سرپرست مرکز معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم عنوان کرد:
مدیریت بافت شهری، عامل موثر در جلوگیری از وقوع جرم
فاطمی گفت: مدیریت بافت شهری و توجه به نوع ساخت و ساز در ایجاد امنیت، عامل مهمی در جلوگیری از وقوع جرم است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، سیده شبنم فاطمی 25 تیر در سومین نشست از سلسله نشستهای عش آل محمد(ص) با موضوع "امنیت در بافت شهری / شهرسازی و کاهش جرم" که از سوی جهاددانشگاهی قم برگزار شد، عنوان کرد: هدف از برگزاری این نشست ها بازبینی مسایل و مشکلات شهری و سوق دادن مسوولان به سمت و سوی حل مشکلات است.
وی تصریح کرد: وقوع جرم علل مختلفی دارد و باید به دنبال راههای مختلف در جهت کاهش جرم بود، در این میان معماری و نگاه شهرسازانه می تواند در جلوگیری از وقوع جرم موثر باشد.
سرپرست مرکز معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم افزود: در واقع مدیریت بافت شهری و توجه به نوع ساخت و ساز در ایجاد امنیت، عامل مهمی در جلوگیری از وقوع جرم است. طراحی محیطی متناسب با شاخصه های ضابطه مند در ارتقای سطح امنیت بافت شهری اثرگذار است.
فاطمی با بیان این که رویکرد ما یافتن راهبردهای منطقی در طراحی بافت شهری است، گفت: باید با آینده نگری با بسیاری از مسایل در قم مواجه شویم و با توجه به اولویت ها و ضرورت ها معضلات را رفع کنیم. این نشست ها تلاش می کند قم را به سمتی سوق دهد که بتوان در مناقشات و گرفتاری ها راهی برای برون رفت بیابد.
سرپرست مرکز معماری و شهرسازی جهاددانشگاهی قم افزود: اساس مشکلات شهر دانش اندک نیست چرا که سطح گستردهای از دانش و علم وجود دارد اما در استفاده از دانش در مواجهه با مسایل کوتاهی می کنیم. این نشست های تخصصی می تواند باور ما را تقویت کند که در این گنگی و ابهام و یاس می توان با رعایت اصول ساده، بخش زیادی از معضلات را از میان برد و امنیت را به بافت های شهری آورد و جرم را کاهش داد.
فاطمی عنوان کرد: ما بر اساس آن چه دریافت و ادراک کرده ایم یک قدم برداشته ایم و منتظر هستیم تا شهر هم قدمی بردارد و با کمک و همراهی مسوولان گره های کور را بگشاییم.
معاون پژوهشی دانشگاه پردیس فارابی:
بافت شهری باید در راستای ارتقای امنیت اصلاح شود
در ادامه دکتر سید محمود میرخلیلی عنوان کرد: امنیت موضوع مهمی در جامعه به شمار می رود و باید از آن صیانت شود.
معاون پژوهشی دانشگاه پردیس فارابی افزود: به طور کلی سلامت و امنیت دو نعمتی است که انسان از اهمیت آن غافل می ماند و تا زمانی که آن را از دست ندهد ضرورت دو نعمت را درک نمی کند.
وی تصریح کرد: همچنین ایجاد امنیت در حوزه پیشگیری جایگاه مهمی دارد در این راستا بین امنیت و بافت شهری نیز ارتباط مستقیمی وجود دارد آموزش و فرهنگ سازی می تواند جامعه ای سالم را رقم بزند و اصالت امنیت در گرو این دو حوزه مهم است.
میرخلیلی اظهار کرد: بدون داشتن تربیت صحیح و آموزش و فرهنگ سازی نمی توان امنیت را در جامعه به وجود آورد و صرفا با حضور پلیس و دوربین نمی توان این امنیت را حفظ کرد بلکه با اصلاح بافت شهری و فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به جامعه می توان جامعه ای امن به وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات کیفری و مجازات نیز به تنهایی پاسخگوی حفظ امنیت در جامعه نیست و باید بافت شهری اصلاح گردد در این باره می توان از تجربیات سایر کشورها استفاده کرد چراکه تجربه های خوبی در برخی از کشورها در کاهش جرم و کم کردن تعداد زندانی ها وجود دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه پردیس فارابی افزود: در کشورهای توسعه یافته مساله آموزش و فرهنگ سازی پیشگام است و سهم مهمی در امنیت دارد.
وی گفت: موضوع بزه کاری و امنیت مساله اجتماعی است و به جامعه و مردم مربوط می شود و می توان با نگاهی علمی و فرهنگی و اجتماعی به این مسائل پرداخت. امنیت ریشه ای فرهنگی و تاریخی در کشورمان دارد و باید برخی از باورها و افکار را اصلاح کنیم.
میرخلیلی عنوان کرد: امروز پنهان کردن مشکلات و جرائم در جامعه راهکاری مناسب برای حل آن ها نیست و باید همه چیز درون حبابی شیشه ای قرار گرفته و بررسی شود در حقیقت مخفی کردن جرائم راهکاری مناسب برای رفع گرفتاری ها نیست و باید از مهندسی معکوس استفاده کنیم .
وی توضیح داد: در حل بزه کاری ها و جرائم به سراغ زندان ها برویم و ببنیم که برخی از مجرمان تحت تاثیر محیط و مشکلات و کمبودها دست به جرم زده اند.
وی گفت: امروز در ساختمان های مدرن اثری از حیات و سقف های گنبدی شکل و کاه گل دیده نمی شود و فقدان فضای سبز و زیبایی سازه موجب افزایش خشونت می شود، باید کرامت انسانی افراد حفظ شود موقعیت ها را بشناسیم و محلات جرم خیز را به خوبی مطالعه کنیم.
نظر شما :