/گام‌به‌گام با انقلاب اسلامی (۱۹)/ رییس جهاددانشگاهی فارس مطرح کرد:

رونق تولید با استفاده از ایده‌پردازی و تجاری‌سازی آن با همکاری دستگاه‌های اجرایی

۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۸:۳۴ کد : ۱۰۱۲۲ عمومی تاپ خبر
دکتر بابایی با اشاره به توان علمی مناسب در جهاددانشگاهی فارس در راستای دستیابی به رونق تولید در این استان گفت: وجود این ظرفیت‌ها می‌تواند یک پتانسیل بسیار مناسب جهت ایده‌پردازی و ایده‌سازی تا تجاری‌سازی ایده‌های مختلف با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی استان ایجاد نماید.
رونق تولید با استفاده از ایده‌پردازی و تجاری‌سازی آن با همکاری دستگاه‌های اجرایی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، دکتر مظاهر بابایی رییس جهاددانشگاهی فارس با اشاره به ظرفیت‌های موضوعی و استانی این نهاد در شرایط فعلی جامعه بیان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی و قرارگیری استان فارس و کشیدگی از شمال تا جنوب این استان و دارا بودن اقلیم آب و هوایی خاص و همچنین قرارگیری در کریدر ترانزیت شمال و جنوب کشور لزوم تسهیل در روند توسعه استان و بستر سازی مناسب برای تجاری سازی فناوری، توسعه‌ی کارآفرینی و اشتغال‌زایی و راهکارهای اجرایی آن با استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های پژوهشی، اجرایی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری جهاددانشگاهی با تکیه بر توان بومی و داخلی و دارا بودن شعب این نهاد در سراسر کشور لازم به نظر می‌رسد.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن قابلیت‌های خاص این نهاد انقلابی و مورد وثوق بودن آن در نظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و هم‌چنین گستردگی حوزه‌های فعالیت این مجموعه‌ی بزرگ در حوزه‌های مختلف فرهنگی، پژوهشی و آموزشی که به فرمان امام راحل (ره) با هدف حل معضلات و مشکلات کشور و نظام و در شرایط کنونی که به طبع مسوولیت این نهاد سنگین‌تر از بقیه است، جهاددانشگاهی آمادگی دارد در حوزه‌های گیاهان دارویی و فرآوری آن‌ها، خدمات نوین تخصصی پزشکی به‌ویژه در زمینه‌های ناباروری، ترمیم زخم و سرطان، سلامت خانواده، مشاغل خانگی، جشنواره‌های فرهنگی، توسعه‌ی ظرفیت‌های گردشگری و برگزاری دوره‌های مهارتی با استفاده از ظرفیت‌های استانی و کشوری اقدام نماید.
دکتر بابایی افزود: قابل ذکر است که در راستای ایجاد فرصت‌های اشتغال‌زا و استفاده از ظرفیت‌های استان، این امر با همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی استان و هماهنگی واحدها و سازمان‌های جهاددانشگاهی سراسر کشور می‌تواند محقق گردد.

 

تسریع در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی
رییس جهاددانشگاهی فارس، این نهاد را یک ظرفیت کامل برای دستیابی به رونق تولید و اجرای اقتصاد مقاومتی دانست و تاکید کرد که تمام دستگاه‌های اجرایی در فارس می‌توانند با استفاده‌ی مطلوب از این ظرفیت، حرکت خود در مسیرهای تعریف‌شده برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی را تسریع کنند.
وی خاطرنشان کرد که جهاددانشگاهی امروز به نهادی کارآمد در عرصه‌های مختلف بدل شده و عملکردی موفق را در بخش‌های آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و اشتغال داشته است.
دکتر بابایی با اشاره به ظرفیت‌های علمی و اجرایی این نهاد در حوزه‌های پزشکی، گردشگری، کشاورزی و صنعت، گفت: این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت‌های ملی و استانی جهاددانشگاهی، مسیر رسیدن به رونق تولید را هموار و اقتصاد مقاومتی را در عمل پیاده کرد.


رییس جهاددانشگاهی فارس با اشاره به توان علمی خوب در این مجموعه و وجود پژوهشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، پارک‌ها و مراکز رشد و نوآوری در راستای دستیابی به رونق تولید در این استان گفت: وجود این ظرفیت‌ها می‌تواند یک پتانسیل بسیار خوب جهت ایده‌پردازی، ایده‌سازی تا تجاری‌سازی ایده‌های مختلف ایجاد نماید؛ زیرا در این نهاد اعتقاد بر این است که تنها راه برون‌رفت از مشکلات کنونی و رسیدن به جایگاه شایسته، استفاده از توان علمی با روحیه‌ی جهادی و تکیه بر خودباوری جهت تبدیل ایده‌ها به ثروت است که این امر باعث خودکفایی کشور در تامین نیازها و کالاهای اساسی و جلوگیری از واردات خواهد شد.

