در نشست خبری مطرح شد؛
برگزاری یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت با حضور ۶۷ سخنران داخلی و خارجی/تأکید بر لزوم فرهنگسازی در خصوص سبک زندگی سالم
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست خبری یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت یارا امروز یکشنبه 20 آبان ماه 1403 با حضور دکتر مهدی طبایی رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و دبیر کنگره، دکتر محسن فاتح دبیر اجرایی، دکتر پروین منصوری دبیر علمی و دکتر منصور جمالی زواره دبیر بخش علوم پایه این کنگره و جمعی از اصحاب رسانه در محل پژوهشکده فنآوریهای زخم و ترمیم بافت (یارا) برگزار شد.
در ابتدای این برنامه دکتر مهدی طبایی رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و دبیر کنگره یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت یارا طی سخنانی در رابطه با نحوه برگزاری این دوره از کنگره بیان کرد: کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت به ابتکار جهاددانشگاهی و پژوهشگاه زخم یارا، با هدف تبادلات علمی و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه زخم و بافت، با حضور محققان، دانشجویان و پژوهشگران داخلی و مهمانان خارجی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه موضوع این کنگره بررسی انواع زخمهاست که امروزه چالشهای جدی برای سلامت انسان ایجاد کردهاند، عنوان کرد: این زخمها، علاوه بر ایجاد ناتوانیهای جسمانی، میتوانند تأثیرات منفی در جنبههای اقتصادی، اجتماعی و سیستم درمانی افراد داشته باشند. بنابراین باید به این موضوع پرداخته شود تا با بهرهگیری از روشها و سیستمهای نوین، زمینهای برای هماندیشی در این زمینه فراهم شود.
رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و دبیر یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: زخمهای ناشی از سوختگی، تصادفات و زخمهای ناشی از بیماریها، از جمله زخمهای دیابتی، موضوعاتی هستند که در این کنگره مورد بررسی قرار میگیرند.
دکتر مهدی طبایی ضمن ارایه توضحاتی در خصوص زخمهای مزمن تصریح کرد: این زخمها به آن دسته از زخمهایی اطلاق میشود که بیش از ۶ هفته از آغاز درمان آنها گذشته اما بهبود قابل توجهی در آنها حاصل نشده است. عمده این زخمها مربوط به بیماری دیابت و ناشی از سبک زندگیهای جدید است که تعداد مبتلایان آن در حال افزایش است.
وی در ادامه گفت: براساس آخرین آمارهای جهانی، شیوع دیابت ۶.۵ درصد افزایش داشته و سالانه ۲۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا میشوند. جمعیت افراد دیابتی دنیا در حال حاضر بیش از ۴۶۰ میلیون نفر است که پس از هند و چین، سومین کشور پرجمعیت را با این تعداد مبتلا تشکیل میدهند.
دبیر کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت افزود: از هر ۴ نفر مبتلا به دیابت، یک نفر دچار زخم میشود و از هر ۴ زخم دیابتی، یک نفر مجبور به قطع عضو خواهد شد. شیوع قطع عضو در افراد فعال خانواده، بهویژه مردان، بیشتر است که این موضوع تأثیرات جدی اقتصادی و اجتماعی بر خانوادهها دارد. همچنین سالانه ۴۵ میلیون نفر درگیر زخم پای دیابتی هستند و به دنبال راهکاری برای درمان آن میگردند. متأسفانه، ۳۰ درصد از مبتلایان به این نوع زخمها در طی ۵ سال فوت میکنند که این رقم حتی بیشتر از مرگ و میر ناشی از برخی سرطانهای شایع است.
دکتر طبایی در ادامه با بیان اینکه چاقی، سبک زندگی ناسالم و نوع تغذیه از عوامل مؤثر در ایجاد این بیماریها هستند، گفت: ایران نیز ششمین کشور چاق جهان است و این مسأله زمینهساز بسیاری از بیماریها از جمله زخمهای مزمن میشود. همچنین پیری جمعیت نیز یکی از عوامل تشدیدکننده دیابت است، بهطوریکه میزان شیوع این بیماری در سنین بالای ۶۵ سال بیش از ۲۸ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: نوع دیگری از زخمها، زخمهای فشاری هستند که در بیماران دارای فلج اندامها و محدودیت حرکتی به دلیل وابستگی به تخت ایجاد میشود. زخمهای وریدی و واریسی نیز از دیگر انواع زخمها هستند که بنا بر آمارها، درمان آنها در آمریکا سالانه ۲۵ میلیارد دلار هزینه در بر دارد.
رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و دبیر یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در پایان سخنانش تأکید کرد: یکی از مشکلات اصلی ما در درمان زخمهای مزمن، نبود شبکه مناسب برای ارائه خدمات درمانی به بیماران است که باید در سالهای آینده ایجاد شود.
در ادامه این نشست خبری دکتر پروین منصوری دبیر علمی بخش پوست یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت، بیان کرد: در طول این سالها، اقدامات فراوانی برای تبیین اهمیت توجه به زخمهای مزمن و پیامدهای آن برای بیماران و نظام سلامت کشور انجام شده است. افزایش حضور اساتید و محققان و ارائه مقالات، نشاندهنده موفقیت کنگره زخم و ترمیم بافت در رسیدن به این هدف بوده است.
وی ادامه داد: یازدهمین دوره این کنگره روزهای ۳۰ آبان و 1 و ۲ آذرماه در تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.۲۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که از این تعداد، ۱۶ مقاله به عنوان سخنرانی برتر و ۱۴۴ مقاله به صورت پوستر ارائه خواهند شد. همچنین، ۶۷ سخنران از اساتید داخلی و کشورهای مختلف از جمله عراق، آمریکا، استرالیا، ترکیه و آفریقای جنوبی در این کنگره حضور خواهند داشت و مقالات خارجی بیشتر از دانشگاههای ترکیه، عراق، روسیه و آمریکا دریافت شده است.
دبیر علمی یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه با رایزنیهای انجام شده با وزارت بهداشت، امتیازهای ویژهای برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است، گفت: گروه هدف اول شامل پزشکان عمومی، پرستاران، متخصصان عفونی و متخصصان پوست است که ۱۵ امتیاز بازآموزی دریافت خواهند کرد. گروه دوم با ۱۰.۵ امتیاز بازآموزی شامل فیزیوتراپی، جراحی عمومی، پاتوبیولوژی و داروسازان هستند. گروه سوم نیز با ۷.۵ امتیاز، همکاران طب فیزیکی، فارماکولوژی، متخصصان بیماریهای قلب و عروق و متخصصان داخلی را در بر میگیرد. همچنین گروه چهارم نیز با ۴.۵ امتیاز شامل متخصصان مهندسی بافت و روانشناسان تغذیه خواهند بود.
دکتر منصوری افزود: ۱۳ پنل برای این کنگره در نظر گرفته شده است که پنل اول شامل سخنرانان کلیدی و با موضوع «راهکار به سوی دنیای بدون زخم» است که شعار امسال کنگره نیز میباشد.
وی ادامه داد: در سراسر جهان، انواع سرطانها، بهویژه سرطان پوست، رو به افزایش است و این نوع سرطان اغلب با زخمهای مزمن همراه است. به دلیل بستری شدن طولانی بیماران سرطانی، تعداد زخمهای مزمن نیز در حال افزایش است.
دبیر علمی بخش پوست یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت افزود: در این دوره از کنگره در خصوص بیماری «بایوفیلم»، که موجب زخمهای مزمن میشود، یک پنل اختصاصی برگزار خواهد شد. همچنین پنلهایی درباره شیوههای نوین پرستاری، بازتوانی، نحوه درمان زخم و پانسمان و استفاده از لیزر برای درمان زخم نیز در این کنگره ارائه میشود. همچنین در این برنامه، در رابطه با محصولات سلولی و جنبههای مختلف بیماریهای پوستی بحث خواهد شد و سه پنل آزاد نیز به ارائه مطالب درباره این بیماریها اختصاص دارد.
دکتر منصوری با بیان اینکه سه کارگاه جانبی همزمان با کنگره در زمینه پرستاری زخم، ایمنی در کار با منابع نوری و وکیومتراپی برگزار خواهد شد، گفت: پژوهشگاههای رویان، معتمد، ابنسینا، قطب جامع سوختگی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن فیزیوتراپی از مراکز علمی هستند که در برگزاری این کنفرانس همکاری داشتهاند.
