توسط جهاددانشگاهی کردستان؛
اولین کنفرانس بین المللی "هیدرولوژی در مناطق خشک" برگزار می شود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، چیا سهراب نژاد در اولین نشست "اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی در مناطق خشک" گفت: آب به عنوان یکی از بزرگترین نعمتهای الهی مایه حیات جهان بشریت و حتی جهان بی جان بوده و یکی از مباحث حائز اهمیت برای تمام جهانیان است.
وی با بیان اینکه مباحث آب و هیدرولوژی و موضوعاتی مشابه آن از مباحث دارای اولویت در حال حاضر است، افزود: بر اساس آمارهای رسمی وضعیت ما از لحاظ منابع آبی در کشور وضعیت مطلوبی نیست.
رییس کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی در مناطق خشک در سنندج عنوان کرد: هرچند که ایران کشوری خشک و نیمه خشک بوده اما روند مصرف آب در کشور، روندی نگرانکننده است.
وی عنوان کرد: محدودیت منابع آب در دسترس، افزایش نیازهای آبی و آلودگی آبهای موجود موجب شده تا جوامع انسانی با استفاده از بررسیهای علمی، پژوهشهای کاربردی و برنامهریزی، وضعیت بهتری را برای خود ترسیم کنند.
سهراب نژاد خاطرنشان کرد: در این راستا لزوم همفکری صاحبنظران و متخصصان در عرصه ملی و بین مللی برای تحول در زمینه پژوهشهای کاربردی در منابع آب ایران همگام با پیشرفتهای جهانی ضروری است و باید علوم پایه منابع آب مانند هیدرولوژی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی یادآور شد: جهاددانشگاهی کردستان با توجه به اهمیت این موضوع در صدد برگزاری همایشی در سطح بین المللی است.
در ادامه دکتر هاشمی، دبیر علمی کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی در مناطق خشک در ادامه جلسه گفت: " آب" نقش مهمی را در سیاست جهانی ایفا می کند و در سال 2016 مجلس عمومی سازمان ملل دهه بین المللی اقدام درباره آب برای توسعه پایدار(2028 – 2018 ) را تعریف کرد.
وی با بیان اینکه علوم آب و هیدرولوژی نقش مهمی در فرآنید توسعه پایدار دارند افزود: نظر بر این است که ﺩﻳﻨﺎﻣﻴﻚ اﺭﺗﺒﺎﻁ ﺟﺎﻣﻌﻪ - اﻛﻮﻟﻮﮊﻱ - ﻫﻴﺪﺭﻭﻟﻮﮊﻱ (اﻧﺴﺎﻥ - ﻃﺒﻴﻌﺖ - ﺁﺏ) ﺑﺮاﻱ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﻳﺪاﺭ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺁﺏ به عنوان محور اساسی این کنفرانس قرار گیرد.
هاشمی با توجه به برگزاری موفقیت آمیز دو کنفرانس ملی در این زمینه، بیان کرد: برگزار کردن این همایش در سطح بین المللی می تواند اقدامی برای پیشبرد علم و دانش هیدرولوژی در ایران و جهان باشد که باید ابعاد مختلف اجتماعی اکولوژی و فیزیکی چرخه آب مورد بررسی قرار گیرد.
وی عنوان کرد: پژوهشگران داخلی می توانند یافته های علمی خود را در سطح بین المللی اما در جایگاه کشوری مطرح کنند و با تجربه های بین المللی آشنا شوند و تئوری و کاربرد علوم مربوط به آب را بالا ببرند.
دبیر علمی کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی در مناطق خشک تصریح کرد: این همایش می تواند نه تنها در تولید علم بلکه در گفتمان بین ذی مدخلان و ذی نفعان آب در مدیریت به هم پیوسته و توسعه پایدار منابع آب مفید باشد.
وی از همه متولیان علم و دانش و صاحب نظران و متخصصان درخواست کرد که با حضور خود به غنای همایش ببخشند. نشست نخست اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی در مناطق خشک در سنندج با حضور دکتر سهراب نژاد و دکتر سید مختار هاشمی دبیر علمی کنفرانس و تعدادی از اعضای کمیته علمی همایش در سالن اجتماعات جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد.
نظر شما :