امروز پنجشنبه 01 تير 1396 -

ساخت لعاب فسفرسانس در مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک جهاد دانشگاهی واحد همدان

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی همدان گفت: پژوهشگران مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک واحد جهاددانشگاهی همدان موفق به ساخت لعاب فسفر سانس با قابلیت استفاده در صنعت سفال و سرامیک شدند.
تاریخ : شنبه 28 اسفند 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، علی کلانترنیا با بیان اینکه ایجاد نور بوسیله پرتوهای بتا یا آلفا از دیرباز شناخته شده استف اظهار کرد: از سال 1910 از خاصیت شب نمایی رادیوایزوتوپ ها برای ساخت عقربه ها و شماره های صفحه ساعت استفاده می شد؛ به طوری که با اضافه کردن یک ماده پرتوزا به مواد فلورسانس نظیر سولفات روی و تنگستات کلسیم این عمل صورت می گرفت.
وی افزود: با بیان اینکه این طرح علاوه برجنبه ی زیبا شناسانه، می تواند طیف وسیعی از کاربرد های مورد نیاز زندگی امروزی را پاسخگو باشد، تصریح کرد: زمینه ی علمی این لعاب با خاصیت تابشی طولانی مدت، کاربردهای زیادی در زمینه های مختلف از جمله مبلمان ، وسایل آشپزخانه و اثاثیه شهری دارد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد همدان عنوان کرد: طرح یک کاشی سفالی مینا کاری شده با لعاب های فسفرسانس است که با دریافت هرگونه نور یا انرژی خارجی مانند حرارت، الکترون ها برانگیخته شده و باعث درخشش طولانی مدت آن در تاریکی می شود، به طوریکه در اثر هر 1 ساعت دریافت نور 3 تا 4 ساعت درخشندگی قابل رویت دارد.
کلانترنیا ادامه داد: درخشش بالا و ماندگاری بیشتر این درخشش، طول عمر بیشتر (تا چندصد سال)، عاری از سرب، قابلیت تحمل دمای 1200 درجه سانتی گراد از جمله مزیت های این طرح نسبت به طرح های مشابه قبلی است.
وی یادآور شد: کاربردهای پیشنهادی این طرح در زمینه های مصالح ساختمانی، پلاک منازل، صنایع دستی و چندین کالای مصرفی در سطح شهری، منازل و در مقیاس های گوناگون می باشد.

برگزاري سومين دوره ضيافت قرآني "معراج" به ميزباني جهاددانشگاهي يزد