مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی خبر داد:

تولید نیمه صنعتی قارچ گانودرما در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۲:۲۳ کد : ۱۰۶۲۸ تاپ خبر
عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی جهاددانشگاهی خراسان رضوی از تولید قارچ دارویی گانودرما در مقیاس نیمه صنعتی در مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی این سازمان خبر داد.
تولید نیمه صنعتی قارچ گانودرما در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر جواد جانپور با بیان این مطلب افزود: شرکت تولیدی-خدماتی قارچ‌های خوراکی و دارویی که با تلاش همکاران جهاددانشگاهی خراسان رضوی از سال 1395 فعالیت خود را آغاز نموده است، در حال دریافت مجوز های لازم برای توسعه می‌باشد. در این راستا برخی مجوزهای تولید نیز کسب شده است. عضویت در انجمن قارچ‌های خوراکی ایران بعنوان اولین شرکت فعال در زمینه تولید قارچ‌های دارویی از اقدامات انجام شده  می‌باشد.

وی بیان کرد: این شرکت به عنوان اولین محصول، تولید قارچ خوراکی-دارویی شاه صدف یا ارینجی را در برنامه خود داشت. این قارچ با ویژگی‌های بسیار خوب و ویژه‌ای که دارد می‌تواند سهمی از تولید قارچ دکمه‌ای کشور را به خود اختصاص دهد و در کنار قارچ دکمه‌ای در سبد غذایی خانوار قرار گیرد.

به گفته عضو کارگروه تخصصی قارچ‌های خوراکی  وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر تولید قارچ ارینجی با ظرفیت 10 تن میوه قارچ ارینجی در سال در حال بهره‌برداری است و با اضافه شده دستگاه‌های خریداری شده جدید در سال 98، ظرفیت تولید به 3 تا 4 برابر مقدار موجود خواهد رسید.

مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچ‌های خوراکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: در جهت تنوع بخشی به محصولات تولیدی و همچنین افزایش سطح سلامت جامعه، دومین محصول شرکت مراحل آزمایشگاهی خود را سپری کرده و در فاز تولید قرار گرفت.

وی ادامه داد: قارچ گانودرما یک قارچ دارویی بوده که در مرحله بلوغ دارای کلاهک سفت می‌باشد. رنگ کلاهک آن از قهوه‌ای تا قرمز براق بوده که در کناره‌ها به ترتیب قرمز روشن، زرد تیره، زرد روشن و نهایتا سفید می‌باشد. این قارچ بدلیل دارا بودن ترکیبات زیست فعال و آنتی اکسیدانی بسیار مورد توجه بوده و بر اساس مستندات علمی در بیماری‌های مختلف نظیر سرطان، بیماری‌های کبدی، کلیوی و گوارشی، مفاصل، دیابت و بیماری‌های پوستی و ... موثر می‌باشد.

دکتر جانپور  استقرار بستر کشت و پرکردن سالن، ریسه دوانی، پین زنی و رشد قارچ، برداشت و تخلیه سالن را از مراحل تولید قارچ گانودرما عنوان کرد.

وی تصریح کرد: مصرف قارچ گانودرما عمدتا به صورت دم کرده است و مصرف آن بصورت تازه خوری بدلیل تلخی میوه آن مقدور نیست. مقدار مصرف آن برای بهره‌مندی از خواص بیشمار آن روزانه حدود یک تا یک و نیم گرم می‌باشد که حداقل 2 ساعت به آرامی دم کشیده باشد. می‌توان از پودر و یا خرد شده این قارچ برای تهیه دمنوش استفاده کرد. ویژگی‌های درمانی بیشماری برای این قارچ ذکر می‌شود اما موارد درمانی حتما ‌باید تحت نظر پزشک مرتبط استفاده شود.

وی تصریح کرد: در سال 1397 توسط معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و با همکاری جمعی از متخصصین حوزه قارچ‌های خاص از جمله جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دستورالعمل اجرایی و ضوابط فنی صدور مجوز قارچ‌های پرورشی خاص نظیر گانودرما و شیتاکه تهیه شد.

عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیوتکنولوژی قارچ‌های صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی  جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: در این دستورالعمل، کلیاتی در رابطه با ملزومات لازم برای تولید، آشنایی با مراحل تولید و نحوه محصول گیری و سالنداری دو قارچ پرورشی خاص گانودرما و شیتاکه بیان شده است. این دستورالعمل نتیجه ساعت‌ها کار کارشناسی و جلسات متعدد تخصصی در دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی می باشد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر قارچ گانودرما در حال تولید است و متقاضیان تولید برای تامین بستر کشت و یا خرید محصول خشک شده  می‌توانند درخواست خود را برای خرید محصول از طریق شماره تلفن‌های 05131997436 و 09360736988ارائه نمایند.

کلیدواژه‌ها: سازمان جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی


نظر شما :