دکتر طیبی در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری با استاندار فارس تشریح کرد:
آمادگی جهاددانشگاهی؛ از عصارهگیری گیاهان دارویی تا تولید مته حفاری و درمان سرطان
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، دکترحمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی امروز2 خردادماه در دیدار با استاندار فارس که بهمنظور انعقاد تفاهمنامه همکاری در محل استانداری انجام شد، گفت: فلسفه تأسیس جهاددانشگاهی نگاه کاربردی به حل مسائل کشور مبتنی بر توان فناورانه بومی است.
وی با تصریح اینکه جهاددانشگاهی در حوزه پژوهشی، فناوری و غیره توانمندیهای فوقالعادهای دارد، برخی از این توانمندیها را یادآور شد و گفت: توانمندیهای پزشکی در بخشهای مختلفی نظیر درمان ناباروری، سلول درمانی، گیاهان دارویی، زخمهای بدخیم، سرطان برست و غیره داریم.
دکترطیبی با بیان اینکه در حوزه فنی و مهندسی نیز توانمندیهای خوبی در بخشهای مختلف نفت و گاز، پتروشیمی که تجهیزات آنها را میسازیم، داریم، گفت: در حوزه مخابرات فرستندههای رادیویی و تلویزیونی را میسازیم و تلاش داریم تا فناوریها را بومیسازی و تکثیر علمی کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی به فعالیتهای این نهاد در عرصه کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: به دلیل کمبود آب تمرکز ما بر روی کشاورزی هوشمند است همچنین به کسب دانش فنی تولید بچه ماهی که از خارج وارد میشوند و غذای ماهی هم ورود کردهایم.
وی با یادآوری فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی اظهار کرد: در حوزه فرهنگی 3 خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سینا و همچنین مرکز افکارسنجی ایسپا، سازمان انتشارات و غیره ذیل جهاددانشگاهی مشغول به فعالیت هستند که هر کدام از اینها و بخشهای مختلف جهاددانشگاهی میتوانند در خدمت توسعه استان باشند.
دکترطیبی با ذکر این نکته که در حوزه فعالیتهای قرآنی نیز اقدامات مختلفی انجام میدهیم، گفت: سه سطح آموزشی در جهاددانشگاهی را ارائه میدهیم؛ نخست آموزش عالی است که دو دانشگاه و یک دانشکده داریم که در زمینه فناوریهای نوین پزشکی فعالیت میکنند و همچنین 43 مرکز آموزش علمی کاربردی در سطح کشور ذیل این مجموعه در حال فعالیت هستند.
رئیس جهاددانشگاهی به فعالیتهای اشتغال و کارآفرینی این نهاد اشاره کرد و افزود: شعار ما در این حوزه «هر دانشجو یک کارآفرین» است؛ همچنین بخش دیگر کار ما نیز توسعه اشتغال خانگی است که مجری طرح اشتغال خانگی در 9 استان کشور هستیم و و وزارت کار فوقالعاده از این کار راضی هستند و قرار شده است که این کار را در سایر استانها نیز دنبال کنیم.
وی ادامه داد: همچنین قراردادی با وزارت کار و معاونت امور زنان ریاست جمهوری برای ایجاد 6 هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار در کشور منعقد کردیم.
دکترطیبی در ادامه سخنان خود به ظرفیتهای استان فارس اشاره کرد و گفت: فارس را یک استان بسیار پر پتانسیلی میدانیم و یک استان مهم در کشور است و علاقهمند هستیم که این دستاوردهای فناورانه جهاددانشگاهی نیز در این استان مورد استفاده قرار گیرد و جهاد دانشگاهی فارس نیز صاحب چند تخصص در بحث توسعه استان باشد.
رئیس جهاددانشگاهی به بازدید خود از بخشهای مختلف واحد فارس اشاره کرد و از استاندار درخواست کرد تا حمایتهایی از فعالیتهای واحد فارس داشته باشد تا بتوان بخشهای پزشکی جهاددانشگاهی نظیر رویان، مرکز سرطان معتمد و پژوهشکده زخم را به این استان آورده و مشغول فعالیت شوند.
وی تأکید کرد: جهاددانشگاهی بیشتر علاقه دارد که در حوزه سلامت خدماتی ارائه دهد البته کارهای تحقیقاتی نیز در همین حوزهها شکل میگیرد.
