به همت کانون بسیج اساتید جهاددانشگاهی انجام گرفت؛
برگزاری نشست تخصصی جنگ شناختی و نقش ویژه روایت در معناسازی/ تاکید بر تاثیرگذاری روایت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست تخصصی جنگ شناختی و نقش ویژه روایت در معناسازی در راستای سلسله نشست های جهاد تبیین به همت کانون بسیج اساتید جهاددانشگاهی با سخنرانی دکتر سهیل احمدی معاون علمی تربیتی دانشکده هنر، رسانه و فضای مجازی شهید آوینی، امروز، یکشنبه 5 اسفندماه در سالن شهید صبوری این نهاد و حضور مجازی جهادگران برگزار شد.
دکتر احمدی در ابتدای این نشست با اشاره به این که وارد مختصات جدیدی از جهان شده ایم، گفت: 3 دوره مدیریت راهبردی را در جهان پشتسر گذاشتیم. دوره قدرت و زور فیزیکی در کنترل رفتار مردم؛ که از بدو پیدایش خلقت رفتار مردم کنترل میشد و فلسفه رفتار پیامبران نیز کنترل رفتار مردم و در صدد کنترل رفتار مردم بودند.
وی افزود: تا سال ۱۸۵۰ دوره قدرت و زور فیزیکی را در کنترل رفتار مردم شاهد هستیم. پس از این دوره به صورت کوتاه تا سال ۱۹۳۰ وارد دوره سرآمدی و پیشرانی حوزه اقتصاد می شویم و طبقات اقتصادی هستند که رفتار مردم را با تئوری های اقتصادی مدیریت و کنترل می کنند.
این سخنران با اشاره به این که از سال 1930 تا 1970 دوره فرهنگ و صنایع فرهنگی را داریم که قاعدتا در صدد کنترل رفتار مردم هستند، گفت: صنایع فرهنگی مثل سینما و صنایع جغرافیایی مثل کافی شاپ همگی در فرهنگ ما وارداتی هستند. از سال 1970 به ویژه انقلاب اسلامی که در سال های 1978-1979 اتفاق افتاد وارد دوره جدیدی از جهان شدیم به نام دوره سه پلاس؛ یعنی دوره ای که از درون دوره صنایع فرهنگی زاییده شده و دوره نظام معنایی و خلق معنا است که تا امروز هم ادامه دارد.
رسانه پیام است
دکتر احمدی با این که در هر دو دوره رسانه را داریم اما کارکرد آن ها متفاوت است، افزود: در دوره صنعت کارکرد رسانه بیشتر صنعت و ترجمان صنعتی دارد و درصدد پیام است، اما دوره ای که ما در آن قرار داریم درصدد آفرینش معنا و خلق عالم است. در عالم معنا کارکرد رسانه پیچیده شد زیرا صدد ساخت عالم واقعیت است.
وی تصریح کرد: اگر تقسیم بندی دنیا در مختصات جهانی که ما داخل آن هستیم را قبول کنیم که از دوره الهیات به دوره فلسفه و از فلسفه به دوره علم و تجربه و در حال حاضر به دوره خیال و وهم رسیده ایم متوجه می شویم که کنترل انسان ها از طریق نفوذ در فضای وهم و خیال است و نمونه آن هوش مصنوعی که در حال ورود به حوزه لامسه است.
معاون علمی تربیتی دانشکده هنر، رسانه و فضای مجازی شهید آوینی افزود: با ورود هوش مصنوعی ترجمان هنر نیز در این دنیا درحال تغییر؛ لذا درک این عالم برای کسی که میخواد اثر گذاری در این عالم داشته باشد بسیار مهم است. فهم مساله کل مساله است.
وی با بیان این که یک اصطلاح جنگ شناختی و یک اصطلاح علوم شناختی داریم که این دو با هم متفاوت هستند، گفت: جنگ شناختی چیزی است که در حال حاضر ما می بینیم و از علوم شناختی کمک میگیرند تا در این جنگ پیروز شوند. اما علوم شناختی یک میان رشته است که بسیاری از رشته ها اعم از پزشکی و آناتومی بدن، علوم اعصاب، روانشناسی و مغز و اعصاب و حوزه های هنر، حوزه ادبیات را در دل خود جا می دهد.
وی ادامه داد: اما آنچه واضح است این است که در این دنیا دو مؤلفه به شدت و به سرعت در حال افزایش و اثرگذاری است که اگر در آن حرف و تولید نداشته باشیم عقب می مانیم مانند هوش مصنوعی. یکی از این مولفه ها نیز ساحت هنر است.
دکتر احمدی با تاکید بر توجه به روایت گفت: روایت در دنیای کنونی به شدت امر مهمی است و باید توجه داشت که روایت اصلاً یک اصطلاح ساده نیست. به عنوان مثال ما روایت از پژوه و پیشرفت آن نداریم.
وی با اشاره به این که روایت قدرت آفرین است، گفت: تا زمانی که صنعت روایی ضعیف باشد تا ابد در روایت ضعیف خواهیم ماند و به توضیح و توصیف بسنده می کنیم. روایت یک مساله رسانه ای و فلسفی نیست بلکه یک مساله صرف علمی است. روایت کاملا هنر است. در زمانی که قرار داریم هنر و هوش مصنوعی اثرگذار است.
این سخنرانی افزود: ما انقلاب و قسمت عظیمی از آن را از هنر داریم مانند سرودهایی که هر زمان می شنویم حال و هوای انقلاب را پیدا می کنیم.
نظر شما :