برگزاری نشست تخصصی کنشگران بیمه و سلامت جهاددانشگاهی/تأکید بر معیشت و سلامت به عنوان خط‌مشی‌های اصلی این نهاد

۱۳ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۴۷ کد : ۷۸۵۹۲ عمومی
در نشست تخصصی کنشگران حوزه بیمه و سلامت جهاددانشگاهی مستقر در واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی بر معیشت و سلامت به عنوان دو خط‌مشی اصلی این نهاد تأکید شد.
برگزاری نشست تخصصی کنشگران بیمه و سلامت جهاددانشگاهی/تأکید بر معیشت و سلامت به عنوان خط‌مشی‌های اصلی این نهاد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز سه‌شنبه 13 آذرماه نشست تخصصی کنشگران بیمه و سلامت مستقر در واحدهای سازمانی این نهاد به مناسبت روز بیمه از سوی اداره کل تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه جهاددانشگاهی و در راستای تقویت فعالیت‌های این حوزه و افزایش آگاهی اعضاء از طریق توانمندسازی برگزار شد.

با همدلی سعی کنیم جهاددانشگاهی را به سازمانی بالنده‌تر تبدیل کنیم

در ابتدای این نشست، سیدرضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه بیمه، سلامت و رفاه جهادگران بیان کرد: در این مدت همکاران بازنشسته مشمول سبد هزینه‌های بیمه‌ای نبودند که از سال گذشته با پیشنهاد و تلاش همکاران این موضوع حل شد. افزایش سهم کارفرما از دیگر اقدامات این مدت بوده تا اعضای جهادگر نگرانی از این بابت نداشته باشند.

وی بابیان اینکه دو حوزه معیشت و سلامت همچنان جز خط‌مشی‌های اصلی این نهاد است ادامه داد: در خصوص برخی احکام فشارهایی بر حوزه ستاد و پشتیبانی وارد شد، ولی به لطف خداوند امروز پایه احکام جهاددانشگاهی در رسته غیر هیأت علمی با اجرای طرح معراج همسان‌سازی شده و حقوق اعضای هیأت علمی‌ها هم با وزارت علوم همسان‌سازی انجام شد و در خصوص پایه احکام جز دستگاه‌های مطلوب کشور هستیم.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی ادامه داد: با اجرای طرح پایش سلامت 17 نفر درگیر بیماری سخت شناسایی شدند که اگر حتی یک نفر از آنها هم یک ثانیه زودتر شناسایی‌شده باشد آثار آن را در زندگی خود و خانواده شاهد خواهیم بود. در این رابطه بحث مدل‌سازی و نظام سازی را همکاران در پژوهشکده علوم بهداشتی و محور پایش را سازمان علوم پزشکی تهران آغاز کردند که با سرعت خوبی پیش می‌رود.

آقاسیدی با اشاره به آمادگی برای دریافت پیشنهاد‌ها تصریح کرد: مسیری را آغاز کردیم و آرزوی دست یافتنی این است که در حوزه معیشت و سلامت اعضا، خانواده‌ها و افراد تحت پوششان افتخار کنند که فرزندی در جهاددانشگاهی دارند که توانسته نگرانی و پیش‌بینی ناپذیری‌های حوزه سلامت خانواده را کاملاً به نقطه امن برساند. بنابراین هرچقدر به مسیر پیش رو نزدیک‌تر می‌شویم، تلاطم بیشتر می‌شود، اما امیدواریم بتوانیم یک سازمان سلامت و شاخص در حوزه رفاه و سلامت داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه این امر با همدلی و هم‌افزایی و بدون توجه به حواشی میسر می‌شود، گفت: همه ما در یک محیط زندگی می‌کنیم و امروز همه منتظرند ببیند که در جهان سرنوشت رژیم صهیونیستی چه می‌شود و در داخل دولت چه خواهد کرد.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی افزود: قرآن راه‌ را مشخص کرده است و همه ثانیه‌هایی که در اختیار داریم موظف به خلق ارزش‌ افزوده و خدمت به مردم و همکاران هستیم. بنابراین باید بدون توجه به حواشی و با همدلی و صبوری به‌ویژه در جایگاهی که قرار دارید با توجه به اینکه افراد در بزنگاه‌ها، ناملایمتی‌ها و بیماری خود و عزیزانشان به شما مراجعه می‌کنند، کار کنید. امیدوارم این اخلاص و تلاش مضاعف شما منجر به خلق سازمانی بالنده‌تر از گذشته باشد.

آقاسیدی در پایان سخنانش گفت: جهاددانشگاهی همواره درخشان بوده اما در تغییر نسل‌ها باید جهش را شاهد باشیم. چراکه اگر نسل جدیدی روی کار می‌آید، باید با اتکا به تجارب ارزنده گذشته و دانش و یاری تکنولوژی ایجاد شده بتوانیم محیط زندگی سالم و امنی را برای تمامی همکاران ایجاد کنیم.

