نشست تخصصی "کتاب و فضای مجازی" در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، در این نشست، مسوول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج اردبیل با بیان اینکه فضای مجازی نمیتواند جایگزین مناسبی برای کتاب و کتابخوانی باشد، افزود: ورود تکنولوژی و تلفنهای همراه هوشمند و دسترسی آسان به این ابزار برای همه اقشار جامعه، ضرورت آموزش و سواد استفاده صحیح از آن را دوچندان کرده است.
حامد رضایی با اشاره به اینکه فضای مجازی سبب کمتوجهی افراد به مطالعه شده است، تصریح کرد: کتاب و کتابخوانی نقش سازندهای در هدایت جامعه دارد اما کمحوصلگی، وجود مشکلات متعدد و فضای مجازی موجب دوری افراد از مطالعه کتاب شده است.
وی نبود فرهنگ صحیح استفاده از فضای مجازی در میان مردم را باعث پیشی گرفتن تاثیرات منفی آن در جامعه عنوان و اظهارکرد: فرهنگسازی استفاده از شبکههای اجتماعی نیازمند افزایش سطح مطالعه در کشور است.
مسوول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج اردبیل اضافه کرد: با توجه به رشد روز افزون تعداد کاربران در فضای مجازی باید در کشور استاندارد لازم برای دسترسی و استفاده مناسب از اینترنت تبیین شود.
رضایی با بیان اینکه اولین محیطی که میتواند از آسیبها و اعتیاد به فضای مجازی جلوگیری کند، محیط خانواده است، ادامه داد: در صورت انتقال مناسب آموزشهای لازم به والدین و آشنایی آنان با خطرات و در عین حال مزایا و محاسن فضای مجازی، میتوان امیدوار بود که تا حدی اهداف پیشبینی شده محقق شود.
وی اعتیاد به فضای مجازی را مانند اعتیاد به مواد مخدر دانست و خاطرنشانکرد: با تغییر سبک استفاده از فضای مجازی و تعیین جایگزینی مناسب برای آن میتوان تاثیرات مخرب آن را کاهش و میزان سرانه مطالعه را افزایش داد.
مسوول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج اردبیل با اشاره به اینکه باید لذت کتابخوانی را در خود تقویت کرد و زمانی را برای مطالعه اختصاص داد، یادآور شد: با آموزش درست، تعادل و توازن بین فرهنگ مطالعه و استفاده از فضای مجازی ایجاد میشود.
رضایی با بیان اینکه مراقبت از سلامت ذهن فرزندان را باید جدی گرفت و با تعریف نیاز مناسب برای کودکان حس کنجکاویشان را کنترل کرد، افزود: با پاسخ صحیح به نیاز کودکان میتوان فضای حقیقی را برای آنان لذت بخش و حضور در فضای مجازی را کمرنگ کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه نسل جدید از بدو تولد با تکنولوژی و انواع رسانهها آشنا میشوند لذا اگر این رسانه در دسترس، برای این نسل، آموزش دهنده فرهنگ غلط باشد قطعاً تاثیرات آن در جامعه بروز مییابد.
رضایی بیشترین زمان استفاده از فضای مجازی را بین ساعت 20 تا 22 عنوان و اظهارکرد: تسهیل در دسترسی به محتوا غیرارزشی، توهم عاطفی و رونق احساسات دروغین، افزایش افسردگی، تثبیت عادت بد اخلاقی، اختلال خواب و عدم وجود حریم خصوصی از پیامدهای منفی استفاده از فضای مجازی است.
وی با اشاره به اینکه هریک از مخاطبان باید نسبت به سن، تحصیلات، تجربه و ظرفیت خاص خود از اینترنت استفاده کنند، خاطرنشان کرد: ۵۳ درصد مردم کشور دست کم عضو یک شبکه اجتماعی هستند و روزانه 5 الی 9 ساعت را در این شبکهها حضور دارند که ۷۲ درصد از این میزان را جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال تشکیل میدهد.
مسئول دفتر استانی سازمان فضای مجازی سراج اردبیل تصریح کرد: بنیانهای تفکر هر جامعهای بر اساس میزان مطالعه در آن شکل میگیرد به نحوی که با پایین آمدن آمار مطالعه و سرگرم بودن افراد در فضای مجازی، ساختارهای تفکر افراد از رشد باز می ایستند .
رضایی با بیان اینکه 40 میلیون گوشی هوشمند در کشور فعال است، ادامه داد: حدود 20 میلیون نفر کاربر بازیهای اینترنتی هستند که سالانه 14.6 میلیارد ساعت صرف این بازیها میکنند.
نظر شما :