ساخت پایه های بتن پلیمری سبک توسط محققان جهاددانشگاهی واحد تربیت مدرس

۲۴ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۶:۲۱ کد : ۱۷۱۵ معاونت پژوهشی
ساخت پایه های بتن پلیمری سبک توسط محققان جهاددانشگاهی  واحد تربیت مدرس

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی  تربیت مدرس محققان این واحد  موفق به ساخت پایه های بتن پلیمری سبک جایگزین تیرهای موجود در خطوط انتقال شرکت توزیع نیروی برق ایران شدند.

آقای دکتر مهدی ذاکری رئیس جهاد دانشگاهی واحد تربیت مدرس و سرپرست پژوهشکده فرآوری مواد معدنی  با بیان این خبر افزود: ایده ساخت این تیر برای اولین در کشور توسط محققان این مجموعه و با همکاری شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان عملی و اجرا شده است که در صورت حمایت نهادهای حمایتی می تواند جایگزینی مناسب برای تیرهای رایج در کشور باشد.

آقای مهندس سید سامان کهنه پوشی مجری طرح با اشاره به استفاده از تکنولوژی نانو و طراحی مناسب به منظور سبک سازی این پایه ها در عین بالا بردن استحکام آنها، وزن این پایه ها را تقریباً نصف تیرهای رایج عنوان کردند که این امر حمل و نقل آن را آسانتر کرده و می توان آن را برای مناطق صعب العبور نیز استفاده نمود.

ایشان افزودن: از آنجایی که نفوذ پذیری آب در این پایه ها در حد صفر می باشد بنابراین در برابر عوامل محیطی مقاومتر بوده، که سبب بالا بودن طول عمر آن به نسبت بتن های معمولی پرتلند رایج است که این امر هزینه های ناشی از تعویض این پایه ها در اثر خرابی را کاهش می دهد. نکته قابل توجه در این طرح عدم استفاده از آب و سرعت تولید تیر در زمانی بسیار کمتر از زمان فعلی ساخت تیر می باشد.

همچنین ایشان: ابراز امیدواری کردند که با پشتیبانی نهادهای حمایتی بتوان زیر ساخت های لازم برای تولید این پایه ها را در سراسر کشور فراهم نموده که بتوان از دستاوردهای این طرح در صنعت برق کشور استفاده نمود.

نظر شما :