/گامبهگام با انقلاب اسلامی (۱۱)/ سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تشریح کرد:
نقش تعیینکنندهی جهاددانشگاهی در حوزهی اتکا به منابع داخلی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسانرضوی، دکتر سعید باستانی نمایندهی مردم تربتحیدریه، مهولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی گفت: هر زمانی که بحثهای اقتصاد مقاومتی یا تکیه به منابع داخلی در کشور مطرح میشود، به بحث علم و فناوری در کشور توجه میشود.
وی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر بخش علم و تحقیقات به جز حوزهی پزشکی، زیرمجموعهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بخش علم و تحقیقات حوزهی پزشکی نیز زیرمجموعهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
دکتر باستانی با تاکید بر اینکه برای تبدیل منابع طبیعی کشور اعم از منابع انسانی، آب و خاک و... به ثروت باید علم و فناوری جایگاه ویژهای داشته باشد، ادامه داد: جهاددانشگاهی در کشور که بر اساس منابع داخلیاش فعالیت میکند، جایگاه ویژهای در حوزهی علم و فناوری در تبدیل منابع طبیعی به ثروت دارد.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در شرایط تحریم، فرصت مغتنمی است که باید از پتانسیل جهاددانشگاهی که جایگاه ویژهای در بخش علم و فناوری کشور دارد، استفاده کرد.
به گفتهی نمایندهی مردم تربتحیدریه، مهولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی، جهاددانشگاهی توانسته است با تلفیق مدیریت جهادی و علم و فناوری، نقش تعیینکنندهای را در حوزهی اتکا به منابع داخلی ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه ساختار داخلی کشور از نقش تعیینکنندهی دستگاههایی مانند جهاددانشگاهی محروم است، افزود: در ساختار بسیاری از کشورها، نهادهایی مانند جهاددانشگاهی که نقش اتاق فکر را دارند، حضور پررنگی دارند و این در حالی است که در ساختارهای کشورمان، نظیر سازمان برنامهوبودجه، مرکز پژوهشهای مجلس و همچنین کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی، به نقش جهاددانشگاهی بهعنوان یک اتاق فکر توجه ویژهای نشده است.
دکتر باستانی در پایان گفت: با توجه به این ایراد ساختاری در کشور، دولتها در استفاده از نهادهایی نظیر جهاددانشگاهی برای کمک به حل مشکلات، سلیقهای عمل میکنند.
نظر شما :