سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری زنجان:
جهاددانشگاهی فرصتی برای توسعه شهر است
به گزاش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان زنجان، شمسالله وثوقی 21 تیر در بازدید از مجتمع جهاددانشگاهی زنجان، با بیان این که فرهنگ واژه سیال و وسیعی است که باید نگاهها به آن تغییر کند، اظهار کرد: در شهرداری زنجان نگاه به برنامه فرهنگی متفاوت است؛ چرا که توجه به فرهنگ مختص به اجرای برنامه نیست، بلکه باید در همه امور شهری نگاه فرهنگی داشت تا آثار کارها بروز و ظهور داشته باشد.
وی تصریح کرد: طرحهایی همچون پروژه پیادهراه در اصل برنامه فرهنگی بهشمار میآید؛ چراکه این طرح در نهایت منتج به تعاملات فرهنگی شهروندان میشود و این نگاه جدیدی است که در شهرداری زنجان بدان توجه شده و قطعا این روند ادامه خواهد داشت.
این مسوول با اشاره به این که پروژه گردشگری، پروژه عمرانی و حتی ساخت پل در کنه خود فعالیت فرهنگی را بهدنبال دارد، تصریح کرد: البته شهر نیاز به کارهای قابل لمس فرهنگی نیز دارد که احداث خانه فرهنگ و هنر، تالار شهر و از این دست اماکن از آن جمله است که کارهای فرهنگی را به منصهظهور میرساند.
وثوقی در ادامه با بیان این که توجه به توسعه سراهای فرهنگی در سطح شهر و تحت پوشش قرار دادن حداکثری شهروندان تحت پوشش این طرح یکی از اقداماتی است که شهرداری زنجان بهدنبال اجرای آن است، افزود: در گام نخست 8 منطقه برای این منظور شناسایی شده و امیدواریم در آیندهای نزدیک شاهد فعالیت این مراکز باشیم.
وی همچنین به ضرورت بهرهمندی از توان ارگانها و نهادهایی همچون جهاددانشگاهی برای پیشبرد اهداف اشاره کرد و یادآور شد: نهادهایی همچون جهاددانشگاهی فرصت برای شهر به شمار میآید؛ چراکه در این مراکز جوانان خلاقی حضور دارند که میتوان با بهرهمندی از توان آنان با کم ترین هزینه کارهای بزرگی را انجام داد.
سرپرست جهاددانشگاهی استان زنجان نیز گفت: با وجود مراکز علمی معتبری هم چون تحصیلات تکمیلی علومپایه و دانشگاه زنجان در سطح استان، حضور مقتدرانه و همه جانبه جهاددانشگاهی در استان به عنوان حلقه پایانی این زنجیره علمی، میتواند استان را به عنوان یکی از قطبهای علم و فناوری در سطح کشور معرفی کند.
کامران جعفری تصریح کرد: جهاددانشگاهی نهادی برای گریز از بروکراسیهای اداری پرپیچ و خم و ناهموار در جامعه و به منظور دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی و سازمانی است که هم ضوابط ارزشی و کیفی را در خود نهفته و هم روابط اداری را به مناسبترین شکل خود تنظیم کرده است.
این مسوول با یادآوری اینکه امام خمینی(ره) با تاسیس جهاددانشگاهی و سپردن این عرصه حساس به نسل جوان انقلابی، در واقع خط مشی را برای آینده مشخص کردند، تصریح کرد: در واقع این خط مشی همان اعتماد به نسل جوان برای پیشرفت کشور است و این اعتماد امام راحل به جوانان متعهد و انقلابی، همه جا راهگشای مشکلات پیش روی انقلاب بوده و در بسیاری از عرصهها نظیر دفاع جانانه در هشت سال دوران دفاعمقدس، باعث سرافرازی نظام و انقلاب اسلامی شده است .
وی در ادامه با اشاره به اینکه جهادگران دانشگاهی در سطح استان زنجان نیز به رغم بسیاری از تنگناها و محدودیت امکانات و منابع مالی، تلاش کردهاند در راستای اهداف این نهاد انقلابی گامهایی هر چند ناچیز بردارند، اظهار کرد: اهتمام جدی به اصلاح ساختاری، جذب نیروهای متخصص بومی، ایجاد انگیزش و تقویت نیروی انسانی و راهاندازی مراکز تخصصی در حوزههای مختلف، رویکردهای عمده جهاددانشگاهی استان در سالهای اخیر بوده است .
سرپرست جهاددانشگاهی استان زنجان ادامه داد: در این راستا برای تشکیل گروههای پژوهشی و جذب هیئتعلمی در رشتههای مختلف تلاشهای وسیعی داشتهایم و خوشبختانه با همکاری و همراهی همه مسئولان استانی، به توفیقات ارزشمندی در حوزههای مختلف دست یافتهایم.
وی با یادآوری اینکه جهاددانشگاهی، نهادی فرابخشی بوده و میتواند با دستگاههای زیادی در حوزههای مختلف همکاریهای تنگاتنگی داشته باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه کارهای صورت گرفته توسط جهادگران جهاددانشگاهی زنجان از جنس نیازهای مختلف بوده است، در همین راستا میتوان همکاریهای نزدیکی را با ارگانی چون شهرداری زنجان در بخشهای مختلف از جمله مباحث فرهنگی انجام داد و امیدواریم این همکاریها منتج به رضایتمندی مردم زنجان که مخاطبان اصلی اقدامات این نهاد انقلابی هستند، شود.
جعفری، کمبود منابع مالی را جدیترین چالش پیش روی جهاددانشگاهی استان زنجان عنوان کرد و گفت: به جرأت میتوان گفت این مشکل، ترمز بسیاری از فعالیتهای پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی زنجان در سالهای اخیر بوده است که امیدواریم با کمک همه مسئولان استانی به ویژه نماینده عالی دولت در استان و مردم فهیم و ولایتمدار زنجان این مشکل را مرتفع کنیم
نظر شما :