/گام‌به‌گام با انقلاب اسلامی (۲۴)/ رییس جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان تشریح کرد:

بومی‌سازی دانش فنی تولید بچه ماهی و تولید گیاهان دارویی خاص

۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۶ کد : ۱۰۲۲۴ عمومی تاپ خبر
دکتر تاجری بیان کرد: در سال جاری، دو کار اساسی در این حوزه داریم که به رونق تولید در استان کمک خواهد کرد؛ یکی بومی‌سازی دانش فنی تولید بچه ماهی و پرورش ماهی در قفس که ماموریت اصلی ما در حوزه‌ی پژوهش و فناوری است و دیگری، فرآوری، پرورش و تولید گیاهان دارویی خاص منطقه است.
بومی‌سازی دانش فنی تولید بچه ماهی و تولید گیاهان دارویی خاص

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان، دکتر منصور تاجری رییس جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های موضوعی و استانی جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی نهادی پرظرفیت است و جهادگرانش فرزند ضرورت هستند و با الهام از اساسنامه این نهاد انقلابی به ضرورت‌های حضورش در جامعه بیشتر پی می‌بریم، هرگاه که احساس نیاز جدیدی متناسب با شرایط جامعه می‌شده انعطاف در وظایف و ایفای نقش‌های مؤثر را شاهدیم.
وی ادامه داد: از مبارزه با گروهک‌های معاند و مشارکت در مدیریت دانشگاه‌ها و اسلامی کردن آن گرفته تا انجام فعالیت‌های علمی، فرهنگی، اشتغال‌زایی، فعالیت‌های زمان جنگ و تحریم و...؛ در همه‌ی موارد این نهاد علمی و انقلابی همواره متناسب با شرایط روز جامعه و چشم‌انداز آتی‌اش به بازطراحی مأموریت و تجدید قوایش می‌پرداخته است.
دکتر تاجری اضافه کرد: این نهاد در حال حاضر به‌عنوان مجموعه‌ای ایده پرداز و نوگرا، زنده و بالنده در استان‌ها متناسب با نیاز هر استان فعالیت و نقش‌آفرینی می‌کند و تاکنون منشأ خدماتی ارزشمند در حوزه‌های گوناگون بوده است و هم‌اینک این درخت تنومند و تناور انقلاب اسلامی به نقطه‌ای از تعالی و پیشرفت رسیده است که در اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه پایدار هر استان می‌تواند به خوبی به ایفای نقش بپردازد.


رییس جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان افزود: جهاددانشگاهی در کشور واجد تجربیات موفقی است و ما تمام توانمان و تلاشمان این است که متناسب با ظرفیت‌های موضوعی و مزیت‌های فراوانی که در استان پهناور سیستان‌وبلوچستان داریم این تجربیات موفق را بومی‌سازی کرده، در راستای نیاز استان به‌خصوص در حوزه توسعه فعالیت‌های شیلاتی در سواحل مکران، گردشگری، صنایع‌دستی، اشتغال خانگی، فعالیت‌های پزشکی و درمانی، کشاورزی و منابع طبیعی، معدنی، گیاهان دارویی و انرژی‌های نو و مزیت‌های مرز و ... به کار بندیم.

 