تشریح مواد 28 و 29 قانون برنامه هفتم توسعه

در ادامه دکتر سید صدرالدین صدری نوش‌آبادی معاون اسبق سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی کشور در خصوص احکام مربوط به بیمه پردازی و بازنشستگی در قانون برنامه هفتم توسعه ازجمله مواد 28 و 29 آن توضیحاتی ارائه کرد.

دکتر صدری گفت: در مدتی که با جهاددانشگاهی همکاری دارم شاهد تلاش‌های بی‌وقفه مسئولان آن در حوزه سرمایه انسانی بوده‌ام. 

وی افزود: بیمه پردازی از اصطلاحات خاص حوزه تأمین اجتماعی است. صحبت از بیمه معطوف به بیمه درمان است، ولی در تأمین اجتماعی مباحث مربوط به بازنشستگی هم در زمره مسائل بیمه قرار می‌گیرد. 

معاون اسبق سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی کشور بابیان اینکه در قانون برنامه هفتم توسعه شاهد پیشرفت دو ماده 28 و 29 هستیم، تصریح کرد: مطلع اصلی این دو ماده این است که برای پایداری صندوق‌های بازنشستگی این تصمیمات گرفته‌شده است. بحران در صندوق‌های بازنشستگی تنها مختص ایران نیست و در کشورهای دیگر نیز این موضوع وجود دارد. در احکام قانون برنامه هفتم و ازجمله ماده 29 آن بیشتر احکام ساختاری است و در خصوص معافیت سهم کارفرما، خدمت وظیفه، همسان‌سازی بازنشسته‌ها و شاغلین و ... تأکید شده است. 

دکتر صدری در خصوص بحث بازنشستگی در قانون برنامه هفتم بیان کرد: بر اساس قانون بر اساس سابقه بیمه پردازی، سن و میزان سابقه برای بازنشستگی افزایش‌یافته و به‌جای 30 سال به 35 سال رسیده است. سن بیمه پردازی در زمان بازنشستگی برای مردان 62 سال و برای زنان 55 سال اعلام‌شده است. 

وی بابیان اینکه قانون برنامه‌وبودجه دائمی است و برای اینکه شائبه‌ای ایجاد نشود قانونگذار لحاظ کرده است که این احکام دایمی باشد و حتی اگر برنامه هشتم هم بیاید چون در برنامه هفتم این موضوع مطرح‌شده و دایمی هستند. 

فرهنگ حوزه مدیریت ریسک و بیمه باید افزایش یابد

در ادامه این نشست دکتر تیمور مرجانی مدیرکل تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه تبعات بسیار زیادی به دلیل عدم توجه قوانین و مقررات داشتیم که موجب خسران شده است بیان کرد: نیاز است تمامی همکاران در تمامی حوزه‌ها احکام صادره را اجرا کنند. 

وی با تأکید بر اینکه بیمه به‌عنوان تأمین‌کننده و تسکین‌دهنده می‌تواند شرایط سخت را تبدیل به شرایط سهل‌تری برای کارکنان کند، گفت:با توجه به مخاطرات لحظه‌ای، کشوری هستیم که روی سگک کمربند زلزله حضور داریم و مجموعه‌ای از ریسک‌های مختلف را در کشور شاهدیم، بنابراین فرهنگ حوزه مدیریت ریسک و بیمه را باید افزایش دهیم. 

مدیرکل تعالی سرمایه انسانی و توسعه رفاه جهاددانشگاهی گفت: پرداخت بیمه مانند دومینو است که هرکدام از بخش‌ها باید کار خود را به‌درستی انجام دهد. امیدواریم در سال‌های آینده برنامه‌های بهتری را در حوزه بیمه و سلامت برای مجموعه جهاددانشگاهی اجرا کنیم. 

معرفی 10 واحد برتر در حوزه بیمه و سلامت جهاددانشگاهی

در بخش دیگری از این نشست حسن بسلان پور مدیر اداره خدمات رفاهی و توسعه سلامت سرمایه انسانی جهاددانشگاهی در رابطه با واحدهای فعال جهاددانشگاهی در حوزه بیمه و سلامت گفت: طی بررسی‌هایی که انجام شده هفت شاخص برای این انتخاب در نظر گرفته شد که از جمله آن تعداد بیمه‌شدگان، تعداد قراردادهایی که در خارج از حوزه درمان بسته‌شده، تعداد پرونده‌های بیمارستانی بیمه‌شدگان، نسبت تعداد بیماران خاص و... است و بر این اساس مشخص شد کدام یک از واحدها در این حوزه فعال‌تر بوده است. 

وی گفت: پس از بررسی 10 واحد به‌عنوان واحدهایی که فعالیت بیشتری در حوزه بیمه و سلامت داشته‌اند شناسایی شدند. 

گفتنی است در این مراسم واحدهای سازمانی برتر جهاددانشگاهی که فعالیت بیشتری در حوزه بیمه و سلامت داشتند مورد تقدیر قرار گرفتند. 

همچنین در ادامه، مسائل و مشکلات تعهدات و قراردادهای بیمه تکمیلی و سیاست‌های بیمه و سلامت جهاددانشگاهی مورد بررسی قرار گرفت و در پایان نیز کارگاه آموزشی بیمه تکمیلی برگزار شد.


نظر شما :