با مشارکت پارک علموفناوری استان البرز جهاددانشگاهی؛
رویداد تخصصی هوش مصنوعی و بهبود روندها در صنعت برگزار شد

به گزارش روابطعمومی پارک علموفناوری البرز جهاددانشگاهی، دکتر حسین بختیاری، معاون فناوری پارک علموفناوری البرز، در رویداد تخصصی هوش مصنوعی و بهبود روندها در صنعت که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، به بررسی چالشها و فرصتهای هوش مصنوعی در صنایع پرداخت.
وی در این سخنرانی که با حضور کارشناسان و صاحبنظران ملی و استانی حوزه هوش مصنوعی برگزار شد، به نقش مهم هوش مصنوعی در بهبود روندهای صنعتی و کاهش فاصله میان صنایع بزرگ و کسبوکارهای کوچک اشاره کرد.
وی بیان داشت: صنایع بزرگ با سرمایهگذاری در فناوریهای هوش مصنوعی میتوانند از دادههای کلان بهرهبرداری کرده و به تحقیقات بازار و توسعه محصولات جدید بپردازند. این در حالی است که کسبوکارهای کوچک ممکن است در این مسیر دچار چالشهایی شوند.
دکتر بختیاری تأکید کرد: خلاقیت و نوآوری از جمله عوامل کلیدی در تمایز بین افراد متخصص و توانمندیهای آنها در برابر چالشهای بازار است.
وی در ادامه به اهمیت همکاری صنایع سنتی با استارتاپها و نوآوریهای جدید در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرده و افزود: این همکاری میتواند به بهبود فرایندهای ایدهیابی، انتخاب پروژه و تحلیل بازار منجر شود.
معاون فناوری پارک علموفناوری البرز جهاددانشگاهی در بخش دیگری از سخنرانی خود به چالشهای مربوط به مالکیت فکری در استفاده از هوش مصنوعی پرداخت و بر لزوم توجه محققان به این موضوع تأکید کرد.
دکتر بختیاری همچنین به نیاز به تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرده و بیان کرد: این نیروها میتوانند بهعنوان دستیاران هوش مصنوعی در صنایع مختلف عمل کنند.
در پایان، دکتر بختیاری از تلاشهای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در نزدیکی علموفناوری قدردانی کرده و به اهمیت شبکهسازی در این حوزه اشاره کرد. وی از حاضرین در این رویداد دعوت کرد تا با هم فکری و همکاری، آینده بهتری برای صنایع کشور رقم بزنند.
وی گفت: جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران (iAAA)، از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تاکنون ۲ دوره از این رقابت، با حمایت نهادهای مختلف دولتی، خصوصی و بینالمللی از جمله معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانش بنیان ریاستجمهوری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شبکه فنبازار ملی ایران، یونسکو، ستاد علوم و فناوریهای شناختی، آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز، هایوب، دانشگاههای برتر و... اجرا شده است.
بختیاری افزود: مشارکتکنندگان iAAA ابتدا آموزش کامل هوش مصنوعی را دریافت کرده و پس از آن در قالب رقابتی ملی در حوزه هوش مصنوعی بر روی مسائل واقعی صنایع، زیر نظر منتورهای تخصصی برای کسب جایزهٔ اصلی با یکدیگر به رقابت میپردازند. این رقابت بهصورت سالانه برگزار شده و تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر در این فرایند مشارکت داشتهاند.
معاون فناوری پارک علموفناوری البرز گفت: دوره سوم جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران از اسفندماه سال گذشته با ۵۰.۰۰۰ دلار جایزه آغاز و تاکنون و پارک علموفناوری البرز در این رویداد مشارکت دارد. این دوره از جایزه با همکاری وزارت امور خارجه و برخی از سازمانهای بینالمللی دیگر همچون D8، IORA، ECO و... بخش مسابقه فرایند جایزه در سطح بینالملل اجرا خواهد شد.
از دیگر تغییرات این دوره نسبت به ادوار گذشته، ظرفیت ارائه چند مسئله در رقابت پایانی است که به واسطه زیرساخت طراحی شده، قابلاجرا است.
شایانذکر است دو صاحبنظر و فعال در حوزه هوش مصنوعی دکتر محمد ربیعی مدیرعامل شرکت پیشتازان دادهمحور هزاره و مهندس سجادی مدیرعامل شرکت جستجوگران دانشمحور نیز که در پارک مستقر هستند در قالب انتقال تجربه برای دانشجویان ایراد سخن کردند.
بر اساس این گزارش، دکتر مهدی زمانیان، دانشیار گروه آموزشی مهندسی مکانیک رییس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی، دکتر اشکان مزدگیر عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی مدیر بازاریابی و فروش مدیر توسعه محصولات و خدمات شرکت فناوری بن یاختههای رویان (بانک خونبند ناف رویان)، مهندس پارسا سجادی بنیانگذار و رییس هیئتمدیره شرکت جستجوگران دانشمحور عضو انجمن هوش مصنوعی ایران، دکتر محمد ربیعی مدیرعامل شرکت پیشتازان دادهمحور هزاره مدیر بخش اشتغال و کسبوکار آستان قدس رضوی فاطمه غفوری دبیر سومین دوره جایزه سالانه هوش مصنوعی استان البرز از دیگر سخنرانان این رویداد بودند.
نظر شما :