به همت دفتر کارآفرینی مرکز جهاددانشگاهی اراک؛

همایش "کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات" برگزار شد

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۲ کد : ۴۷۰ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
همایش "کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات" در راستای هم اندیشی پیوند دانشگاه ها با نیاز بازار کار و کارآفرینی در حوزه فناوری به همت دفتر کارآفرینی و ارتباط با جامعه و صنعت مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی اراک و با همکاری استانداری مرکزی ۲۹ اردیبهشت برگزار شد.
همایش "کارآفرینی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات" برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی، محسن یساولی مدیر فناوری اطلاعات و شبکه دولت استانداری مرکزی در این همایش با اشاره به دغدغه اشتغال در کشور اظهار کرد: آنچه در این همایش مورد توجه قرار گرفته است، ارایه راهکارهای موثر و معرفی برنامه و ابزارهایی است که دولت در راستای توسعه اشتغال بویژه در حوزه تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته است.
وی یکی از دغدغه های حوزه فناوری اطلاعات را اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه ها در این رشته دانست و افزود: وضعیت این رشته در مقایسه با دیگر رشته ها در مبحث اشتغال مطلوب نیست.
یساولی با بیان اینکه این رشته جزو رشته هایی است که بیشترین نرخ بیکاری را داراست و بیشترین اشتغال در حوزه های دیگر مربوط به این رشته است گفت: یکی از مشکلاتی که در مسیر اشتغال مورد اشاره قرار می گیرد عدم برخورداری فارغ التحصیلان دانشگاه ها از مهارت لازم و عدم شناخت آنها از محیط های کاری در رشته های تخصصی است.
وی به طرح کارورزی که برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها در راستای رفع این مشکل اجرا شده اشاره کرد و افزود: در قالب این طرح فارغ التحصیلان دانشگاه ها می توانند در صورت برخورداری از شرایط لازم که در سایت کارورزی ثبت شده به یکی از بنگاه ها که در همان سایت ثبت نام کرده اند مراجعه کرده و در قالب طرح کارورزی مهارت های رشته خود را به مدت شش ماه فرا بگیرند.
به گفته وی، افراد با استفاده از این طرح علاوه بر برخورداری از یک سوم حقوق اداره کاری از بیمه مسئولیت نیز برخوردار می شوند، همچنین بر اساس این طرح اگر فرد در آن شرکت یا شرکت دیگری مشغول بکار شود از دو سال معافیت بیمه ای سهم کارفرما نیز بهره مند خواهد شد.
یساولی با بیان اینکه دولت برای مهارت آموزی به دانشجویان نیز طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار را در نظر گرفته است گفت: معمولا شرکت ها به جهت مواردی که در قوانین کار مورد توجه است، مهارت آموز جذب نمی کنند، اما در این طرح افراد می توانند به مدت یکسال بدون اینکه دغدغه ای برای واحد پذیرنده ایجاد شود به عنوان مهارت آموز در یک شرکت به کسب مهارت بپردازند. مهارت آموزی کمک می کند که دانشجو مهارت های مورد نیاز را برای ورود به بازار کار دریابد و در واقع در فرصتی که در دوران دانشجویی برای او فرام شده دانش خود را با نیاز بازار کار سازگار کند.
وی به خدمات پارک علم و فناوری در حوزه حمایت از دارندگان ایده نیز اشاره کرد و افزود: برخی دانشجویان و فارغ التحصیلان ممکن است در دوران دانشجویی ایده ای با ظرفیت های کارآفرینی داشته باشند، پارک علم و فناوری به این افراد کمک می کند تا مسیر تبدیل ایده به محصول را طی کرده و به کارآفرینی برسند. این پارک ظرفیت های بسیار خوبی را برای دارندگان ایده در رشته های حوزه فناوری فراهم کرده است. بویژه اینکه دانشجویان می توانند با بهره مندی از حمایت های پارک حتی در دوران تحصیل به بازار کار وارد شده و به درآمدزایی بپردازند.
یساولی در ادامه با اشاره به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این اداره کل نیز تسهیلات بسیار خوبی را برای کارآفرینان در حوزه فناوری اطلاعات فراهم می کند.
وی از ارایه تسهیلات به دارندگان ایده در حوزه فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: مرکز داده استان نیز در حال راه اندازی است و افراد می توانند از اطلاعات این مرکز این استفاد کنند.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان حوزه IT باید در دوران تحصیل به فکر آینده کاری خود باشند، اظهار کرد: بعد از فارغ التحصیلی در حوزه فناوری اطلاعات افراد فرصت چندانی برای کسب اطلاعات و استانداردهای مورد نیاز روز بازار را ندارند و باید در دوران تحصیل تخصص های لازم را در این زمینه به دست آورند.
شایان ذکر است؛ در این همایش امکانات و ظرفیت هایی که پارک علم و فناوری استان، مرکز توانمندسازی و تسهیل گری کسب و کارهای نو(فاوا)  و اداره کل فنی و حرفه ای استان در راستای کارآفرینی و اشتغال در اختیار علاقه مندان قرار می دهند توسط نمایندگان آنها تشریح شد.


نظر شما :