بازدید سرپرست استانداری کرمان از دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی شهر کرمان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، دکتر "رضا کامیابمقدس" رئیس جهاددانشگاهی استان کرمان و مجری طرح تسهیل گری در شهر کرمان در حاشیه این بازدید گفت: از ابتدای سال جاری به سفارش و با نظارت دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کرمان دفاتر تسهیل گری در 10 محله حاشیه ای و دارای بافتهای فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی توسط جهاددانشگاهی استان افتتاح شد که ارتقاء هم جانبه فرهنگی اقتصادی و کالبدی این محلات در دستور کار استانداری کرمان و جهاددانشگاهی استان قرار گرفت.
وی به فعالیت دفاتر تسهیلگری اشاره کرد و با تاکید بر اینکه هدف این است فعالیت دفاتر تسهیل گری منجر به توانمندسازی مردم محلات و به گونه ای عمل شود که امین و محل رجوع مردم شده و خروجی کار، ارتقاء فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مردم این محلات شود افزود: دفاتر تسهیلگری در مناطق حاشیهای و بافت فرسوده شهر کرمان راهاندازی شده اند که عمدتا افراد ساکن این مناطق، کسانی هستند که خود را فراموش شده میدانند.
رییس جهاددانشگاهی استان کرمان از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مردم این مناطق سخن به میان آورد و بیان کرد: دفاتر تسهیلگری برای توانمندسازی مردم محلات تشکیل شده است تا معضلات فرهنگی، اجتماعی و ... مردم ساکن این مناطق را شناسایی، برطرف و در راستای توانمندسازی این خانواده ها گام بر دارد.
فعالیت دفاتر تسهیلگری با سایر سازمانها موازی کاری ندارد/لزوم تعمیم دفاتر تسهیلگری به شهرستانها
دکتر "محمدجواد فدایی" سرپرست استانداری کرمان نیز در این بازدید، حاشیه نشینی را یکی از معضلات شهرها برشمرد و گفت: افراد به دلایل موجه و غیرموجه از روستاها و شهرستانها مهاجرت و در حاشیه شهرهای بزرگ سکنا می گزینند که این امر باعث بروز مشکلاتی برای شهرها و شهروندان آن شهرها میشود.
وی از یافتن راهحلی برای رفع مشکل حاشیه نشینی سخن به میان آورد و بیان کرد: مسئولین برای رفع مشکل حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ، به دنبال راهحلهای مناسبی میگردند لذا در 10 استان کشور به صورت پایلوت اجرای طرح دفاتر تسهیلگری برای رفع و کاهش این مشکلات کلید زد شد که در مرحله اول قرار است در هر 10 استان کشور، دفاتر تسهیلگری در محلات حاشیهای و بافتهای فرسوده شهرها ایجاد گردد.
سرپرست استانداری کرمان با بیان این مطلب که دفاتر تسهیلگری به بررسی مسایل و مشکلات حاشیهها و بافتهای فرسوده میپردازند، عنوان کرد: قرار است دفاتر تسهیلگری پس از شناخت مسایل و مشکلات این محلات، به دنبال رفع آنها با کمک دولت برود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این دفاتر تسهیل گری در کوتاه مدت به نقطه مطلوب دست یابند، ادامه داد: کار دفاتر تسهیلگری از سال 96 در کشور آغاز شد که در استان کرمان با همکاری دفتر امور اجتماعی استانداری و جهاددانشگاهی استان کرمان در برخی از نقاط حاشیهای و بافتهای فرسوده این دفاتر راه اندازی و آغاز به کار کرد که این مهم می تواند شروع خوبی برای کاهش آسیب های اجتماعی در محلات بیشتر برخوردار از این آسیب ها باشد.
فدایی در پایان با بیان اینکه تجربیات دفاتر تسهیلگری اگر خوب باشد، می تواند به سایر شهرستانهای استان کرمان نیز تعمیم داده شود؛ ضمن تقدیر از فعالیت های انجام شده توسط جهاددانشگاهی و اداره کل فرهنگی و اجتماعی استانداری و با ابراز امیدواری بر توسعه فعالیت این دفاتر خاطر نشان کرد: فعالیت دفاتر تسهیلگری با سایر سازمانهای مربوطه موازی کاری ندارند و هر دستگاه کار خود را انجام میدهند و دفاتر در واقع نقش مشاوره و شناسایی مشکلات این محلات را برعهده دارند.
گفتنی است، پیش از این نیز معاون اقتصادی رئیس جمهور در سفر یکروزه خود به استان کرمان از دفتر تسهیل گری و توسعه محلی بازار قلعه محمود شهر کرمان بازدید کرده بود.
نظر شما :