استاندار فارس خواستار شد:

تشکیل کمیته‌ای اجرایی برای پیگیری مفاد تفاهم‌نامه با جهاددانشگاهی/ استفاده از توانمندی‌های جهاددانشگاهی در رفع نیازهای استان

۰۲ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۷:۴۸ کد : ۸۱۴۳ عمومی تاپ خبر
استاندار فارس ضمن اعلام آمادگی مدیریت ارشد استان برای همکاری با مجموعه جهاددانشگاهی ، خواستار تشکیل کمیته‌ای اجرایی برای پیگیری تفاهم‌نامه منعقد شده بین این دو نهاد شد و گفت: امید است با تشکیل این کمیته شاهد اجرایی شدن مفاد تفاهم‌نامه منعقد شده باشیم.
تشکیل کمیته‌ای اجرایی برای پیگیری مفاد تفاهم‌نامه با جهاددانشگاهی/ استفاده از توانمندی‌های جهاددانشگاهی در رفع نیازهای استان

 

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، عنایت‌الله رحیمی امروز پنج‌شنبه دوم خرداد در آیین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با جهاددانشگاهی که با حضور طیبی رییس جهاددانشگاهی در محل استانداری فارس برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌های موجود و قابل استفاده استان، خاطرنشان کرد که جهاددانشگاهی می‌تواند عملیاتی ترین و زود بازده ترین آنها را در کوتاه مدت ببینید و برنامه‌های میان مدت و بلندمدتی را در این راستا طراحی کند.

استاندار فارس ضمن اعلام آمادگی مدیریت ارشد استان برای همکاری با مجموعه جهاددانشگاهی فارس و کشور، خواستار تشکیل کمیته‌ای اجرایی برای پیگیری تفاهم‌نامه منعقد شده بین این دو نهاد شد و گفت: امید است با تشکیل این کمیته شاهد اجرایی شدن مفاد تفاهم‌نامه منعقد شده باشیم.

وی بر تمرکز بر حوزه کشاورزی به عنوان برنامه‌ای کوتاه مدت که پاسخ مثبتی دارد هم اشاره و عنوان کرد: نیاز امروز ما ایجاد اشتغال با استفاده از توانمندی‌های سرزمینی است که فعالیت‌های جهاددانشگاهی در این حوزه می‌تواند پاسخگو باشد.

استاندار فارس خواستار ارائه طرح نهایی و عملیاتی جهاددانشگاهی در حوزه گل محمدی و گیاهان دارویی معطر شد و افزود: در این طرح باید انتظار دو طرف مشخص شود تا در یک برنامه زمانبندی شده معین، کار را پیش ببریم.

رحیمی همچنین در بخشی از سخنانش به توانمندی‌های فارس در زمینه پزشکی به عنوان استانی مطرح در کشور و دنیا اشاره و با بیان اینکه فارس رتبه اول پیوند کبد دنیا در سال 97 را به خود اختصاص داد، گفت: با توجه قابلیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه‌های ناباروری، سرطان، سلول درمانی، زخم و ...فارس نیز می‌تواند در این بخش‌ها، پشتیبان حوزه درمانی جنوب کشور با همکاری جهاد دانشگاهی باشد.

وی همچنین با بیان اینکه فارس در حوزه‌های فنی و مهندسی، فعالیت‌های گسترده‌ای از نفت و گاز و پتروشیمی را بر عهده دارد که در زمینه علمی و عملیاتی اثر گذار است، به ظرفیت‌های استان فارس در صنایع معدنی اشاره و با بیان اینکه فارس استان دوم این حوزه در سنگ‌های تزیینی و استان اول خاک نسوز کشور محسوب می‌شود، عنوان کرد:  اخیرا در تفاهم نامه‌ای که با ایمیدور به امضا رسیده مقرر شده فارس در ارائه راهکارهای معادن کشف شده و غنی سازی آنها همکاری کند که قطعا در این زمینه به دانش فنی نیازمندیم.

استاندار فارس ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز بیش از 5 اثر ثبت جهانی و سه هزار اثر ثبت شده ملی داریم که اخیرا دو محور ساسانی و هخامنشی نیز به ثبت رسید.

رحیمی با تاکید بر این نکته که اشتغال و کارآفرینی را به شکل ویژه دنبال خواهیم کرد و هم در صورت وجود برنامه عملیاتی در این حوزه استقبال می‌شود، گفت: با همکاری معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری در آینده‌ای نزدیک کارخانه نوآوری و پارک دیجیتال فارس راه‌اندازی خواهد شد.

وی خواستار ارائه طرح در زمینه‌های مهندسی و علوم پایه کاربردی به جهت تربیت هر دانشجو یک شاغل و کارآفرین شد و اظهار کرد که در اشتغال خانگی نیز جا برای کار در استان فارس بسیار زیاد است.کمیته امداد، بهزیستی و مجموعه کارگروه اشتغال استان در این زمینه می‌توانند به شرط داشتن برنامه عملیاتی، خدمات خوبی را ارائه کنند.

استاندار فارس همچنین با تشریح اجمالی قابلیت‌های این استان در بحث گیاهان داوریی در دو بخش کشت و جمع آوری از گذشته‌های دور تاکنون، گفت: انواع گل‌های وحشی و پرورشی در باغ‌های استان موجود است که امکان کشت مشخص آنها وجود دارد.

در راستای برنامه توسعه استان فارس و نظر به ظرفیت‌های مدیریتی علمی فرهنگی اقتصادی و اجتماعی موجود و ضرورت سرعت بخشیدن به توسعه علمی فرهنگی و دانش بنیان استان در راستای سند چشم‌انداز و به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های مدیریت جهادی و تجارب علمی پژوهشی آموزشی فرهنگی جهاد دانشگاهی به ویژه در حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، تفاهم‌نامه همکاری بین استانداری فارس و جهاد دانشگاهی منعقد شد.

هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه همکاری متقابل به منظور تسهیل در روند توسعه استان و بسترسازی مناسب برای تجاری سازی فناوری، توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی و راهکارهای اجرایی آن با استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های پژوهشی، اجرایی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری جهاد دانشگاهی است.

راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی تولید و تکثیر گیاهان دارویی و تولید فرآورده‌های دارویی گیاهان معطر  با همکاری و مشارکت پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، راه‌اندازی کلینیک‌های خدمات نوین تخصصی پزشکی مورد نیاز استان به ویژه در زمینه‌های ناباروری ترمیم زخم و سرطان با مشارکت و همکاری پژوهشگاههای رویان ابن سینا و پژوهشکده معتمد و راه‌اندازی پژوهشکده سلامت خانواده در راستای حل مشکلات و معضلات خانواده و آسیب‌های اجتماعی از زمینه‌های همکاری مشترک در این تفاهم‌نامه ذکر شده است.

 

بهره‌برداری از فاز نخست مرکز رشد فناوری سلامت جهاددانشگاهی تا پایان امسال

همچنین در این مراسم رییس جهاددانشگاهی فارس به راه‌اندازی مرکز رشد فناوری سلامت این مجموعه در شهر جدید صدرا اشاره و ابراز امیدواری کرد که در سال جاری با تامین بودجه لازم و رفع مشکل زمین پیش‎بینی شده، شاهد بهره‌برداری از فاز نخست این مرکز باشیم.

دکتر مظاهر بابایی به بررسی‌های انجام شده طی یکسال گذشته توسط مجموعه جهاددانشگاهی فارس در خصوص شناخت ظرفیت‌ها و نیازهای استان اشاره و بیان کرد: در طول سال 97 تلاش کردیم براساس پتانسیل موجود در جهاددانشگاهی فارس، ظرفیت‌های استان احصا شود.

وی به رویکرد استاندار فارس مبنی بر توسعه و اشتغال هم اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بالقوه فارس در حوزه سلامت، برابر با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال 1400 پژوهشکده بین رشته‌ای سلامت و خانواده در استان راه‌اندازی خواهد شد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس در بخشی از سخنانش به رویکرد این مجموعه در رونق اقتصادی و تولید ارزش افزوده به جهت جلوگیری از خام فروشی اشاره و عنوان کرد: عصاره‌گیری و اسانس گیری از گل‌های محمدی در دو شهرستان میمند و داراب با بررسی‌های انجام شده در پژوهشکده گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفته است.

بابایی یادآور شد: میمند و داراب استان فارس به تنهایی 70 درصد تولید گل محمدی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه در حوزه عصاره‌گیری و اسانس گیری از گل محمدی یک ظرفیت علمی در کشور وجود دارد که جهاددانشگاهی هم از این توانایی مستثنی نیست، گفت:ظرفیت نهایی عصاره گیری گل محمدی در دو فاز توسط جهاددانشگاهی فارس طراحی شده که راه‌اندازی خط تولید آن مستلزم سرمایه و هزینه‌ است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس اضافه کرد: ظرفیت‌هایی بدون استفاده در استان وجود دارد که با افزایش همکاری‌های سازمانی، می‌توان از این ظرفیت‌ها با حداقل سرمایه‌گذاری، شاهد حداکثری سودآوری بود.

بابایی خاطرنشان کرد که آمادگی دارد که تمام توان این مجموعه را در راستای تحقق اهداف نظام، دولت و مدیریت ارشد استان فارس به کار گیرد.

 


نظر شما :