فعالیت‌های ویژه‌ی سال رونق تولید
وی درباره‌ی نقش اقدامات عملی و ترویجی جهاددانشگاهی در مواجهه با موضوع رونق تولید، بیان کرد: اصولا سنت نام‌گذاری سال‌ها توسط رهبر فرزانه‌ی انقلاب، افزون بر همه برکاتی که تاکنون برای کشور داشته، در سال‌های اخیر رنگ‌وبوی متفاوتی به خود گرفته است؛ معظم له با فهم درست و درک صحیح از نیازهای حیاتی کشور، همه‌ساله با این نام‌گذاری مبادرت به طرح شعارهای عملیاتی می‌کنند و به این وسیله التفات عمومی را برای بسیج منابع و امکانات در یک نقطه متمرکز می‌سازند.
دکتر تاجری ادامه داد: امسال هم که به تدبیر ایشان سال رونق تولید نامیده شد، جهاددانشگاهی در سیستان‌وبلوچستان با سه برنامه به استقبال نام‌گذاری شعار سال رفته است.
رییس جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان، ادامه داد: فرهنگ‌سازی در خصوص این نام‌گذاری مبارک از طریق خبرگزاری‌های در اختیار و با برگزاری میزگردهای تخصصی و کارشناسی در ایسنا و ایکنا و گفتمان‌سازی در میان دانشجویان و اساتید از دریچه برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و... اولین اقدام این واحد در این زمینه بود.
وی به اقدام مهم دوم در زمینه‌ی فعالیت‌هایی که منجر به اجرای عملیات تولید شود، اشاره کرد و تشریح کرد: ما در سال جاری دو کار اساسی در این حوزه داریم که به رونق تولید در استان کمک خواهد کرد؛ یکی بومی‌سازی دانش فنی تولید بچه ماهی و پرورش ماهی در قفس که ماموریت اصلی ما در حوزه‌ی پژوهش و فناوری است و دیگری فرآوری، پرورش و تولید گیاهان دارویی خاص منطقه است.


دکتر تاجری درباره‌ی اقدام سوم در سال تولید، بیان کرد: نگاه متفاوتی که با توجه به ماهیت ذاتی این نهاد علمی و دانش‌بنیان به شعار سال داریم و آن را فقط محدود و منحصر به رونق تولید اقتصادی نمی‌دانیم، بلکه با رویکرد وسیع‌تر و علمی‌تر به آن نگریسته‌ایم و آن «رونق تولید علم» است که مقوله‌ی تولید علم را از دریچه‌ی فعالیت‌های شعبه‌ی تجاری‌سازی و مراکز نوآوری و خلاقیت و تبدیل علم به محصول و ثروت با حمایت از نخبگان دانشگاهی و فرهیختگان دانش‌آموخته و انبوه‌سازی تولیدات علمی آن‌ها تقویت کرده و به انجام می‌رسانیم.

 

تربیت مدیران جهادی
رییس جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان با اشاره به رسالت جهاددانشگاهی در خصوص پرورش سرمایه‌ی انسانی در تراز فرهنگ جهادی، اظهار کرد: یکی از کارهای مهم و شاخصی که از ابتدای تاسیس در جهاددانشگاهی بدون آن‌که این ماموریت به آن واگذار شود، صورت گرفته، تربیت مدیران جهادی است؛ آن هنگام که غالب دانشجویان بعد از انقلاب فرهنگی با این نهاد در دانشگاه‌ها همکاری می‌کردند و نسل فرهیخته‌ای از مدیران جهادی در آن پرورش یافت و امروز هم می‌بینیم که خیلی از مقامات ارشد و مدیران عالی نظام به حضور در جهاددانشگاهی افتخار می‌کنند.
وی اضافه کرد: در ادامه‌ی این مسیر، جهاد با ترویج فرهنگ جهادی، روحیه‌ی انقلابی‌گری جهادگرانش را حفظ و تقویت کرد؛ چراکه یکی از عناصر جهادی بودن، انقلابی‌گری است که مقام معظم رهبری هم بر روی آن خیلی تاکید داشتند و نباید بگذاریم که مفهوم انقلابی بودن، دستخوش تغییر ماهیت شود و اینک در گام دوم انقلاب اسلامی و بعد از گذشت چهل سال از عمر پربرکت انقلاب، همگان بر اداره‌ی کشور بر مبنای مدیریت جهادی تاکید دارند. مدیریتی که مبدع آن در کشور جهاددانشگاهی بوده و با حفظ این روحیه، آن را بر جامعه و در عرصه‌ی دانشگاه‌ها تسری داده است.


دکتر تاجری ادامه داد: بنابراین، یکی از مهم‌ترین کارها و رسالت‌ها در جهاددانشگاهی تربیت شخصیت‌های مومن و برجسته‌ی علمی با جهت‌گیری انقلابی و دل‌بسته به آرمان‌های انقلاب است؛ چراکه شکل‌گیری این نهاد از ابتدا بر اساس همین تفکر انقلابی صورت گرفته است.

کلیدواژه‌ها: سی‌ونهمین سالگرد جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان رونق تولید


نظر شما :