امروز دوشنبه 30 مرداد 1396 -

مقاله پژوهشگر جهاددانشگاهي البرز در هشتمين اجلاس آسيايي جامعه ايمن ايران ارایه شد

مقاله بررسی و شناخت تاثیر شاخص‌های کالبدی و جمعیتی در مدیریت خطر پذیری ناشی از زلزله در شهر قم توسط پژوهشگر جهاد دانشگاهي البرز در هشتمين اجلاس آسيايي جامعه ايمن ايران ارایه شد.
تاریخ : يكشنبه 22 اسفند 1395

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان البرز، مهشيد منزوي، پژوهشگر اين مقاله گفت: موقعیت ایران بر روی کمربند زلزله خیز جهان بسیاری از شهرهای ایران را از خسارت ناشی از زلزله آسیب پذیر نموده است. توجه به فرسودگی بافت و تاثیر آن در خطرپذیری از زلزله، پس از وقوع زلزله در شهر بم سرلوحه مطالعات مدیریت شهری و مدیریت بحران ناشی از زلزله قرار گرفت.
معاون پژوهشي جهاددانشگاهي واحد استان البرز درباره ضرورت اين پژوهش افزود: جمعيت شهر قم در طول 35 سال گذشته چهار برابر شده است و اين شهر بیش از 1400 هکتار بافت فرسوده دارد. ضرورت دارد به منظور پيشگيري از خطرات احتمالي گسل سطحي و يا زمین‌لرزه‌های آتي تمهيدات لازم در توسعه تأسیسات حياتي در مناطق مستعد خطر و نیز مقاوم سازی و نوسازی بناهای موجود در نظر گرفته شود.
منزوي ادامه داد: هدف از اين پژوهش شناخت میزان آسیب‌پذیری بافت‌های شهری فرسوده ناحیه یک منطقه یک شهر قم در برابر زلزله به منظور کمک به کاهش آسیب‌های ناشی از زلزله بوده است.
عضو هيأت علمي جهاددانشگاهي واحد استان البرز خاطرنشان كرد: نتایج این پژوهش برخی زمینه‌ها و عوامل مغفول مانده در مورد ضرورت ساماندهی بافت فرسوده این شهر را در رابطه با کاهش آسیب پذیری از زلزله گوشزد کرده است.
منزوي در پايان تصريح كرد: نتایج این پژوهش می تواند برای کارگزاران و مسوولان مدیریت شهر قم و نیز پژوهشگران علوم شهری در این باره مورد توجه باشد. همچنین زمینه‌ساز مطالعات دیگری در حوزه اثرات زلزله و مخاطرات ناشی از آن در این محدوده باشد.
گفتنی است، این مقاله توسط معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان البرز در دومين روز هشتمين اجلاس آسيايي جامعه ايمن ايران سه شنبه 17 اسفندماه در مشهد مقدس ارایه شد.

آیین نامه پیشنهادی کانون تفکر راهبردی جهاددانشگاهی