امروز دوشنبه 30 مرداد 1396 -
اخبار : تجاری سازی فناوری و اشتغال

به همت جهاددانشگاهی واحد اصفهان؛ همایش "شرکت های تعاونی دانشجویی، گامی به سوی اقتصاد دانش بنیان" برگزار شد

همایش "شرکت های تعاونی دانشجویی، گامی به سوی اقتصاد دانش بنیان" به همت سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان وابسته به جهاددانشگاهی واحد اصفهان یکشنبه 8 اسفندماه برگزار شد.
تاریخ : سه شنبه 10 اسفند 1395

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، معاون اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: 100هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد که سهم آنها در اقتصاد بسیار ناچیز است.
وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی حاکم در کشور باعث شده تا کمتر به موضوع تعاون بپردازیم، گفت: صدا و سیما، اداره کل ارشاد و آموزش و پرورش به عنوان اصلی‌ترین ارگان ها متولی فرهنگ سازی کار گروهی در کشور هستند و باید انجام کارگروهی در کشور را نهادینه کنند.
تیغ ساز با بیان اینکه قدیمی ترین مستند در زمینه کارگروهی مربوط به حوزه کشاورزی است، ادامه داد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری تنها راهی که اقتصاد کشور را از بن بست نجات می‌دهد تعاون و کارگروهی است.
وی با بیان اینکه در کارگروهی رمز موفقیت بیشتری وجود دارد، گفت: بر خلاف مکتب‌های غربی که اقتصاد را به عنوان هدف در نظر می‌گیرند اسلام آن را یک وسیله در نظر دارد و یکی از این وسیله‌ها کار تیمی، گروهی و تعاونی است.
تیغ ساز با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه 20 درصد اقتصاد در دست دولت و 80 درصد آن در دست مردم باشد، افزود: عملا در سطح کشور نتوانستیم این قانون را به نتیجه برسانیم و اصلی‌ترین دلیل آن نیز عدم فرهنگ سازی در خصوص انجام کار تعاونی و تیمی است به گونه‌ای که نقطه ضعف و پاشنه آشیل فرهنگ کار به صورت تیمی و گروهی نداریم.
در ادامه این همایش رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی گفت: خوشبختانه از نظر رشد مقالات علمی در دانشگاه‌ها وضعیت خوبی داریم اما در رشد علم به صورت کارگروهی و شرکت های سهامی خاص چندان جایگاه خوبی نداریم.
حمید مهدوی اظهار کرد: امروز تأکید بسیاری از سوی مقام معظم رهبری در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در کشور مطرح است که بدون شک یکی از المان های تأثیرگذار آن به سمت اقتصاد دانش بنیان است.
وی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر نوآوری است، افزود: اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر علم صرف نیست باید مهارت علم را تبدیل به نوآوری و دانش فنی کنیم.
رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی با بیان این که گریزی نیست که در اقتصاد دولتی به سمت بخش خصوصی حرکت کنیم، اضافه کرد: خوشبختانه از نظر رشد مقالات علمی در دانشگاه‌ها وضعیت خوبی داریم، اما از نظر رشد علم به صورت کار تعاونی و گروهی و شرکت های سهامی خاص چندان جایگاه خوبی نداریم.
وی ادامه داد: اختراع به خودی خود ارزش اقتصادی ندارد و در صورتی که وارد فرایند تجاری سازی شود و بتواند باعث نوآوری و اقتصاد توسعه‌ای گردد دارای ارزش اقتصادی است.
مهدوی با بیان اینکه قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات در پنجم آبان ماه سال 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، گفت: همچنین آیین نامه اجرایی این قانون در سال 91 ابلاغ شد.
در ادامه رییس مرکز رشد جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به فضای حمایتی و قوانین سازمان تحقیقات در جهت حمایت از فعالیت های دانش بنیان و تجاری سازی تحقیقات گفت: یکی از اقدامات حمایتی امکان تأسیس شرکت های اقماری و تأسیس صندوق ملی در جهت حمایت از توسعه پژوهش های کاربردی در بخش کشاورزی است.
چیت ساز اظهار کرد: 11 واحد علم و فناوری در مرکز رشد کشاورزی منابع طبیعی استان مستقر است و از سال 93 تا کنون شش شرکت فناوری نیز ایجاد کرده‌ایم و مابقی واحدها به صورت هسته هستند.
در پایان جلسه مدیر فن بازار منطقه‌ای استان اصفهان با اشاره به اینکه نوآوری در گذشته نیازمند اتکا به منابع (اقتدار درون سازمان و جلوگیری از نیروهای بیرونی) بود، گفت: امروزه در کسب و کار از سایر ایده‌های شرکت ها استفاده می شود.
مودت به دلایل ایجاد فن بازار اشاره کرد و افزود: ارایه فرصت‌ها به کارآفرینان، نیاز به انتشار سریع فن آوری در سطح ملی و بین المللی و شناخت نیازهای واقعی صنعت جهت معرفی به دانشگاهها از جمله این دلایل است.
در حاشیه این مراسم جشنواره ادواری عکس افتتاح و پوستر تعاون رونمایی شد.

آیین نامه پیشنهادی کانون تفکر راهبردی جهاددانشگاهی