امروز سه شنبه 03 بهمن 1396 -
اخبار : عمومی
دکتر طیبی:
برنامه ریزی جهاددانشگاهی بر مبنای توانمندی‌های استانی است

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه سرمایه اصلی این نهاد تجارب علمی فناورانه است، اولویت جهاددانشگاهی را، تبدیل فناوری به ثروت عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی جهاددانشگاهی بر مبنای توانمندی‌های استانی است.
تاریخ : شنبه 23 دي 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا ، دکتر حمیدرضا طیبی در دیدار با استاندار خراسان شمالی، اظهار کرد: اولویت در خراسان شمالی راه اندازی صنایع غذایی با منشا دامی است.
وی ادامه داد: امیدواریم با حمایت استانداری، جهاددانشگاهی خراسان شمالی در زمینه صنایع غذایی با منشا دامی و پژوهش دامی در سطح ملی بدرخشد.
دکتر طیبی اظهار کرد: علاوه بر صنایع غذایی با منشا دامی بر اساس پتانسیل این منطقه پیشنهاد شده است توانمندی های جهاددانشگاهی در زمینه های سلول درمانی، پزشکی، تولید دارو، درمان سرطان های شایع در کشور، درمان نازایی، درمان زخم های ناشی از بیماری های دیابتی می باشد که متناسب شرایط در این استان قابل پیگیری و اجرا است.
رییس جهاددانشگاهی اقدامات انجام شده توسط این نهاد در عرصه های گیاهان دارویی، پزشکی، مهندسی کشاورزی، حفاری و نفت، گاز و پتروشیمی را مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: اولویت بر گسترش دانش و طراحی ایده های نو است.
دکترطیبی به دوره های آموزشی جهاددانشگاهی اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از دوره های کارآمد این نهاد همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در برگزاری دوره های مشاغل خانگی بوده است، خاطرنشان کرد: در 9 استان این دوره ها در حال برگزاری است که مبنای کار بر اساس شناسایی مزیت هر استان در مشاغل خانگی و ارایه آموزش به متقاضی است.
وی بر توسعه کارکرد پژوهش های پزشکی جهاددانشگاهی در استان های کشور تاکید کرد و یادآور شد: سرمایه اصلی جهاد تجارب علمی فناورانه است و با حمایت استانداری و همکاری سایر نهادهای دولتی ایده های خوب این نهاد به مرحله ثروت می رسد.
دکتر طیبی با اشاره به اینکه فقط 20 درصد از کل بودجه مورد نیاز جهاددانشگاهی از بودجه های عمومی به صورت کمک اختصاص می یابد، افزود: 80 درصد منابع مورد نیاز این نهاد از فعالیت های فناورانه و اندکی از آموزش حاصل می شود.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در جهاددانشگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی هفت مصوبه دارد، اضافه کرد: محور اجرای این مصوبات تکیه بر توان داخلی و جلوگیری از خارج شدن پول کشور برای وارد کردن فناوری است.
 وی ادامه داد: با تولید تکنولوژی می توان امتیاز زیادی کسب کرد و این امر در صورتی محقق و منجر به نتیجه می شود که ماموریت محور باشد.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در حوزه اشتغال و مباحث فرهنگی نیز به دنبال گرفتن ماموریت های کارآمد فناورانه هستیم، گفت: در استان هایی نظیر خوزستان و خراسان رضوی که استانداری از جهاددانشگاهی حمایت کرده، شاهد موفقیت های زیادی بوده ایم.
دکترطیبی با بیان اینکه امید است با اختصاص یک ماده در برنامه بودجه به جهاد دانشگاهی، راه کمک های دولتی به جهاد دانشگاهی هموارتر شود، خاطرنشان کرد: تلاش در مدیریت ایده های نو و تولید تکنولوژی بر مبنای نیاز هر منطقه کشور است.
استاندار خراسان شمالی نیز در این دیدار با بیان اینکه هر طرحی که در شورای برنامه ریز استان تصویب شود، تامین اعتبار می شود، اظهار کرد: جهاددانشگاهی باید طرح های قابل دفاع خود را در این شورا مطرح کند.
محمدرضا صالحی بر کشت زعفران دانش بنیان در خراسان شمالی تاکید کرد و تبدیل کشت سنتی این محصول به کشت دانش بنیان را یک ضرورت دانست.
وی با اشاره به اینکه تولید زعفران در این استان به لحاظ کیفی و کمی یعنی میزان تولید در هکتار قابل توجه است، افزود: خام فروشی این محصول عامل ضرر کشاورز است و با دانش بنیان کردن محصولات شاهد فرآوری و سودآوری خواهیم بود.
صالحی با بیان اینکه به دنبال توسعه کشت گیاهان دارویی این استان هستیم، بر ظرفیت خوب جهاد دانشگاهی در گسترش این طرح و اجرای آن به عنوان نقطه پایلوت در کشور تاکید کرد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی مباحث بهداشتی و حل مشکلات ناباروری و درمان آن توسط جهاد دانشگاهی به کمک دانشگاه علوم پزشکی را از دیگر اولویت های کاری این نهاد دانست و گفت: نگاه جهاد دانشگاهی خوشحال کننده است و از نگاه توسعه ای استقبال می شود.
صالحی اخذ تکنولوژی با حفظ نگاه استقلال را از نگاه های توسعه ای برشمرد و افزود: امروز با توجه به روابط مناسب کشورمان با سایر کشورها، می توانیم از تکنولوژی خارجی نیز برای بومی سازی علم و تولید ثروت بهره مند شویم.
وی از جهاددانشگاهی خراسان شمالی خواست تا به عرصه انرژی پاک و انعقاد قرارداد با وزارت نیرو ورود یابد.
استاندار خراسان شمالی از دیگر زمینه های کاری این نهاد که در استان مورد نیاز است را طرح توسعه گردوهای پیوندی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه هر طرحی که به توسعه استان و تولید ثروت بینجامد مورد حمایت استانداری است، ادامه داد: به کمک جهاد دانشگاهی باید خراسان شمالی پایلوت اجرای بسیاری از طرح های ملی شده و مبنای اصلی امور را پیشرفت استان قرار دهد.
استاندار خراسان شمالی تفاهم منعقد شده بین استانداری و جهاددانشگاهی را نیز برد برد دانست و گفت: انعقاد تفاهم نامه ای که در آن بر اجرای بسیاری از طرح های نو و پژوهشی به عنوان پایلوت در این استان اشاره شده، می تواند منشاء خیر و برکت برای دستاوردهای علمی باشد.
گفتنی است، در این دیدار تفاهم نامه ای در راستای تسهیل گری توسعه استان خراسان شمالی و سرعت بخشیدن به توسعه علمی، فرهنگی و دانش بنیان استان در راستای سند چشم انداز میان رئیس جهاددانشگاهی و استاندار خراسان شمالی به امضاء رسید.

صفحه جهاددانشگاهی در آپارات
جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه