/گامبهگام با انقلاب اسلامی(۴۹) /نماینده مردم اراک تاکید کرد:
لزوم ورود جهاددانشگاهی به فرهنگسازی در عرصه تولید/ حمایت مجلس از ظرفیت های این نهاد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی، سید مهدی مقدسی با اشاره به روز خبرنگار و در جریان بازدید از خبرگزاری ایسنا، با بیان این که از ابتدا تاسیس ایسنا در کشور تعامل مناسبی با این خبرگزاری داشتم، افزود: رفتار و برخورد خبرنگاران این خبرگزاری و عملکرد این مجموعه همواره توام با حسن نیت بوده است.
وی افزود: خبرگزاری ایسنا، در کنار انعکاس اخبار و رویدادهای مختلف خبری، دغدغه و مطالبات مردم را به صورت کارشناسی دنبال میکند و در واقع جز رسانههای فعال و پویای استان مرکزی قلمداد میشود و این جایگاه مطلوب برای ایسنا در تمام کشور حاصل شده است.
مقدسی در ادامه با اشاره به 16 مرداد سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی در کشور و روحیه جهادی حاکم بر مجموعه جهاددانشگاهی و فضای معنوی ارزشمند آن که باید حفظ شود، گفت: این نهاد از آغاز حیات خود تاکنون هیچگاه خود را در یک موضوع خاص و یا طیفی خاص محصور نکرده است و همواره به عنوان یاور و یار انقلاب ادامه مسیر داده است.
وی با تاکید بر این که جهاد میتواند رشد بیشتری داشته باشند، تصریح کرد: این نهاد انقلابی در سال 1358 هم زمان با انقلاب فرهنگی با فلسفه ایجاد تحول در بخشهای مختلف کشور تاسیس شد تا با استفاده از ظرفیت اساتید متعهد و علاقمند و دانشجویان و تحول را در کشور ایجاد کند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: جهاددانشگاهی با گردآوری علاقه مندان و اساتید برجسته و فعالیت در موضوعات مختلف جلوههایی چون مرکز درمان ناباروری رویان، بانک خون بند ناف، پژوهشکده سلولهای بنیادی به نمایش گذاشت، همچنین در سالهای اخیر در حوزه صنعت و کشاورزی تلاش ویژه و پشتیبانی علمی و پژوهشی در امر مکانیزه کردن کشاورزی آبیاری و تحت فشار و ... داشته است.
وی بیان کرد: از سال 97 که توجه به ظرفیتهای درونی کشور بیشتر شده است، انتظار از مجموعه جهاد دانشگاهی نیز افزایش یافت. توقع میرود که این مولود انقلاب از ظرفیت دانشگاهها، مراکز پژوهشی و شرکتهای دانش بنیان بیشتر استفاده کرده و بیش از گذشته نقشآفرین باشد.
مقدسی با بیان این که جهاددانشگاهی امروز میتواند به واسطه ارتباطی که با مجموعه دانشگاه دارد، ظرفیتهای خود را بیشتر به نمایش بگذارد و با اتصال به حوزههای تولید این اثربخشی را در عمل نشان دهد، درخصوص نقش جهاددانشگاهی در شرایط امروز کشور و مواجهه با تحریمها، افزود: اگر باور داشته باشیم که میتوانیم تحولآفرین باشیم قطعا این باور در عمل متجلی میشود و اگر باور نداشته باشیم این تواناییها در حد شعار باقی میماند. هر تحول و تغییر دارای سه گام بیان درد، باور و اقدام عملی است و قطعا باورها به محصول نهایی ختم میشوند.
وی با اشاره وابستگی کشور در برخی از اقلام دارویی به واردات، بیان کرد: جهاددانشگاهی در حوزه دارویی و تحقیقات ژنتیکی میتواند با کمک شرکتهای دانشبنیان به عرصه تحقیقاتی در این راستا و کمک به تولید ورود کند.
مقدسی نقش جهاددانشگاهی در این راستا را حلقه واسط بین تولیدکننده و جامعه و تولیدکننده خوراک فکری دانست و افزود: این نهاد انقلابی میتواند با ساماندهی پژوهشگران مدل و سازوکاری را جهت استفاده از این ظرفیت بزرگ تعریف کند. افراد بسیاری علاقه مند به همکاری با دانشگاه هستند، اما موفق به یافتن مسیر و یا اتصال به حلقه واسط نشدهاند و جهاددانشگاهی میتواند این چرخه را تکمیل کند.
وی اضافه کرد: اخیرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عقد تفاهمنامههای سهجانبه و همکاری در این راستا وارد شده است، اما کافی نیست. در راستای تولید دارو، قطعات خودرو، ماشینآلات و تجهیزات نفت و گاز، صنعت برق و نیرو قدمهایی در کشور برداشته شده، اما با توجه به پیشینه جهاددانشگاهی، این مجموعه باید امسال نقشآفرینی پررنگ داشته باشد.
این عضو مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از رییس جهاددانشگاهی و این مجموعه در سراسر کشور انتظار میرود که حضوری فعال داشته باشد و از رسانه نیز همین انتظار نقشآفرینی میرود تا اخبار، رویدادها، موفقیتها و نظرات کارشناسی را منعکس کنند.
مقدسی با اشاره به پایه و اساس فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: از این نهاد فعالیت فرهنگی در حوزه تولید طلب میکنیم و لازم است به جای تربیت نیروی انسانی ناکارآمد در دانشگاهها، برای مهارتآموزی از سنین پیشدبستانی فرهنگسازی صورت گیرد، مصادیق موفق و مباحث کارشناسی توسط رسانهها معرفی و مطرح شود. قطعا با شروع آموزش درست از نونهالی میتوان در تولید تحول آفرید و مجلس از مجموعههایی مانند جهاددانشگاهی که دارای ظرفیت باشند، حمایت میکنند.
نظر شما :