راهکارهای همکاری علمی و اجرایی جهاددانشگاهی و آکادمی ملی علوم جمهوری آذربایجان بررسی شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در این جلسه ابتدا رییس مرکز تحقیقات ملی ژنتیک وابسته به آکادمی ملی علوم آذربایجان ضمن عرض خیر مقدم، در خصوص رایزنی ها و جلسات برگزار شده بین دو طرف در طول یکسال گذشته گزارشی ارایه کرد و دستور جلسه را با محوریت بررسی نحوه راه اندازی بانک سلول های بنیادی خون بند ناف، بیوبانک انسانی و حیوانی و مرکز درمان ناباروری و سلول درمانی در باکو به اطلاع حاضران رساند.
در ادامه جلسه دکتر قاسمی مسوول راه اندازی دفتر جهاددانشگاهی در جمهوری آذربایجان به توانمندی های جهاددانشگاهی در زمینه های مختلف از جمله در حوزه پزشکی و ژنتیک اشاره و در خصوص آشنایی حاضران در جلسه با ساختار جهاددانشگاهی اطلاعاتی از بخش ها و توانمندی های آن ارایه کرد.
وی در ادامه به علاقه مندی و جدیت جهاددانشگاهی برای فعالیت در جمهوری آذربایجان تاکید و اشاره کرد که در این راستا جهاددانشگاهی مرکزی را در سالیان گذشته خریده و آماده کرده است و از یک سال گذشته با انتصاب فردی برای تحقق این برناهه ها، گام عملی را برداشته است و با حضور موفق در نمایشگاه نفت و گاز آذربایجان که مورد تحسین بازدیدکنندگان از جمله رییس جمهور الهام علی اف را به دنبال داشت و انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی با دانشگاه خزر باکو و جلسات متعدد با مدیران و کارشناسان وزارتخانه های آموزش، بهداشت، نفت و نیرو و دانشگاه علوم پزشکی باکو نیز توانسته است به شکلی واقعی پتانسیل ها و توانمندی های جهاددانشگاهی را در جمهوری آذربایجان منعکس نماید.
در ادامه دکتر اهلیمان امیراصلانوو "رییس کمیسیون بهداشت مجلس ملی آذربایجان و قایم مقام حوزه پزشکی و بیولوژی آکادمی ملی علوم آذربایجان با ابراز خوشحالی از برگزاری این نشست ها و جلسات گفت: دولت آذربایجان همواره علاقمند به همکاری و مشارکت با مجموعه های توانمند ایران است و شخص رییس جمهور بر این همکاری ها تاکید دارند.
وی با بیان این که تصمیم گرفته ایم بانک خون سلول های بنیادی بند ناف را در باکو تاسیس کنیم و در این راه موافقت وزارت بهداشت آذربایجان را گرفته ایم و برای تقویت بنیه نیروی اسنانی آن از الان افرادی را به کشورهای مختلف برای تحصیل و یادگیری تکنیک های علمی فرستاده ایم و همچنین بازدیدهای زیادی از امکانات و توانمندی های دانشگاه های آلمان، ترکیه، دانمارک و چند کشور دیگر بعمل آمده است ولی یقین دارم تجربه کشور ایران در این زمینه بعنوان یک کشور همسایه و مسلمان خیلی بیشتر به کار ما می آید و می تواند با هزینه کمتر و کیفیت بهتر در ایجاد این بانک به ما کمک کند.
این مسوول با بیان اینکه مشتاقیم در این زمینه تفاهم نامه ای بین آکادمی ملی علوم آذربایجان و جهاددانشگاهی منعقد شود و کارشناسان و متخصصان آکادمی بازدیدی از پژوهشگاه های مرتبط با این حوزه در جهاددانشگاهی به عمل آورند تا بتوانیم با جمع بندی نتایج بازدیدهای بعمل آمده تاکنون از کشورهای مختلف، تصمیم نهایی را در این زمینه بگیرم تا فرصت را از دست ندهیم.
وی در ادامه سوالاتی در خصوص تعداد مجموعه هایی از این دست در ایران، میزان توانمندی و قابلیت ذخیره سازی نمونه در این بانک، نحوه استفاده از این نمونه ها در رویان و مراکز دیگر مرتبط در ایران و نهایتا اطلاعاتی در خصوص مرکز درمان ناباروری رویان مطرح کردند.
همچنین دکتر ضرابی مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان جهاددانشگاهی نیز در این جلسه با تشریح فعالیت های پژوهشگاه رویان در زمینه درمان ناباروری و سلول درمانی به موضوعات بانک خون بند ناف نوزاد در رویان و دیگر فعالیت های آن اشاره کردند و گزارشی از جلسه قبلی که با حضور معاون محترم آموزشی وقت جهاددانشگاهی در مرکز تحقیقات ملی ژنتیک آذربایجان داشتند اشاره کرد.
وی فعالیت های پژوهشگاه رویان را در حوزه درمان ناباروری بسیار پیشرفته نامیده و میزان موفقیت در آن را درسطح بهترین مراکز دنیا بیان و آمادگی همکاری همه جانبه در این خصوص را اعلام کرد.
دکتر ضرابی در ادامه با تشریح فعالیت های بانک سلول های بنیادی خون بند ناف رویان به سابقه تاسیس آن اشاره کرده و تعداد نمونه های ذخیره شده در این بانک را بیش از یکصد هزار و تعداد نمونه های پیوند داده شده را بیش یکصد مورد اعلام و همکاری این بانک با بیمارستان های کشور را بسیار خوب توصیف کرد و این که بانک سلول های بنیادی خون بند ناف در کشورهای پیشرفته به سرعت در حال شکل گیری است.
وی گفت: کشور آذربایجان نیاز مبرم به این بانک دارد و باید در این راه قدم بردارد و در برای اینکار شرکت بن یاخته رویان و در راس آن پژوهشگاه رویان و جهاددانشگاهی آماده ارایه خدمات علمی به کشور آذربایجان می باشند.
دکتر اورهان عیسایو از اساتید مطرح در این زمینه در جمهوری آذربایجان حاضر در جلسه نیز در خصوص اهمیت این نشست وهمکاری فیمابین گفت که مطالعات وی در حوزه فعالیت های رویان و بخش های زیر مجموعه آن نشان می دهد حضور رویان در جمهوری آذربایجان و همکاری آن با آکادمی ملی علوم آذربایجان توفیقی برای جمهوری آذربایجان می باشد که نباید از دست داد.
وی وجود رویان در ایران بعنوان یک کشور مسلمان را برای کل کشورهای اسلامی باعث افتخار دانست و فعالیت های بی نظیر و فاخر آن را هم سطح بهترین مراکز علمی مرتبط با این حوزه در دنیا بیان کرد.
دکتر عیسایو همچنین به مجله علمی و پژوهشی بین الملی رویان و کنگره های سلول های بنیادی و نازایی آن اشاره کرده و حضور و بهره مندی متخصصان جمهوری آذربایجان و بویژه آکادمی ملی علوم آذربایجان را بسیار ضروری دانست.
در جلسه فوق متخصصانی از آکادمی ملی علوم آذربایجان از جمله نورو بایراموو و از هیات ایرانی دکتر وحید عسگری مدیر اموربین الملل شرکت بن یاخته های رویان و دکتر مهدی ذاکری مشاور شرکت حضور داشتند که هر کدام به بیان نظرات خود پرداختند.
نظر شما :