/گام‌به‌گام با انقلاب اسلامی (۶۷)/ رییس جهاددانشگاهی هرمزگان تشریح کرد:

تمرکز بر حوزه‌ی گردشگری و شیلات و ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی جدید

۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۲۹ کد : ۱۰۵۹۳ عمومی تاپ خبر
دادخواه بیان کرد: در حال ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی جدیدی در مجموعه‌ی پژوهشی خود هستیم تا بتوانیم در حوزه‌هایی مانند شیلات و صنایع بالادستی استان مانند نفت به‌خصوص در زمینه‌ی ارتقای بهره‌وری، تامین قطعه، بهبود فرآیند پالایشی (در زمینه‌ی نفت) و نیز ارتقای بهره‌وری، توسعه‌ی بازارهای صادراتی و انتقال دانش فنی به‌روز در حوزه‌های شیلاتی به استان کمک کنیم.
تمرکز بر حوزه‌ی گردشگری و شیلات و ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی جدید

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی هرمزگان، سهیل دادخواه رییس جهاددانشگاهی هرمزگان ضمن گرامی‌داشت سی‌ونهمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی، اظهار کرد: همه‌ساله در هفته‌ای که به مناسبت سالگرد تاسیس این نهاد است، در جهت بازآفرینی هرچه بیشتر نقش و جایگاه جهاددانشگاهی در سطح کشور تلاش می‌کنیم.
وی افزود: هم‌چنین سعی می‌کنیم نسبت به عملکردی که در سال گذشته داشته و بازخوردهایی که از مدیران و مردم می‌گیریم، برای سال بعد برنامه‌ریزی و اصلاحات لازم را انجام دهیم.
رییس جهاددانشگاهی هرمزگان تصریح کرد: موجب افتخار مجموعه‌ی جهاددانشگاهی بود که مقام معظم رهبری در جمع ائمه‌جمعه‌ی سراسر کشور از این نهاد به‌عنوان یکی از مجموعه‌های علمی و پژوهشی جوان و فعال یاد کردند.
دادخواه ادامه داد: این مساله از یک‌طرف موجب خوشحالی و دل‌گرمی ما بوده و از طرفی مسوولیت و باری را که بر دوش ماست، سنگین‌تر و چندین برابر می‌کند.
وی ابراز امیدواری کرد که سایر مسوولان در حوزه‌های مختلف نیز با همین دیدگاه امور علمی و پژوهشی کشور را اداره کنند.
رییس جهاددانشگاهی هرمزگان عنوان کرد: هر بار کشور در فضای بحران و تحریم قرار می‌گیرد، ارجاع به سمت مجموعه‌هایی چون جهاددانشگاهی زیاد می‌شود؛ ما در مقطع قبلی تحریم‌ها نیز با این مساله مواجه شدیم و از ایده‌ها، طرح‌ها و توانمندی‌های جهاددانشگاهی استقبال زیادی به عمل می‌آمد.
دادخواه خاطرنشان کرد: متاسفانه وقتی‌ که موانع حل می‌شود و کشور در مسیر سرازیری قرار می‌گیرد، خیلی از مدیران از توان داخلی غافل شده و به سمت بازارهای خارجی سرازیر می‌شوند؛ وقتی حمایت مدیران از محققان و موسسات تحقیقاتی و علمی داخلی نباشد قطعاً تلاش‌های مجموعه‌هایی مثل جهاددانشگاهی به ثمر نمی‌رسد و یا با هزینه‌های بسیار بالایی به ثمر می‌رسد.


وی ادامه داد: با این‌حال می‌توانم با قطعیت بگویم، سال‌های 97 و 98 که از سخت‌ترین سال‌های اقتصادی برای کل اقشار جامعه بوده، از موفق‌ترین سال‌های فعالیت جهاددانشگاهی نیز بوده است؛ ما در این مدت به موفقیت‌هایی دست ‌یافتیم که شاید در سال‌های گذشته که در شرایط تحریم قرار نداشتیم، نرسیده بودیم و علت این است که توجه مدیران به توان داخلی افزایش یافته و زمینه برای فعالیت بیشتر شده است.


