امروز يكشنبه 26 آذر 1396 -

تولید دومین محصول تثبیت کننده خاک در جهاددانشگاهی خوزستان

پژوهشگران گروه پژوهشی شیمی جهاددانشگاهی خوزستان ترکیبی پلیمری و دوستدار محیط زیست، برای تثبیت خاک را تولید و به ثبت رساندند.
تاریخ : چهار شنبه 11 اسفند 1395

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان، سینا کیان‌ارثی، عضو گروه پژوهشی شیمی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی خوزستان در خصوص این اختراع، گفت: ایده تولید این محصول پس از اعلام نیاز شرکت فولاد خوزستان در یک جلسه همکاری، مطرح شد. از آنجا که نمونه‌ای متفاوت از این مالچ پلیمری در شرکت فولاد خوزستان مورد استفاده قرار می‌گرفت، گروه پژوهشی شیمی جهاددانشگاهی خوزستان با تکیه بر دانش بومی استان، به تحقیق و تولید نمونه‌ای بهینه با کارایی بالا از مالچ پلیمری برای شرکت فولاد خوزستان اقدام کرد.
وی افزود: در طول یک سال تحقیق که همراه با تحویل دو محموله ۴۰۰ لیتری به شرکت فولاد خوزستان بود، تست‌های میدانی، کیفیت مطلوب این محصول را تایید کرد. این محصول پلیمری محلول در آب قابلیت استفاده در زمینه بیابان‌زدایی و تثبیت ریزگردها را نیز دارد. مالچ پلیمری تولیدی در پژوهشکده تکنولوژی تولید با نام پلی فیکس، با ایجاد یک ساختار شبکه‌ای در سطح خاک، از بادبری و فرسایش به وسیله باد جلوگیری می‌کند؛ ضمن اینکه خطری نیز برای محیط زیست ندارد.
عضو گروه پژوهشی شیمی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی خوزستان تصریح کرد: مالچ پلیمری تولید شده در مقایسه با مالچ نفتی، رنگ روشن‌تری دارد و ظاهر طبیعت را نیز زیبا نگه می‌دارد. همچنین این محصول به ریشه گیاهان نیز آسیبی وارد نمی‌کند.
گفتنی است، این محصول با شماره ۹۱۲۷۴ نزد اداره ثبت اختراعات به آدرس http://iripo.ssaa.ir به ثبت رسیده است.

جهاددانشگاهی و واحدهای سازمانی آن در یک نگاه