برگزاری شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان جهاددانشگاهی

۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۴:۵۷ کد : ۸۳۱۶۳ فرهنگی تاپ خبر
شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان دوشنبه ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور اعضای این شورا در حوزه ریاست دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
برگزاری شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، شورای سیاست‌گذاری سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان روز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 با حضور اعضای این شورا در حوزه ریاست دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
این جلسه با حضور دکتر علی منتظری رییس جهاددانشگاهی، دکتر حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ، دکتر سید عبدالحمید احمدی معاون اسبق فرهنگی جهاددانشگاهی و عضو هیات علمی جهاددانشگاهی، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، دکتر رضا فریدزاده رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، دکتر هدایتی نماینده شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، حجت‌الاسلام والمسلمین نقدی نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها  و سرکار خانم شاه نظری مدیر مرکز گفتگو، مناظره و آزاداندیشی دانشجویان ایران برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر رضا فریدزاده رییس سازمان دانشجویان ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه به بیان گزارشی از برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان پرداخت و گفت: شورای سیاستگذاری یک کار نوآورانه بود که از سال گذشته با هدف ایجاد هم‎افزایی و هماهنگی بیشتر و با همراهی مجموعه‌های فرهنگی که در این حوزه فعال هستند، آغاز شد که خوشبختانه کمک شایانی به برگزاری با کیفیت مسابقات، رفع کاستی‌ها و هماهنگی‌های درون دانشگاهی کرد.
فریدزاده ادامه داد: در دوره های دوزادهم و سیزدهم با کمک ‌هایی که انجام شد، ما شاهد رشد خوبی در تعداد گروه‌های شرکت کننده در مسابقات بودیم و در دوره سیزدهم، بیش از 1000 گروه دانشجویی در مرحله استانی مسابقات شرکت کرده‌اند.
وی ادامه داد: تشکیل شورای علمی مسابقات در دانشگاه ها و استان ها، تشکیل باشگاه مناظره ایران، طراحی 150 گزاره جدید مناظره متناسب با شرایط جدید سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیست و اقتصادی و.. از جمله فعالیت‌های نوآورانه ای است که در این دوره شاهد آن هستیم.

دکتر منتظری رییس شورای علمی و شورای سیاستگذاری سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، با اشاره به ابتکار جهاددانشگاهی در برگزاری و اجرای این برنامه فاخر، گفت: در واقع نیت مهم جهاددانشگاهی؛ از برگزاری جلسات مناظرات و آزاداندیشی این بود که در حد توان خود به مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی پاسخ دهد. امیدوارم در دوره جدید مدیریتی این حمایت ها بیشتر شده و تمام موانع قبلی برداشته شود؛ فلذا دوره آینده مسابقات می‎بایست از لحاظ کمی و کیفی نسبت به دوره‌های برگزار شده، رشد چشمگیری داشته باشد.

ایشان همچنین پیشنهاد داد به منظور گفتمان سازی الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت در دانشگاه‌ها با هماهنگی مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، گزاره‌هایی تعیین و به مجموع گزاره‌های مرحله کشوری مسابقات اضافه شود.
رییس جهاددانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان اینکه هدف نهایی، برگزاری مسابقات نیست؛ بلکه جذب دانشجویان و مشارکت آنان در فعالیت‌های جهاددانشگاهی می‎باشد، خواستار توجه به این موضوع اساسی و مهم شد.
در ادامه دکتر حبیبی با اشاره به حمایت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: «مناظره موضوعی»  می‌تواند بستر مناسبی برای هم‌افزایی نخبگان و مدیران در حوزه فرهنگ و پزشکی به شمار ‌آید و حتی می تواند منجر به ارائه راهکارهایی در جهت حل بسیاری از معضلات موجود من جمله پزشک خانواده شود.
در ادامه جلسه، دکتر احمدی گفت: پیشنهاد بنده این هست که ما در ادامه، مدلی طراحی کنیم که گروه‌های دانشجویی برگزیده بتوانند با افرادی که در گذشته یا هم اکنون مسئولیتی دارند به مناظره بپردازند و از این طریق پل ارتباطی بین نسل جوان و دانشجو با مسئولان کشوری ایجاد کنیم.
دکتر هدایتی نیز با اشاره به ضرورت گذر از گزاره‌های انتزاعی به سمت گزاره‌های کاربردی، گفت: باید در این مسابقات مسائلی را مورد بحث و مناظره قرار دهیم که هم اکنون با آن‌ها درگیر هستیم تا بتوانیم نظرات و دغدغه های نسل جوان را شناسایی کنیم. به این منظور آمادگی وجود دارد که به صورت مشترک این مباحث و دغدغه‌ها احصا شده و بر اساس آن گزاره‌هایی برای مناظرات دانشجویی به دست آید.
دکتر کلانتر مهرجردی نیز ضمن اشاره به تکثر نهادهای فرهنگی در کشور گفت: متاسفانه مشکلی که داریم این است که این نهادها با هم جمع نمی‌شوند و برنامه‌های مشترکی برگزار نمی‌کنند و همچنین از برنامه‌هایی مثل مسابقات مناظره که یک رویداد خوب فرهنگی است، آنگونه که باید حمایت نمی‌کنند. لذا ما با رویکردی که در دوره های اخیر در پیش گرفتیم، سعی کردیم از همه این نهادهای فرهنگی در شورای سیاستگذاری بهره ببریم و بتوانیم با هماهنگی بهتر، از حمایت های همه آن ها در راستای برگزاری هرچه بهتر این مسابقات بهره ببریم.
در این جلسه دکتر باصولی نیز با اشاره به اهمیت نقش فعال و سازنده دانشگاه‌ها در فعالیت‌های فرهنگی و با اشاره به حمایت‌های دانشگاه علم و فرهنگ از برگزاری دو دوره این مسابقات، گفت: دانشگاه علم و فرهنگ آماده است که همچون دوره‌های قبل در جهت برگزاری بهتر این رویداد فرهنگی، حمایت‌های لازم را انجام دهد.
همچنین دکتر باصولی گفت: باید برنامه‌های مکمل مناسبی برای دانشجویانی که از سراسر کشور  برای مرحله کشوری حضور پیدا می کنند، طراحی شود تا خاطره و تجربه خوبی برای این دانشجویان از حضور در شهر تهران و در مسابقات مناظره رقم بخورد.
حجت الاسلام والمسلمین نقدی نیز با اشاره به همکاری های مشترک نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و جهاددانشگاهی گفت: این نهاد در حال تهیه طرحی به منظور برگزاری مناظرات دانشجویی در کلاس‌های دروس عمومی و با نظارت اساتید و مشارکت دانشجویان می باشد که در این زمینه مشارکت و همراهی جهاددانشگاهی به منظور طراحی و اجرای این برنامه باعث هم‌افزایی بین نهادهای فرهنگی درون دانشگاه خواهد شد.
در پایان ضمن تصویب پیشنهادات ارائه شده، مقرر شد برخی موارد پیشنهادی اعضا مانند اضافه شدن گزاره هایی با موضوع مرتبط به گفتمان‌سازی الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت در دانشگاه‌ها و... توسط دبیرخانه مسابقات پیگیری شود. همچنین برخی موارد مانند برگزاری مناظرات در کلاس‌های درس با مشارکت و همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها امکان سنجی گردد.


نظر شما :