 

پرورش سرمایه‌ی انسانی
وی با اشاره به رسالت جهاددانشگاهی در خصوص پرورش سرمایه‌ی انسانی تراز فرهنگ جهادی، گفت: مروری گذرا به متوسط عمر مدیریتی مدیران کشور، نشان می‌دهد که نه تنها چشم‌انداز و برنامه‌ای استراتژیک و مشخص برای تربیت مدیران و موضوع جانشین‌پروری نداشته‌ایم، بلکه از داشته‌ها و پتانسیل‌های خود به خوبی و در جای مناسب استفاده نکرده‌ایم.
رییس جهاددانشگاهی فارس اضافه کرد: آفت بزرگ و خطرناک نداشتن چنین استراتژی‌ای در بعد تربیت مدیران برای کشور در عرصه‌ی مدیریت جامعه این می‌شود که هر دولت و تشکیلاتی که بر سر کار می‌آید، چون به‌صورت حرفه‌ای عمل نمی‌کند، به نیروهای در خط فکری خود بسنده می‌کند و اگر فرد، شایستگی‌های لازم برای تصدی پستی را به‌طور کامل نداشته باشد، در استفاده از سایر افراد توانمند فرصت‌سوزی می‌شود؛ طبیعی است که در این بازار وانفسا، مهم‌ترین چیزی که به آن توجه نشده، سرمایه‌ی انسانی به‌عنوان ارزشمندترین دارایی کشور و هدر رفتن وقت، انرژی، رویارویی با دوباره‌کاری‌ها، موازی‌کاری‌ها، آزمون و خطای فراوان است که برآیند آن برای کشور، عقب‌ماندگی و مشکلات فراوان اقتصادی و اداری و... است که حتی در قالب انواع فساد و پول‌شویی و رشوه‌خواری و... هم می‌تواند ظهور یابد.
دکتر بابایی ادامه داد: استفاده از ظرفیت نیروی جوان و خلاق در جنگ تحمیلی، تجربه‌ی ارزنده‌ای است که باید از آن استفاده کرد و از این‌رو استفاده از ظرفیت نیروی جوان و تحصیل‌کرده‌ی کشور در حوزه‌های مختلف، موجب رونق‌بخشی به عمران و آبادانی و نظام مدیریتی می‌شود؛ به منظور رشد اقتصادی و صنعتی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید به‌کارگیری جوانان مبتکر، انقلابی، ریسک‌پذیر و جهادی را اجرا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از نیروی جوان به دلیل بهره‌گیری از علم و دانش روز و به‌عنوان نیروهای فعال مدیریتی، اداری و اجرایی، امری ضروری است، اما استفاده از تجربیات گذشتگان و کسب معلومات آن‌ها، لازم بوده است؛ به طوری که فکر و نیروی جوان در کنار تجربه‌ی عملی و فکری در اداره‌ی امور، می‌تواند کارساز، مفید و توسعه‌دهنده باشد.
رییس جهاددانشگاهی فارس گفت: با توجه به فرمایشات حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند: «اگر مدیریت در کشور متدین، انقلابی و کارآمد و پرانگیزه باشد، همه‌ی مشکلات حل خواهد شد؛ ما مشکل غیرقابل‌حل نداریم.» ویژگی‌هایی که در مدیریت‌های درون نظام جمهوری اسلامی باید لحاظ شود عبارت‌اند از: پایبندی به ارزش‌ها و شعارهای انقلاب، بصیرت، پیروی از خط امام و رهبری، حفظ منافع و مصالح نظام، استقلال و خودباوری ملی، صبر و استقامت، توجه به کار فرهنگی، فسادستیزی، ساده‌زیستی، مردمی بودن، وِزانت سیاسی و وجهه‌ی اجتماعی، کفایت و صلاحیت و غیره.
دکتر بابایی افزود: وظیفه‌ی مدیران و مسوولان در دستگاه‌های اجرایی دولتی و نهادهای غیردولتی این است که مسیر شایسته‌سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی و آموزش شیوه‌های صحیح مدیریت را برای نسل‌های آتی فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط و وضعیت کنونی و ساختار اجتماعی جامعه و وجود برخی نابه‌سامانی‌ها، ناکارآمدی‌ها و عدم توانایی مدیریتی و کاهش شدید سرمایه‌ی اجتماعی در کشور و نظر به این‌که جهاددانشگاهی یک سازمان معمولی نیست ـ سازمانی با هدف‌های بزرگ و با کارهای برجسته است ـ ارایه‌ی راهکار از سوی نهادی که همواره در تلاش بوده است تا با تکیه بر مدیریت جهادی که همان کار و تلاش با نیت الهی و مبتنی بر علم و درایت است، مشکلات را حل نموده و حرکت رو به جلو را ادامه دهد و از 4 دهه فعالیت جهادی و ارزشمند و تجربه‌ی اصلاح فرهنگ دانشگاهی از اوایل انقلاب شکوهمند اسلامی تاکنون برخوردار است، ضروری به نظر می‌رسد. امید است در حوزه‌ی منابع انسانی نیز همانند گذشته افتخارآفرینی کند.
رییس جهاددانشگاهی فارس اظهار کرد: در واقع با توجه به رویکرد جهاددانشگاهی بر اساس بیانیه‌ی گام دوم انقلاب اسلامی، این نهاد می‌بایستی با تکیه بر توانمندی‌های خود، زیر ساخت‌های لازم در راستای جذب منابع انسانی متخصص و متعهد را تامین نماید.


دکتر بابایی در پایان گفت: وجود نیروهای متعهد و انقلابی با روحیه‌ی جهادی و مسوولیت‌پذیری از نکات برجسته‌ی قابل استناد در جهاددانشگاهی می‌باشد که با تکیه بر این پتانسیل، می‌توان خلأ حاصل از سوء مدیریت در کشور را پر کرد؛ لذا امروز تصمیم‌گیری و ارایه‌ی برنامه جهت تامین بستر مناسب برای منابع انسانی کارآمد، می‌تواند از مسوولیت‌ها و وظایف این نهاد به شمار آید و استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های فرهنگی، پژوهشی و آموزشی این نهاد می‌تواند بستری مناسب در حل این مشکلات باشد.

کلیدواژه‌ها: سی‌ونهمین سالگرد جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی فارس روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی رونق تولید


نظر شما :