وی در بخشی دیگری از سخنانش بیان کرد: افزایش سن و چاقی در سطح جهان عوارض فراوانی دارد که از مهمترین آنها بروز زخمهای مزمن است. زخمهای ناشی از جراحیهای زیبایی و صدمات ناشی از سوختگی نیز از دیگر انواع زخمها به شمار میروند.
دکتر منصوری همچنین بر لزوم تهیه و ارائه آمار بیماران از سطوح پایین بهداشتی جامعه از جمله خانههای بهداشت روستاها تأکید کرد.
دبیر علمی بخش پوست یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که برگزاری اینگونه کنگرهها بتواند آگاهی مردم را نسبت به عوارض بیماری دیابت و چاقی افزایش دهد و شاهد سلامتی و درمان بیماران باشیم.
در ادامه این نشست خبری دکتر منصور جمالی زواره، دبیر علمی بخش علوم پایه یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت، اظهار کرد: علاوه بر زخمهای ناشی از سوختگی و تصادفات، برخی زخمها بهصورت خودخواسته و بهواسطه فرهنگ غلط ایجاد میشوند؛ مانند زخمهایی که برخی از جوانان برای خالکوبی به بدن خود تحمیل میکنند.
وی افزود: نوع زندگی، تغذیه و فرهنگ معاشرت نیز در ایجاد زخمهای مزمن تاثیرگذار است؛ همچنین، نزاعهای خیابانی که به دلیل عدم کنترل خشم افزایش یافته، باعث ایجاد زخمهای بیشتر در بدن افراد میشود.
دبیر علمی بخش علوم پایه یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه افزایش جراحیهای زیبایی منجر به افزایش زخمهای مزمن شده است، گفت: امروزه شاهد جراحیهای زیبایی غیر ضروری فراوانی در کشور هستیم که باعث افزایش بیماران مبتلا به زخمهای مزمن شده است و بر این اساس در این کنگره در خصوص زخمهای ناشی از عمل زیبایی پنل تخصصی برگزار خواهد شد.
دکتر جمالی زواره با تأکید بر فرهنگسازی در خصوص پذیرش ظاهری که خداوند به بهترین شکل برای انسان خلق کرده است، خاطرنشان کرد: این امر میتواند نقش مهمی در کاهش زخمهای مزمن داشته باشد.
وی یادآور شد: اصحاب رسانه میتوانند با ترویج فرهنگسازی و استفاده از رسانههای جمعی، تعداد افراد درگیر با بیماری زخم مزمن را کاهش دهند.
در ادامه این نشست خبری دکتر محسن فاتح، دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت، اظهار کرد: امسال یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود و تعداد زیادی از فعالان حوزه زخم در کنار برنامههای علمی حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه فضایی 1100 متری در اختیار 40 شرکت فعال در حوزه زخم و ترمیم بافت قرار گرفته تا آخرین دستاوردهای خود را در آن به نمایش بگذارند، گفت: در کنار برگزاری کنگره، 11 کارگاه تخصصی برگزار خواهد شد و تعدادی کارگاه نیز توسط همکاران ما در پژوهشکده یارا برگزار میشود.
وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره باعث معرفی خدمات و پیشرفتهای علمی در حوزه زخمهای مزمن خواهد شد، عنوان کرد: یکی از راههای جلوگیری از ایجاد زخمهای مزمن، تغییر سبک زندگی، مدیریت استرس و اصلاح الگوهای تکراری زندگی است. از آنجایی که تغییر سبک زندگی نیازمند تکرار مفاهیم صحیح است، نباید این تصور ایجاد شود که با یک بار صحبت کردن این بیماری به پایان خواهد رسید. اگر این آگاهیبخشی منجر به کاهش سرعت ابتلا به زخمهای مزمن شود، باز هم ارزشمند خواهد بود.
دبیر اجرایی یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت تأکید کرد: ورود اصحاب رسانه در خصوص آگاهیبخشی در این حوزه بسیار تأثیرگذار است و میتواند زندگی افراد مبتلا را بهبود بخشد.
دکتر فاتح در پایان گفت: توازن تخصص و خدمات در این حوزه بسیار حائز اهمیت است و برگزاری اینگونه کنفرانسها میتواند نقش مهمی در افزایش توجه مسئولان ذیربط به این بخش ایفا کند و باعث یادآوری به آنان شود تا امکانات لازم را توسعه داده و در خصوص توزیع عادلانه خدمات مرتبط با این حوزه در سطح کشور اقدام کنند.
نظر شما :