برگزاری اختتامیه مسابقات منطقه‌ای مناظره دانشجویان در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۳۶ کد : ۸۳۴۸۸ فرهنگی
اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد.
برگزاری اختتامیه مسابقات منطقه‌ای مناظره دانشجویان در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر سعید خدیوی، معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات ملی دانشجویان ایران که روز گذشته در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) اظهار کرد: تقارن برگزاری این مسابقات با آغاز دهه کرامت و در پیش رو بودن ولادت امام رضا(ع) را به فال نیک می‌گیریم، چراکه امام رضا(ع) امام گفت‌وگو بودند و کرسی‌های رسمی گفت وگو میان ادیان را در تاریخ بنیان نهادند.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: هر وقت در برابر پدیده و موضوعی قرار می‌گیریم، باید بررسی کنیم آیا با فرهنگ بومی ما نزدیکی دارد یا خیر. فرهنگ ایرانی اسلامی یکی از غنی‌ترین جایگاه‌ها را برای مناظرات قائل است. در بین فلاسفه، فلسفه اسلامی جایگاه بزرگی در مناظرات داشته است.  به طوری که فرهنگ گفت‌وگو در اشعار شاعران بزرگی همچون حافظ و سعدی نیز قابل مشاهده است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری  مناظرات باعث رویج تفکر نقاد در میان دانشجویان می‌شود، ادامه داد: امروزه که شبکه‌های اجتماعی سبب گسترش اطلاعات و ارتباطات شده، تفکر نقاد یکی از ملزومات زیست علمی و دانشجویی است. جا افتادن فرهنگ گفت‌وگو، مشارکت مدنی و افزایش اعتماد بنفس جوانان از دیگر تاثیرات ترویج فرهنگ نقادانه در میان جوانان است.

خدیوی با اشاره به برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، بیان کرد: در سال‌های اخیر برنامه مناظرات که امروز سیزدهمین دوره آن در حال برگزاری است مورد استقبال خوبی قرار گرفته است. استقبال بین دانشجویان برای ما محترم است و در سطح حکمرانی حمایت‌های خوبی از این مساله به عمل آمده است. امیدوارم با این اتفاق ما بتوانیم در سطح دانشگاهی از فکر نقاد و مناظره‌ای در پیشبرد مسائل و چالش‌هایی که با آنها مواجهیم، استفاده کنیم.

بر اساس این گزارش، در اولین‌ روز از مرحله‌ منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که دوشنبه هشتم اردیبهشت‌ برگزار شد، تیم‌ها در مرحله یک‌هشتم نهایی بر سر گزاره‌هایی فرهنگی، سیاسی، ورزشی و اجتماعی به رقابت با یک‌دیگر پرداختند. در این مرحله از رقابت‌ها شش تیم همچون آیروس، هرمس، آوانگارد، ردآم، دارما و تیم دختران قلم به مرحله بعد صعود کردند.

در دومین روز تیم آیروس بعنوان گروه مخالف و تیم هرمس بعنوان گروه موافق بر گزاره «تمرکز سیاست‌های امنیتی در مناطق مرزی، موجب کاهش فرصت‌های اقتصادی و اجتماعی در این مناطق شده است.» به مناظره پرداختند. 

تیم آوانگارد بعنوان گروه مخالف و تیم ردآم بعنوان گروه موافق بر سر گزاره «جریان مقاومت، واکنش بومی و خودانگیخته‌ی ملت‌های منطقه به اقدامات ایالات متحده پس از یازده سپتامبر است.» اشاره کرد.

همچنین تیم دختران قلم بعنوان گروه مخالف و تیم دارما بعنوان گروه موافق بر سر گزاره «اقتصاد روستایی ایران بیش از آن‌که به کشاورزی وابسته باشد، به یارانه‌های دولتی وابسته شده است» به مناظره پرداختند. 

سپس در مرحله یک‌چهارم نهایی بخش منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران سه تیم برنده آیروس از خراسان رضوی، آوانگارد از گیلان و دارما از خراسان شمالی و تیم دختران قلم بعنوان منتخب بهترین بازنده، دهم اردیبهشت‌ در مرحله فینال و رده‌بندی، به مصاف یک‌دیگر رفتند. 

در اختتامیه مرحله منطقه‌ای مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که چهارشنبه دهم اردیبهشت‌ برگزار شد، تیم دختران قلم به عنوان گروه مخالف و تیم آیروس بعنوان گروه موافق بر سر گزاره «براساس تجربیاتی چون اجرای طرح نور، برگزاری کنسرت و ورود زنان به ورزشگاه در استان‌های مختلف، کشور در وضعیت ملوک‌الطوایفی قرار گرفته است» مناظره ای را برگزار کردند.

سپس تیم آوانگارد به عنوان گروه مخالف و تیم دارما به عنوان گروه موافق بر سر گزاره «اقدامات شهرداری تهران در جایگزینی خودروهای عمومی برقی، بیش از آن‌ که تاثیر محیط زیستی داشته باشد، برای بهره‌برداری‌های سیاسی صورت گرفته است» به مناظره پرداختند. 

 تیم آیروس و تیم آوانگارد در فینال پیرامون بر سر گزاره «حکمرانی دولت‌ها بر فضای مجازی ایجاب می‌کند برای دستیابی به برخی مصالح اجتماعی و سیاسی، دسترسی کابران به برخی محتواها و پلت‌فرم‌ها محدود شود». به مناظره با یکدیگر پرداختند.

داوران این مرحله از مسابقات مناظرات دانشجویان ایران، اعضای هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد همچون محمد کافی، مهدی فیضی، سید احمد امامی بودند.

این مسابقه بین دو گروه دو تا چهارنفره برگزار شد که تیم‌ها بر اساس موضوع خود در جایگاه موافق و مخالف قرار گرفته و بر سر کسب عنوان اول و دوم به رقابت پرداختند. ۱۸ دقیقه فرصت برای طرح مسئله، چهار مرحله دفاع و در نهایت نتیجه‌گیری به هر گروه داده شد. 

در این دوره مسابقات تیم موافق آیروس با کسب ۷۹ امتیاز و با استدلال‌های خود موفق به کسب مقام اول شد و تیم آوانگارد با کسب ۷۱ امتیاز به مقام دوم دست یابید.


نظر شما :