برگزاری نشست تبیینی امر به معروف و نهی از منکر در جهاددانشگاهی/ معرفی الگوهای برتر این نهاد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی، این نشست با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی، محمدرضا میرشمسی معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مسئولان دانشگاه و جمعی از رابطان معرفی شده سازمانها، واحدها، مراکز، پژوهشگاهها و پژوهشکدهها، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی این نهاد در سراسر کشور بهصورت حضوری و مجازی در این دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی با تبریک اعیاد شعبانیه، خواستار بهرهمندی بیش از پیش اعضای جهاددانشگاهی از برکات این ماه مبارک شد.
وی با اشاره به آیه 104 سوره مبارکه آلعمران «ولتکن منکم أمة یدعون إلى الخیر ویأمرون بالمعروف وینهون عن المنکر وأولئک هم المفلحون» و با تأکید بر تفسیر نور حجهالاسلاموالمسلمین قرائتی بر این آیه، برخی از پیامهای مهم این آیه در ترویج سنت نیکو و فریضه امر به معروف و نهی از منکر را بیان کرد و گفت: ضرورت حضور گروهی ناظر مورد تأیید نظام بر رفتارهاى اجتماعى مردم، ویژگیهای ممتاز دعوتکننده به خیر و معروف، ضرورت دائمىبودن امر به معروف و نهی از منکر، تقدم امر به معروف بر نهى از منکر و رستگارواقعی بودن کسانی که براى رشد و اصلاح جامعه دل مىسوزانند، از جمله پیامهای این آیه بود.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به وضعیت فرهنگی و تجربه سالهای اولیه تشکیل جهاددانشگاهی که خودسازی را به همراه داشت، خواستار ایجاد فضایی متناسب این نهاد انقلابی و معرفی الگوهای برتر این نهاد از منظر امر به معروف شد.
در ادامه دکتر مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر به مثابه یکی از مهمترین مبانی تفکر و عمل مسلمانان، بر ضرورت کاربست این دو فریضه مهم در جهاددانشگاهی و بین اعضای آن تأکید کرد.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ استقبال از نقد، بهبود فرایندهای کاری، جانشینپروری، درستکاری و حسن خلق بین اعضا را از جمله معروفها برشمرد که لازم است در این نهاد این امور ترویج شود و روندهای غیرقانونی و مسیرهای شغلی نامناسب، شخصیکردن مسایل در این نهاد، عدم تعهد کاری و مانند آن را ازجمله منکرهایی دانست که باید از آنها دوری جست و پرهیز کرد.
در ادامه، دکتر منوچهر جهانیان معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ، با اشاره به فریضتین مهم امر به معروف و نهی از منکر و تأکید بر آنها در قرآن، سنت، آیات و روایات و سیره ائمه اطهار(ع) بیان کرد: بر مبنای این دو فریضه مهم زمینه برای نظارت عمومی در جامعه اسلامی فراهم خواهد شد. امر به معروف و نهی از منکر سرمایه بزرگ و بیپایانی برای هدایت و جمیع فرق اسلامی است و این موضوع در بسیاری از کشورها با عناوینی چون کنترل و نظارت اجتماعی پیگیری میشود و لازم است تا در راستای تحقق این اصل مهم اسلامی، اعضای جهاددانشگاهی با تعامل و همکاری، موجبات نهادینه شدن و ترویج این اصل مهم اسلامی در همه بخشهای این نهاد را فراهم آورند.
در ادامه محمدرضا میرشمسی معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، سخنران بعدی این نشست بود که در ابتدای سخنان خود از تلاشهای صورت گرفته در جهاددانشگاهی در موضوع امر به معروف و نهی از منکر تشکر کرد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت انجام وظیفه و قانون و نداشتن ترک فعل در موارد مربوط به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، به دو مقوله اصلی که موجب مهجوریت این فریضه و مانع در فراگیری آن در جامعه اسلامی شده است، اشاره کرد.
معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور مقولههای تغافل (غفلت و بیتفاوتی نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر) و تواکل (موکولکردن انجام وظیفة امر به معروف و نهی از منکر به یکدیگر و این فریضه را برعهدةیکدیگرگذاشتن و مسئولیت را بهیکدیگر واگذارکردن) را بهعنوان دو آسیب عمده برای ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر برشمرد و این دو مفهوم را تبیین کرد.
وی در پایان از نهاد جهاددانشگاهی درخواست کرد که یاریگر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در زمینههای گوناگون و بهویژه کمک در اسلامیشدن دانشگاهها باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین آهنگری سخنران بعدی این نشست بود که با اشاره به وجود 129 آیه و 900 حدیث با موضوع امر به معروف و نهی از منکر، اهمیت این فریضه برای جامعه اسلامی را برشمرد.
وی در ادامه با اشاره به آیه 17 سوره مبارک لقمان «یابنی أقم الصلاة وأمر بالمعروف وانه عن المنکر و اصبر على ما أصابک ان ذلک من عزم الامور»، بر حکمت به عنوان عنصر ضروری در اجرای ای فریضه امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد.
همچنین بیان روایتی از شیوههای امر به معروف و نهی از منکر در زندگی حکیم میرزا جهانگیرخان قشقایی، مجتهد، فقیه، فیلسوف شیعه و یکی از استادان برجسته حوزه علمیه اصفهان، ازجمله بخشهای دیگر سخنرانی ایشان بود.
گزارش مطالعه کیفی معروفها و منکرهای سازمان جهاددانشگاهی توسط دکتر زهرا نقیزاده عضو شورای امر به معروف و نهی از منکر جهاددانشگاهی و رییس جهاددانشگاهی واحد الزهرا، گزارش اقدامات شورای امر به معروف و نهی از منکر جهاددانشگاهی توسط صدرا عمویی مسئول دبیرخانه این شورا و هماندیشی و تبادل نظر اعضا از بخشهای پایانی این نشست تبیینی و تخصصی بود.
نظر شما :