دکتر علی منتظری مطرح کرد:
بررسی شیوه های دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی در کشور/ اهمیت شاگرد پروری و تربیت علمی و اخلاقی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، دکتر علی منتظری رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی در ششمین همایش «شیوه های دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی» که توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) ۹ اسفند ماه در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، ضمن واژه شناسی مرجعیت علمی در منابع بین لمللی گفت: مرجعیت علمی یعنی این که افراد یا نهادهای علمی محل رجوع برای پاسخ به سوال یا سوالات باشند و پاسخ آنان مورد اعتماد بوده و ملاک عمل قرار گیرد.
وی اضافه کرد: پاسخ به سوال یا سوالات بدون پژوهش و شواهد علمی امکان پذیر نیست و لذا فراهم کردن زیر ساخت ها و سرمایه گذاری و تعاملات علمی بین المللی از پیش شرط های لازم برای پژوهش و رونق آن است.
دکتر منتظری در ادامه گفت: پژوهش با یک سوال مشخص و مورد نیاز آغاز می گردد و در نهایت باید نتایج آن به سه صورت منتشر شود تا زمینه های مرجعیت علمی تحقق یابد.
رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی گفت: ما وظیفه داریم نتایج پژوهش ها را اولا در اختیار همتایان خود قرار دهیم. ثانیا سیاستگذاران و قانونگذاران باید از نتایج پژوهشی ما مطلع شوند و ثالثا باید با ساده سازی یافته ها و با استفاده از رسانه ها مردم را در جریان یافته های علمی خود قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه اطلاع همتایان از طریق نوشتن مقاله و نشر آن (البته نه هر مقاله ای) امکان پذیر است به بعضی از موضع گیریهای "ضد مقاله" اشاره کرد و گفت: این سخنان مفید و سازنده نیست و اصولا مبنایی ندارد.
دکتر منتظری اشاره کرد: پژوهشی که به مقاله تبدیل نشود یکی از حلقه های تبدیل پژوهش به پسماند(ضایعات پژوهشی) است، لذا تولید و نشر مقالات علمی، بویژه در نشریات معتبر از ارکان دستیابی به مرجعیت علمی است.
وی اضافه کرد: شاید یکی از دلایل سیر نزولی تولید مقالات علمی کشور ما در پایگاه های علمی بین المللی در یکی دو سال اخیر از همین مسئله ناشی شده باشد.
وی در پایان با تکریم از دانشمندان و پژوهشگران برجسته کشور که در این همایش شرکت کرده بودند خواست با شاگرد پروری و تربیت علمی و اخلاقی نگذارند نهضت علمی کشور که با رهنمود هاو حمایت های مستمر رهبر فرزانه انقلاب شکل گرفته، فروکش کند. مشکلات و کاستی ها نباید ما را از ادامه راه باز دارد. دستیابی به مرجعیت علمی نیازمند تلاش های مستمر و امیدوارانه است.