معاون برنامه ریزی فرمانداری سقز:
طرح جدید توسعه مشاغل خانگی جهاددانشگاهی فرصت بزرگی برای جوانان است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان فریبرز اولیائی 25 تیر در کارگروه اشتغال شهرستان که با حضور رییس جهاددانشگاهی استان برگزار شد، طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی یک فرصت بزرگ برای جوانان و افراد جویای کار شهرستان دانست و خواستار ثبت نام حداکثری از متقاضیان شهرستان در این طرح شد.
وی افزود: همه دستگاه های اجرایی و سازمانهای سطح شهرستان آمادگی دارند که برای اجرایی شدن این طرح در شهرستان و اشتغالزایی مردم منطقه همکاری لازم داشته باشند.
مجید آوج معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان و مدیر اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی کردستان نیز در ادامه این نشست، اظهار کرد: توانمندسازی و اتصال به بازار مهم ترین خصوصیت الگوی نوین طرح توسعه مشاغل خانگی است تا متقاضیان بتوانند تولیدات خویش را به راحتی به فروش برسانند.
وی اضافه کرد: در این راستا تولیدکنندگان بخش مشاغل خانگی برای فروش محصولات خود به برندهای و پشتیبانان ملی و استانی و فروشگاه های اینترنتی وصل می شوند تا بتوانند محصولات خویش را از این طریق به فروش برسانند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کردستان بیان کرد: در بخش اتصال به بازار به دنبال راه اندازی بازارچه های محلی هستیم تا تولیدکنندگان مشاغل خانگی از این ظرفیت هم استفاده و محصولات خویش را عرضه کنند.
وی با اشاره به اهمیت توانمندسازی، بیان کرد: جهاددانشگاهی با ارایه آموزش های تخصصی، مشاوره شغلی و استعدادسنجی تلاش خواهد کرد متقاضیان را مهیای راه اندازی کسب و کار خانگی نمایند.
آوج به عناوین رشتههای اولویتدار در استان اشاره و بیان کرد: کلاش بافی، گلیم بافی، قالیبافی، پوشاک، انیمیشن، پرورش گل و گیاه، مترجمی زبانهای خارجه، ویراستار (کتاب، مقاله و ...) صنایع چوبی، زیورآلات و مصنوعات چرمی از رشتههای اولویتدار در استان معرفیشده است .
وی اضافه کرد: از کلیه متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی دعوت می شود پس از مطالعه دقیق استان ها و مشاغل مورد نیاز در هر استان و اطلاع از شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی نسبت به ثبت نام در سامانه www.inhb.ir اقدام کنند .
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان در ادامه به شرایط متقاضیان راه اندازی مشاغل خانگی نیز اشاره کرد و افزود: داشتن حداقل 18 سال سن، ساکن استان محل ثبت نام و عدم اشتغال و تحت پوشش نبودن بیمه کار سه شرط اولیه برای ثبت نام در این طرح اعلام شده است.
وی تصریح کرد: کلیه متقاضیان پس از احراز شرایط لازم است در کلاس های آموزشی، مهارتی مورد نظر و مشاوره ای شرکت کنند.
در ادامه نشست روسای ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کمیته امداد، صنعت، معدن و تجارت، صنایع دستی، بهزیستی و مسئول سرمایه گذاری شهرداری سقز به طرح سوالات و تبادل نظر پرداختند.
رئیس جهاد دانشگاهی کردستان نیز در این نشست گفت: تولیدات مشاغل خانگی در کردستان توسط جهاد دانشگاهی برند سازی می شود .
سهراب نژاد اظهار کرد: با این اقدام بخش زیادی از مشکلات مربوط به عرضه و فروش محصولات تولیدی مشاغل خانگی در بازار مرتفع خواهد شد .
وی به ارایه گزارش پیشرفت کار طرح الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی در استان پرداخت و اظهار کرد : این طرح یکی از مهمترین پروژه های در دست اقدام جهاد دانشگاهی است .
رییس جهاددانشگاهی کردستان با اشاره به اینکه فاز نخست این پروژه معرفی و مطالعه شناسایی ظرفیت های استان است، افزود: در سامانه وزارت کار بیش از ۳۴۰ کد رشته در مشاغل خانگی وجود دارد و ما به دنبال استخراج کد رشته هایی که با ظرفیت های استان تناسب بیشتری دارند، هستیم .
وی گفت: در راستای اجرای فاز اول این طرح، پرسشنامه هایی را تهیه و به دستگاه های اجرایی و تعدادی از شرکت های بخش خصوصی ارسال کردیم ولی به آنچه مد نظر داشتیم، دست پیدا نکردیم .
سهراب نژاد اظهار کرد: برای تکمیل اطلاعات لازم و مورد نیاز اقدام به دیدار و مصاحبه های چهره به چهره با کارشناسان اشتغال دستگاه های اجرایی و همچنین کارآفرینان و نخبگان کردیم تا ظرفیت ها و مزیت های موجود استان را استخراج کنیم .
وی بیان کرد: فاز دوم که رسالت انجام آن برعهده جهاد دانشگاهی است، شامل آموزش و توانمندسازی افرادی که در فاز نخست ثبت نام کردند، است و این گونه بستر را برای ورود آنها به فاز سوم فراهم می کنیم .
رییس جهاد دانشگاهی کردستان اظهار کرد: فاز سوم طرح، کمک به فروش محصولات تولیدکنندگان بخش مشاغل خانگی است که از طریق اتصال به برندهای ملی، پشتیبانان استانی، فروشگاههای اینترنتی و حضور در بازارچه های محلی، انجام میشود .
وی تصریح کرد: از دیگر اقداماتی که دنبال خواهیم کرد برندسازی، بسته بندی محصولات و تولیدات مشاغل خانگی است که قطعا با این اقدام بخش زیادی از مشکلات مربوط به حوزه بازار عرضه محصولات برطرف خواهد شد .
سهراب نژاد عنوان کرد: سعی کردیم از تمام پتانسیل های استان در این راستا استفاده کنیم و به همین دلیل با چند فروشگاه اینترنتی در استان برای عرضه محصولات مشاغل خانگی صحبت کرده ایم.
نظر شما :