نشست هم اندیشی "همایش ملی عناب" در جهاددانشگاهی خراسانجنوبی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، جلال الدین صادقی رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ، 24 اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی همایش ملی عناب تصریح کرد: پروژه دهکده گیاهان دارویی محصول ایده اولیه ای بود که حاصل سالها تجربه در زمینه گیاهان دارویی در بعد علمی و عملی است.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از اهداف کلی دهکده معرفی پتانسیل جامع گیاهان دارویی است که در این خصوص طرحی با اعتبار مناسب از محل اعتبارات جهاددانشگاهی عملیاتی شد و استاد محسن پویان و تیم پژوهشی جهاددانشگاهی طرحی جامع با عنوان معرفی پتانسیل های کاربردی گیاهان دارویی استان را به انجام رساندند.
صادقی با اشاره به اینکه گردشگری نیز تخصصی شده است، ادامه داد: گردشگری در حوزه گیاهان با هدف معرفی پتانسیل های گیاهان دارویی به عنوان هدفی دیگر در این پروژه دیده شده است.
وی اضافه کرد: از اهداف دیگر پروژه ایجاد مرکز پژوهشی برای تداوم و تکمیل پژوهش های انجام شده در استان است و با توجه به اینکه پژوهش های خوبی در دانشگاه های بیرجند انجام شده معتقد هستیم هرچند پژوهشهایی انجام شده باز هم نیازمند تولید دانش جدید به ویژه در محصولات استراتژیک هستیم.
صادقی افزود: برندسازی، بازاریابی، تولید فرآورده های فراسودمند، از موضوعات کلیدی است که در پروژه دهکده گیاهان دارویی و توسط مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی دنبال می شود.
وی با بیان اینکه پروژه دهکده گیاهان دارویی مرکز آموزشی با هدف آموزش تولید کنندگان در جهت بهینه سازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی نیز خواهد بود، ادامه داد: هدف اساسی، حذف واسطه هایی است که به صورت ناشناس از سایر استان ها محصولات گیاهان دارویی استان را جمع آوری و با برندی دیگر توزیع می کنند.
رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یاداور شد: تولید محصولات فراسودمند در بحث عناب انجام شده که اولین نمونه با برندی بر اساس نام روستایی که بیشترین تولید عناب را دارد با عنوان "سیو جو" به ثبت رسیده و شکلات فراسودمند تحت این عنوان رونمایی خواهد شد.
صادقی ادامه داد: از اهداف مهم در همایش ملی عناب رونمایی از چنین محصولاتی است.
وی با اشاره به اینکه از مهم ترین مشکلات استان عدم انجام کار مشترک بین سازمانی است تصریح کرد: امیدواریم ثابت کنیم با همکاری دانشگاه علمی کاربردی،استانداری، فرمانداری خوسف و جهاددانشگاهی قدم موثری با نتیجه مطلوب برداریم.
محسن پویان، مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز اظهارکرد: از تلاش های فرمانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری تشکر ویژه داریم.
وی افزود: جهاددانشگاهی را گروهی از بهترین محققان دانشگاه های منطقه یاری می کنند که از جمله اقدامات انجام شده، تحقیق بر پژوهش های کاربردی بوده که با فعالیت های مرکز علمی کاربردی هم جهت است.
مدیر پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: در قالب این مجموعه بیشترین کار روی عناب انجام شده که تعدادی از محصولات با عنوان محصولات فراسودمند ثبت اختراع شده اند.
لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی نیز با اشاره به پتاسنیل های عناب افزود: تا کنون از بعد اقتصادی و تجاری نتوانسته ایم از این محصولات سهم منطقه را بگیریم.
وی ادامه داد: رویکرد مردم و ملت ها در استفاده از گیاهان دارویی در سطح جهان رو به افزایش بوده و گیاهان دارویی اولویت الف نقشه علمی جامع کشور است که در همین راستا سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شده است.
محمودی با اشاره اینکه برگزاری همایش ملی عناب یکی از اقدامات برند سازی است تصریح کرد: برندسازی اقدامی وسیع و زمان بر بوده ولی به عنوان پیش درآمد همایش ملی عناب می تواند موثر باشد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: عناب منطقه خراسان جنوبی با وجود خاصیت و رویکردهای مختلف انگونه که باید از این محصولات بهره اقتصادی نبرده ایم و این امر احجاف برای کشاورزان منطقه است.
محمودی با اشاره به اینکه در برگزاری همایش ملی عناب در بحث دبیرخانه علمی داوری مقالات را داریم افزود: در دبیرخانه علمی از ظرفیت اعضاء هیات علمی دانشگاه علمی کاربردی می توانیم استفاده کنیم.
وی یاداور شد: این همایش در قالب دو روز پیش بینی شده که روز اول ارائه مقالات در قابل پوستر و شفاهی و روز دوم با تاکید بر برگزاری نمایشگاه فرآورده های زنجیره عناب و استارتاپ ها است.
محمد شفیعی، فرماندار خوسف نیز تصریح کرد: جهاددانشگاهی از جمله ارگان هایی است که به صورت علمی و عملی وارد کار شده است.
وی با اشاره به اینکه ورود جهاددانشگاهی با برند محلی کار بسیار ارزشمندی است که باعث ایجاد روحیه و تشویق در بین کشاورزان شده است، تاکید کرد: امسال در بحث زیر ساخت ها از اعتبارات شهرستان تمام سعی خود را برای حمایت از این پروژه خواهیم کرد.
فرماندار خوسف ادامه داد: چینی ها رغبت خوبی در بحث سرمایه گذاری در این شهرستان دارند که پیگیری خواهد شد تا در بحث عناب و ورود رقم چینی با جهاددانشگاهی همکاری داشته باشیم.
ابوالفضل فورگی نژاد، رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی نیز اظهارکرد: رسالت دانشگاه این است تا بخشی از علوم موجود به صورت کاربردی مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: علمی کاربردی جزیره ای عمل نکرده و هم افزایی در هر موضوع مدنظر است و می توان در زمان ورود به هر موضوعی از ظرفیت های سایر مراکز نیز استفاده کرد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسانجنوبی اظهارکرد: امیدواریم با ارتباط بین دانشگاه و جهاددانشگاهی بتوانیم همکاری های خوبی انجام و با معرفی محصولات، ریسک پذیری را در بین مردم افزایش دهیم.
محمدحسین موسی زاده، مدیر پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی کشور نیز تصریح کرد: در کشور ما همواره علاقمندی به خرید دانش فنی از خارج منطقه هستیم و از دانش داخل خانه، شهر و استان خود استفاده نمی کنیم.
وی تاکید کرد: دانش فنی عناب که در اختیار خراسان جنوبی است بزرگترین سرمایه محسوب می شود که در راستای علمی کردن این دانش از طرف دانشگاه علمی کاربردی آماده هرگونه همکاری هستیم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علمی کاربردی کشور یادآور شد: در بحث همایش نیز نگاه ما در بخش استارتاپ ها است و در این زمینه نیز آماده همکاری با جهاددانشگاهی هستیم.
موسی زاده با بیان اینکه 120 شرکت در سراسر کشور دارای مرکز علمی کاربردی هستند که آماده هستیم تا از ظرفیت انها برای تولید محصولات پایه عناب کمک بگیریم یادآور شد: در هر زمینه ای هم افزایی اتفاق افتد شاهد رشد پتانسیل های در سطح کشور خواهیم بود.
نظر شما :