دکترطیبی در ادامه با بیان اینکه در بحث گیاهان دارویی مصمم هستیم که با همکاری مدیریت ارشد استان بحث اسانسگیری از گل محمدی را دنبال کنیم، گفت: فارس گیاهان دارویی معطر خوبی دارد که میتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کرده و در مصارف مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی از آنها عصارهگیری کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به فعالیتهای اصلاحنژاد دام سبک جهاددانشگاهی و علاقهمندی استاندار برای توجه به این مورد در استان فارس اشاره کرد و گفت: برای این مسئله با مشورت شما میتوانیم تصمیم بگیریم که چگونه اصلاح نژاد دام سبک در فارس کار شود که البته این کار هم بسیار مورد توجه جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
دیدار جهادگران دانشگاهی در سال گذشته با رهبر معظم انقلاب از دیگر مواردی بود که دکترطیبی از آن یاد کرد و ادامه داد: همراه با 25 نفر از نسل جوان جهاددانشگاهی به دیدار ایشان رفتیم و فعالیتهای خود را ارائه کردیم که بسیار مورد توجه ایشان قرار گرفت.
وی بیان کرد: عمدتاً توان اصلی جهاد دانشگاهی همین تجربه علمی فناورانه است اما به لحاظ مالی خیلی قوی نیستیم و هر جا که مدیریت استان حمایت کرده ما هم پاسخ آن حمایت را با کارهای خوب انجام میدهیم به عنوان مثال در استان خوزستان تولید متههای حفاری در حوزه نفت و گاز داشتیم که یک دانش فوقالعاده پیشرفته ایرانی است و بسیار هم مورد استقبال وزیر نفت قرار گرفت همچنین در چند استان دیگر نیز در حوزههای مختلف از مجموعه جهاد حمایت کردهاند و ما هم کار خود را ارائه کردیم.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه علاقه داریم تا کل توانمندیهای جهاد را در خدمت توسعه استان قرار دهیم و زمینههای جدیدی هم ایجاد کنیم، گفت: برخی از فعالیتهای جهاد دانشگاهی در کشور بی نظیر هستند و مانند آن نیست.
وی در ادامه با ذکر این نکته که هم اکنون بحث حیات شهری زیر سطحی در دنیا مطرح است یعنی امکانات را به زیر زمین ببریم، گفت: مطالعاتی را تحت عنوان حیات شهری زیر سطحی در شهرهای تهران و مشهد انجام دادیم تا متناسب با نیازهای آینده باشد.
دکترطیبی فعالیتهای جهاددانشگاهی را در زمینه حمل و نقل ریلی شهری و بین شهری یادآور شد و افزود: حمل و نقل شهری به شدت در شهرها توسعه پیدا میکند و نوع تجهیزات آن هم سفارشمحور است و این مسئله بسیار زیاد برای توان مهندسی ما خوب است و میتوانیم در این زمینه خدمات مختلفی را ارائه دهیم به عنوان مثال برق پشت مترو را کامل میسازیم و ترانس آن هم وارد خط تولید شده است ضمن اینکه گیتهای تردد برای تأمین مباحث امنیتی نیز میسازیم.
رئیس جهاددانشگاهی اضافه کرد: بحث دیگری که در قالب یک پروژه ملی انجام میدهیم بحث سیستم رانش مترو است که بر روی آن کاملاً کار کردهایم و بهطور کلی در بحث حمل و نقل ریلی دستاوردهای خوبی داریم.
وی در ادامه به سخنان استاندار فارس در خصوص ظرفیتها و نیازهای این استان اشاره کرد و گفت: در بخش معدن تواناییهای خوبی از قبیل یک پژوهشکده داریم که تواناییها بر روی دانش فنی استفاده از معادن کار میکنند.
فعالیت پژوهشکده سرامیک، فعالیت در زمینه سنگهای تزئینی، راهاندازی اولین دانشکده و پژوهشکده گردشگری کشور و فعالیت مرکز علمی ـ فرهنگی گردشگری دانشجویان کشور ذیل مجموعه جهاددانشگاهی از دیگر مواردی بود که دکترطیبی از آنها نام برد.
رییس جهاددانشگاهی در بخش پایانی سخنان خود به انعقاد تفاهمنامه با استانداری فارس اشاره کرد و گفت: تلاش میکنیم هر چه سریعتر مفاد این تفاهمنامه اجرایی شود.
نظر شما :