برگزاری دوره آموزشی "روشهای نوین خبرسازی و ارتقاء دانش و سواد محیط زیستی" در جهاددانشگاهی همدان برگزار شد

۰۸ دی ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۹ کد : ۴۳۰۹ آموزش و کارآفرینی
رییس جهاددانشگاهی واحد همدان رسانه را یکی از شاخصه های مهم توسعه در هر کشوری دانست و گفت: هر کشور و جامعه ای که اخبارش با صحت، دقت و سرعت بیشتری منتشر شود، بر اساس شاخصه ها ی موجود، کشور توسعه یافته و پیشرفته ای است.
برگزاری دوره آموزشی "روشهای نوین خبرسازی و ارتقاء دانش و سواد محیط زیستی" در جهاددانشگاهی همدان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد همدان، اکبر اسدی 6 دیماه در دوره آموزشی روشهای نوین خبرسازی و ارتقاء دانش و سواد محیط زیستی که در جهاددانشگاهی واحد همدان برگزار شد، افزود: بشر در راستای ایجاد آسایش، آرامش خود را از دست داده و به تخریب محیط زیست زده و تعادل و آرامش محیط زیست را به شدت به مخاطره انداخته است.

وی در ادامه عنوان کرد: رسانه ها وظیفه دارند تا از تاخر فرهنگی جلوگیری کنند به گونه ای که ابزارآلات ساخت بشر را با ایجاد سازوکار متناسب فرهنگی به درستی استفاده و بهره برداری نماید و از تخریب محیط زیست جلوگیری نماید.

رئیس جهاددانشگاهی همدان آموزش استفاده درست از محصولات تکنولوژی را مهمترین حرکت دراین راستا دانست و گفت: باید رسانه ها سواد رسانه ای خود را در راستای حفاظت از محیط زیست افزایش داده و حساسیت و اهمیت حفظ و نگهداری از محیط زیست را در بدنه جامعه افزایش دهند چرا که آنچه در جهان و محیط زندگی ما وجود دارد میراث به جامانده از گذشتگان است و ما موظف هستیم‌برای آیندگان از آن حفظ و حراست کنیم.

مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در این مراسم، از خروج اخبار محیط زیستی از مباحث جناحی خبر داد و اظهار کرد: محیط زیست یک مساله ملی بوده و اگر غفلتی در این حوزه رخ دهد از دست دادن منابع ملی را در پی دارد.

امیرعبدالرضا سپنجی افزود: مساله آب و حق آبه در تالاب ها از مهمترین مسائل زیست محیطی بوده که نیازمند عزم ملی و تلاش رسانه ای ویژه ای است.

وی نقش رسانه ها در حوزه ساماندهی به افکار عمومی را جدی خواند و عنوان کرد: تبعات مشکلات عدم توجه به محیط زیست زمانی مشخص می‌شود که منابع ملی به خطر افتاده یا نابود شود.

سپنجی با بیان اینکه آلودگی هوا به عنوان یک مساله ملی گریبان کشور به ویژه کلانشهر ها را گرفته است و مشارکت ملی را برای بهبودی می طلبد، درباره مساله گردوغبار خواستار رفع مشکل و موانع حتی از فرامرزها شد.

وی در ادامه عنوان کرد : مدیریت پسماندها نیازمند یک آموزش همه جانبه و همت ملی است تا کشور را از مشکلات خارج کند.

مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست کمبود نیروهای محیط بانی و فعلان حوزه محیط زیست را مانعی دیگر در راستای تحقق اهداف زیست محیطی دانست و گفت: هرجا مردم پای کار آمدند و مشارکت ها مردمی شکل گرفت، نتایج به دست آمده مطلوب و نقش مردم و رسانه نیز رنگ و لعاب بهتری گرفت.

وی درباره توسعه پایدار در حوزه محیط زیست بیان کرد: اگر امروز آینده را بسازیم فردا شاهد توسعه پایداری در اشتغال و اقتصاد هستیم.

وی اصلی ترین عامل تخریب محیط زیست را فقر و جهالت دانست و عنوان کرد: نیاز به آگاه سازی و مدیریت مسائل مخاطره آمیز محیط زیست کاملا در این حوزه ملموس است.

وی همچنین با اعلام اینکه در بحث محیط زیست هرکس باید مخاطب خود باشد، گفت: در برخی مسائل عمل کردن ارجح بر اطلاع رسانی است و تولید اخبار فقط در جهت اطلاع رسانی همه جانبه محسوب می‌شود.

سپنجی در ‌پایان از اهمیت بالای رسانه های مصور نسبت به رسانه های مکتوب خبرداد و گفت: در دنیای امروز اخباری که با احساسات مردم سروکار دارد و به صورت تصویری در اختیار است، موفق تر عمل خواهد کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز گفت: عمده مشکل مسائل محیط زیست این است که مردم درگیر مشکلات محیط زیست نیستند.

سیدعادل عربی آموزش و جلب مسارکت های مردمی در حوزه آموزشی را مسئله مهم دانست و گفت: تا کنون ۵۰ هزار نفر در دوره آموزشی محیط زیست کشور شرکت کرده اند و این برنامه ویژه خبرنگاران تبیین شده است.

وی در پایان هدایت افکار عمومی و توسعه پایدار مسئولان را از موارد حائز اهمیت برشمرد و بیان کرد: تا کنون نتوانسته ایم به خوبی مسائل و مشکلات محیط زیست را نشر دهیم و امیدواریم در این حوزه نتایج بهتری حاصل شود.

گفتنی است؛ پیرو تفاهم نامه همکاری منعقد شده بین جهاددانشگاهی واحد همدان و اداره کل حفاظت محیط زیست همدان، یک بند برگزاری دوره های آموزشی است که در این راستا دوره آموزشی روشهای نوین خبرسازی و ارتقاء دانش و سواد محیط زیستی در سالن اجتماعات جهاددانشگاهی همدان برگزار شد.

مدیرعامل خانه مطبوعات استان همدان نیز اظهار کرد: خبرنگاران در حوزه آموزش در سال‌های اخیر خود را دغدغه مند دانسته و پیگیری های مستمری در راستای برگزاری دوره های آموزشی داشته اند.

مهرداد حمزه افزود: در همین راستا دوره های آموزشی متعددی انعقاد قرارداد شده اند که با ابلاغ خانه مطبوعات خبرنگاران می‌توانند در این دوره ها شرکت کنند.

وی با اشاره به دغدغه خبرنگاران در حوزه محیط زیست بیان کرد: در بحث محیط زیست چالش هایی وجود دارد که موجب شده خبرنگاران علاقه خاصی به پیگیری آن نشان می‌دهند.

وی در ادامه تصریح کرد: قلم زدن در حوزه محیط زیست نیاز به فرهنگ دارد و پیش از ثبت اطلاعات نیاز است تا سواد و فرهنگ نگارش داشته باشیم.

حمزه در پایان ارتقاء فرهنگ زیست محیطی را مهمترین عامل حرکت های عظیم در این زمینه دانست و گفت: محیط زیست نیازمند خبرنگارانی است که خود را از جنس محیط زیست دانسته و تلاش می‌کنند اندکی به دانش خود بیافرازند.


نظر شما :