رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد:
راه اندازی هنرستان گیاهان دارویی؛ ضرورتی برای خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، جلال صادقی در نشست با رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با موضوع همایش ملی عناب اظهار کرد: هر چند زرشک، عناب و زعفران محصول استراتژیک خراسان جنوبی هستند ولی در این بین نگاه ما به عناب به عنوان یک محصول فوق استراتژیک است.
وی با اشاره به اینکه عناب در خراسانجنوبی بخش مهمی از اقتصاد روستایی را رقم میزند، بیان کرد: با این وجود عناب در فضای ملی و بینالمللی شناخته شده نیست و خام فروشی آن مانع از به دست آوردن ارزش افزوده چند ده برابری برای خراسانجنوبی شود.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی ادامه داد: ورود افراد غیر حرفهای به بحث فرآوری محصولی چون عناب باعث میشود که در آینده برای برند سازی و بازاریابی تخصصی محصولات فرآوری شده از گیاهان دارویی از جمله عناب با مشکل رو به رو شویم.
صادقی با اشاره به طرحی پیرامون راهاندازی هنرستان گیاهان دارویی افزود: راهاندازی این هنرستان یکی از برنامههای جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی است که تمام تلاش خود را برای اجرایی شدن آن خواهیم کرد.
وی در زمینه مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه مجوز این مجتمع را در سال ۹۵ اخذ کردیم، گفت: در ابتدای راهاندازی این مجتمع پیشبینی سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد تومان را در یک فرایند ده ساله کردیم که در حال حاضر ۴ میلیارد تومان آن محقق شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی اظهار کرد: همایش ملی عناب در خراسانجنوبی شهریور ماه برگزار میشود که در آن یافتههای علمی مرتبط با این محصول مطرح میشود.
صادقی با بیان اینکه نمایشگاه توانمندیهای مرتبط با محصول عناب نیز در حاشیه همایش برگزار میشود، بیان کرد: هر چند با برگزاری همایشهای تئوری محور مخالف هستیم ولی همایش عناب متفاوت و پژوهش محور است.
وی ادامه داد: اگر از مزیتهای گیاهان دارویی مطلع و کار اجرایی درباره آن انجام دهیم، این محصولات میتوانند در عرصه درآمدزایی جایگزین نفت باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی گفت: یکی از طرحهای مد نظر جایگزینی گیاهان دارویی به جای داروهایی است که به دام و طیور داده میشود که این طرح نیز بسیار تأثیرگذار است.
محسن پویان مسوول مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی نیز در این جلسه افزود: دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در زمینی به مساحت ۱۴ هکتار زمین ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه گیاهان دارویی خراسانجنوبی جز پنج استان برتر در کشور است، ادامه داد: دهکده گیاهان دارویی زیر مجموعههایی چون مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی دارد که بر روی محصولات استراتژیک استان کار و تحقیق انجام میدهد.
پویان یادآور شد: با برگزاری همایش ملی عناب میخواهیم مانع تبدیل شدن سرنوشت عناب به سرنوشت زعفران شویم.
سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان جنوبی با اشاره به طرح راه اندازی هنرستان گیاهان دارویی با محوریت جهاد دانشگاهی اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از واحدهای آموزشی کشور ما به مسائل تئوری اکتفا کردهاند.
وی با اشاره به استقبال از گیاهان دارویی در کل دنیا در سالهای اخیر بیان کرد: هنرستان گیاهان دارویی اگر فراتر از تئوری محوری کار و فعالیت کرده و به دانشآموزان آموزش دهد بی شک بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: در زمینه فرآوری محصولاتی چون زرشک و عناب بی توجهی شده در حالی که میتواند سودآوری برای خراسانجنوبی داشته باشد.
خیریه با تبیین ضرورت کار علمی و قیمتگذاری مناسب درباره محصولات خراسان جنوبی چون زرشک و عناب گفت: باید به سمتی برویم که کاشت و برداشت عناب بیش از همه برای کشاورز سودآوری داشته باشد.
وی گفت: با توجه به کمآبی در خراسانجنوبی باید به سمت کشتهای جایگزین برویم که این مهم در برخی مناطق استان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
رئیس کمیسیون کشاورزی خراسانجنوبی گفت: گیاهان دارویی و درآمدزایی از آن یکی از کشتهای جایگزین مناسب در استان است که میتواند زمینه ماندگاری روستاییان مرز نشین در مرز را فراهم آورد.
خیریه با اشاره به اینکه در حوزه علمی کشاورزی باید به سمت تولید کودهای مناسب برای گیاهان و محصولات ویژه خراسان جنوبی برویم، اظهار کرد: این اقدام میتواند در افزایش تولید محصول و سودآوری برای کشاورز مؤثر باشد.
نظر شما :