کسبوکارهای جدید را فراهم کند.
دکتر اوچی اردبیلی واگذاری اجرای طرحهای تحقیقاتی و ماموریتهای مهم استانی به جهاددانشگاهی اردبیل را نشان از ارتقای جایگاه این نهاد در استان دانست و ادامه داد: واگذاری اجرای طرح ملی دانشآموزی نجات آب (داناب) برای اولینبار در استان، خدمات آموزشی تحکیم بنیان خانواده و کارآفرینی بانوان شاغل دستگاههای اجرایی و زنان فعال عرصهی تولید استان، طرح ملی سرباز ماهر، دورههای آموزش تخصصی صنایعدستی برای شاغلان در رشتههای مختلف بافتههای داری، پیگیری طرح اشتغال تعهد شده دستگاههای اجرایی استان و 29 طرح مطالعاتی و تحقیقاتی به جهاددانشگاهی در سال گذشته و سالجاری، نشان از حسن اعتماد مسوولان استان به این نهاد دارد.
رییس جهاددانشگاهی اردبیل با اشاره به اینکه این نهاد با دو سایت کامپیوتری مجهز، امکانات لازم را برای برگزاری آزمونهای آنلاین و وبکنفرانس دارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته ششمین آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی کشور در استان اردبیل در شهرستانهای اردبیل و پارسآباد و دومین دورهی جذب تسهیلگران اقتصادی ـ اجتماعی در اردبیل توسط جهاددانشگاهی در سطح قابل قبولی برگزار شد و در مردادماه نیز آزمون استخدامی آتشنشانی را برگزار کردیم.
وی تصریح کرد: طبق ارزیابیهای انجامگرفته، میزان قراردادها و واگذاری طرحهای تحقیقاتی در سال 1397 نسبت به سال 1396 بیش از 300 درصد رشد داشته است.
دکتر اوچی اردبیلی به فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی در سطح استان اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی در قالب مراکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، انتشارات و امام و انقلاب، سازمان دانشجویان ایران و خبرگزاریهای خود در راستای پیشبرد برنامههای توسعهی فرهنگی استان فعالیت میکند.
وی اضافه کرد: خبرگزاریهای دانشجویان ایران (ایسنا) منطقهی اردبیل و بینالمللی قرآن (ایکنا) شعبهی استان، دو رسانهی وابسته به جهاددانشگاهی هستند که در جهت ایجاد اعتماد عمومی در جامعه، رویداد و اخبار دستگاههای اجرایی استان را منعکس میکنند.
وی با بیان اینکه برنامههای توسعهای و کاربردی جهاددانشگاهی اردبیل از نظم خوبی برخوردار بوده و با شناسایی نیازهای موجود استان در راستای پیشبرد اهداف خود حرکت میکند، گفت: این نهاد با بهرهگیری از پتانسیلهای علمی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی خود به رفع نیازهای استان کمک میکند.
دکتر اوچی اردبیلی اضافه کرد: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد علمی خدمتگزار، آمادهی انجام ماموریت در راستای توسعهی استان است و در حال حاضر ارتقا و گسترش فعالیتهای خود در استان را دنبال میکند تا سطح توانمندی نیروی انسانی را برای ایجاد فرصتهای شغلی و کارآفرینی ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی تلاش دارد فعالیتهای خود را در شأن استان ارایه کند، اضافه کرد: در حال حاضر جهاددانشگاهی استان با شناسایی نیازهای منطقه، فعالیتهای خود را در راستای رفع آنها متمرکز و فعالیتهای شاخصی برای استفاده از ظرفیتهای استان شروع و زیرساختهای خوبی برای این امر فراهم کرده است.
رییس جهاددانشگاهی اردبیل از استقرار ۱۵ شرکت و یک هستهی فناور با ۳۴ ایدهی فناورانه در مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اردبیل خبر داد و اظهار کرد: فعالیتهای این مرکز در راستای توسعهی بهرهبرداری از پتانسیل گیاهان دارویی اندومیک و بومی استان انجام میشود.
دکتر اوچی اردبیلی با اشاره به اینکه فعالیتهای مشترک جهاددانشگاهی با پارک علم و فناوری استان، موجب همافزایی شده است و در آیندهی نزدیک شاهد نتایج اثربخش آن خواهیم بود، تاکید کرد: به یقین با تعامل سازنده با یکدیگر و با دانشگاهها و سایر موسسات پژوهشی، میتوان زمینهی مناسبی برای افزایش ثروت و اشتغال در حوزهی فناوری استان فراهم کرد.
وی نیروهای جوان و متخصص را عامل اصلی موفقیتهای کسبشده توسط جهاددانشگاهی اعلام و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی بهعنوان نهادی انقلابی ضمن به منصهی ظهور رساندن دستاوردهای انقلاب، فعالیتهایی در سراسر کشور شروع کرده که بیش از پیش امیدبخش بوده است.
رییس جهاددانشگاهی اردبیل با اشاره به اینکه برای رونق تولید باید از ظرفیتهای بومی و ملی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: این نهاد با ارزیابی درست و تکیه بر پتاسیلهای خود توانسته است در عرصههای علمی، فرهنگی و درمانی گام برداشته و در تقویت اقتدار و عظمت ایران اسلامی تلاش کرده است.
دکتر اوچی اردبیلی اضافه کرد: طبق فرمودهی مقام معظم رهبری، امیدواریم بیشتر از پیش زمینهی استفاده از توانمندیهای مجموعههای جوانی چون جهاددانشگاهی در کشور و استان اردبیل فراهم گردد که این امر قطعا باعث ایجاد انگیزه مضاعف در پیشبرد اهداف عالی نظام به ویژه بومیسازی فناوری جهت کاهش تاثیر تحریمها و استغنای واقعی کشور از بیگانگان خواهد شد.
نظر شما :