رییس جهاددانشگاهی هرمزگان بیان کرد: ما از دو سال گذشته با توجه به مجموعه فرمایشات مقام معظم رهبری و سایر مسوولان کشوری، سعی کردیم مجموعه‌ی خود را در سطح استان به‌گونه‌ای سازمان‌دهی کنیم تا از یک‌سو بحران‌ها را در حوزه‌ی داخلی خود پشت سر بگذاریم و از سوی دیگر از آرمان‌ها و ماموریت‌های خود نیز دور نمانیم و بتوانیم گوشه‌ای از مشکلات مسوولان اجرایی در استان را حل کنیم.
دادخواه اضافه کرد: ما در سال 97 و 98، تمرکز خاصی بر اشتغال دانش‌بنیان داشتیم و اتفاقات خوبی در حوزه‌ی اشتغال و مرکز رشد واحدهای فناور ما در جهاددانشگاهی هرمزگان رقم خورده است.
وی اظهار کرد: حوزه‌ی دیگری که به آن پرداختیم، توسعه‌ی بخش پژوهش و نوآوری بوده و اکنون اقبال زیادی روی دستگاه آب‌ساز ما که از سال 93 شروع به کار کرده وجود دارد و به دنبال تجاری‌سازی و تولید انبوه این دانش فنی هستیم.
رییس جهاددانشگاهی هرمزگان افزود: هم‌چنین در حال ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی جدیدی در مجموعه‌ی پژوهشی خود هستیم تا بتوانیم در حوزه‌هایی مانند شیلات و صنایع بالادستی استان مانند نفت به‌خصوص در زمینه‌ی ارتقای بهره‌وری، تامین قطعه، بهبود فرآیند پالایشی (در زمینه‌ی نفت) و نیز ارتقای بهره‌وری، توسعه‌ی بازارهای صادراتی و انتقال دانش فنی به‌روز در حوزه‌های شیلاتی به استان کمک کنیم.
دادخواه ادامه داد: در حال حاضر بخشی از زنجیره‌ی تولید پرورش ماهی در قفس در جهاددانشگاهی انجام می‌شود و می‌خواهیم در این خصوص گام‌های بیشتر و موثرتری برداریم.


وی با بیان این‌که تشکر ویژه‌ای از استاندار هرمزگان دارم، تصریح کرد: سال 97 ارتباط خوبی با مجموعه‌ی استانداری گرفتیم؛ نشست‌های خوبی را داشتیم و آقای همتی استاندار هرمزگان، بازدیدهای مختلفی از دفتر مرکزی جهاددانشگاهی و هم‌چنین واحد هرمزگان داشت و مذاکرات متعددی اتفاق افتاد که قرار است از دل آن تفاهم‌نامه‌ای صورت بگیرد.


رییس جهاددانشگاهی هرمزگان عنوان کرد: استاندار هرمزگان در همه‌ی زمینه‌ها حامی جهاددانشگاهی بوده و تاکید وی این است که از ظرفیت جهاددانشگاهی در توسعه‌ی استان به‌خصوص در بخش اشتغال و اقتصاد استفاده شود.
دادخواه خاطرنشان کرد: در بحث حمایتی حوزه‌ی اقتصاد نیز سعی کردیم زمینه‌های پژوهشی را که به اقتصاد استان کمک کند، افزایش دهیم و از محورهای مدنظر استاندار، مساله‌ی گردشگری و شیلات را احصا کرده و به‌طور خاص در این دو زمینه ورود کردیم و در سال 97 و 98 عملکرد قابل قبولی را در این دو حوزه داشته‌ایم.
وی بیان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه‌ی گام دوم انقلاب، مجموعه‌ی جهاددانشگاهی هرمزگان مجموعه‌ای کاملا جوان است و میانگین سنی ما به زیر 40 سال می‌رسد و این مساله خیلی به ما کمک می‌کند نقش بهتری را درزمینه‌ی اهداف و آرمان‌هایی که در گام دوم انقلاب مشخص‌شده، ایفا کنیم.
رییس جهاددانشگاهی هرمزگان در تشریح موفقیت‌های این واحد در یک سال گذشته اظهار کرد: مرکز علمی کاربردی ما در سطح استان از برترین مراکز و در سطح کشور بین واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی جز پنج مرکز برتر است.
دادخواه افزود: در حوزه‌ی معاونت فرهنگی نیز می‌توان به خبرگزاری ایسنا، منطقه‌ی خلیج‌فارس اشاره کرد که جز چهار واحد برتر خبری ایسنا در سراسر کشور و برترین خبرگزاری در سطح استان هرمزگان است؛ خبرنگاران خبرگزاری ایسنا در یک سال گذشته موفقیت‌های بسیاری از جمله کسب مقام جوان برتر در حوزه‌ی رسانه و هم‌چنین رتبه‌های متعددی در جشنواره‌های رسانه‌ای داشتند.
وی تصریح کرد: در حوزه‌ی معاونت پژوهشی از لحاظ شاخص رشد از واحدهای برتر واحدهای پژوهشی کشور هستیم و در یک سال گذشته دو پژوهشگر برتر استانی داشتیم.
رییس جهاددانشگاهی هرمزگان عنوان کرد: در حوزه‌ی معاونت اشتغال، مرکز رشد ما در سال گذشته بیشترین رشد را نسبت به حوزه‌های دیگر در واحد داشته و امید داریم امسال جزو برترین مراکز رشد جهاددانشگاهی در کشور باشیم.

کلیدواژه‌ها: سی‌ونهمین سالگرد جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی هرمزگان روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی


نظر شما :