امروز جمعه 02 تير 1396 -

کشت 35 هزار نشاء رازک در جهاددانشگاهی واحد استان گلستان

مدیر پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان گلستان از کشت 35 هزار نشاء رازک در جهت پیشبرد هدف 4 معاونت پژوهش و فناوری در جهاددانشگاهی استان گلستان خبر داد.
تاریخ : يكشنبه 27 فروردين 1396

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان گلستان، مهندس رحیمی مدیر پژوهش و برنامه ریزی استان از راه اندازی 4 مزرعه تحقیقاتی گیاهان دارویی در راستای پیشبرد هدف 4 معاونت پژوهش و فناوری خبر داد.
وی خاطر نشان ساخت با توجه به تمرکز بخش پژوهش واحد استانی در حوزه گیاهان دارویی؛ از آبان ماه سال 1395 و با یک برنامه ریزی منسجم، فعالیت های مستمر کارشناسان و همکاران بخش پژوهش با هدف توسعه همکاری های استانی در راستای کشت گیاهان دارویی، در حال حاضر یکی از بزرگترین مزارع تحقیقاتی کشت گیاه رازک در استان گلستان راه اندازی شده است. بذز و ریزوم مورد نیاز این پروژه نیز از دو کشور اتحادیة اروپا وارد شده است.
رحیمی بیان کرد: به منظور تولید بومی عصارة رازک، مدیریت پژوهشی جهاددانشگاهی استان گلستان، در اسفند 95 و فروردین 96، به کشت 35 هزار نشاء گیاه رازک اقدام نمود.
وی افزود: عصارة گیاه رازک عموماً در فرمولاسیون ماءالشعیر استفاده می شود. بعلاوه، این گیاه دارویی در درمان بی خوابی، تقویت معده و ایجاد اشتها نیز مؤثر است. عصارة  برخی از انواع آن به دلیل خواص نرم کنندگی، در فرآورده های پوستی نیز کاربرد دارد.
مدیرپژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان گلستان تصریح کرد: استان گلستان از لحاظ اقلیمی محل مناسبی برای کشت این گیاه می باشد و هم اکنون عصاره های مصرفی آن وارداتی بوده و با هزینه ای قابل توجه تهیه می شود.
رحیمی اظهار کرد: جهاددانشگاهی استان گلستان در راستای مأموریتی تحقیقاتی- کاربردی، تحت حمایت معاونت پژوهش و فناوری این نهاد در مرکز، کشت و تولید گیاه رازک را جهت بومی سازی در قالب برنامه ای بلند مدت برنامه ریزی نموده اقدامات لازم در اجرای عملیاتی این برنامه را برداشته است.
مهندس رحیمی گفت: تهیه بذر و ریزوم و نیز تولید نشاء به صورت موازی، توسط این نهاد و برون سپاری توسط یک شرکت دانش بنیان موفق، صورت پذیرفته، کشت 35000 نشا در چهار منطقه از استان گلستان توسط این نهاد انجام پذیرفته است.
وی همچنین از همکاری این مدیریت در قالب تفاهم نامه هایی مجزا با اداره کل منابع طبیعی استان، جهاد کشاورزی، بخشداری گرگان و دهیاری یکی از روستاهای پیشرو در زمینه کشاورزی خبر داد و این موضوع را از نکات حائز اهمیت در تسریع این فعالیت ارزشمند برشمرد.
رحیمی گفت: همراهی و مشارکت مجموعه های استانی می تواند به تسریع در کاربردی نمودن این فعالیت پژوهشی کمک نماید. اجرای این طرح در زمینه های مذکور، به صورت پایلوت تحقیقاتی انجام می پذیرد و انتظار می رود، نتایج آن در طی سال های آتی بتواند ارائه دهندة یک الگوی کشت مناسب برای کشاورزان استان و با ارزش افزودة مطلوب باشد.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد