دکتر طیبی در بازدید از پروژه کربن فعال جهاددانشگاهی کرمانشاه:

توان جبران خلاهای حوزه‌ی فناوری در شرایط تحریم را داریم/آغاز ۳۱ طرح بزرگ فناورانه در سال جاری

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۶:۵۸ کد : ۷۹۵۸ عمومی تاپ خبر
رییس جهاد دانشگاهی از آغاز ۳۱ طرح بزرگ فناورانه در کشور در سال جاری خبر داد و گفت: این اطمینان را می دهیم که توان این را داریم که خلاهای حوزه فناوری کشور ناشی از شرایط تحریم را جبران کنیم.
توان جبران خلاهای حوزه‌ی فناوری در شرایط تحریم را داریم/آغاز ۳۱ طرح بزرگ فناورانه در سال جاری

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر حمیدرضا طیبی با اشاره به شرایط تحریم کشور گفت: تحریم علی رغم همه تلخی ها و سختی هایی که دارد، برای حوزه علم و فناوری کشور یک فرصت محسوب می شود.

وی افزود: متاسفانه در فرهنگ کشور ما هنوز استفاده از توان داخلی به باور نرسیده و زمانی که تحریمی برداشته می شود مسوولان کشور بلافاصله با پول نفت سراغ خریدهای خارجی می روند و حمایت از داخل دچار فراموشی می شود، درحالیکه شکل درست و منطقی این است که در حالت غیرتحریم ما نوعی حالت خودتحریمی ایجاد کنیم و به جای خرید کالاهای خارجی سراغ تولیدات داخلی خودمان برویم.

وی به مشکلات تحریم اشاره و خاطرنشان کرد: البته در کنار این فرصت سازی، تحریم ها مشکلاتی را هم با خود به همراه دارد، چرا که برخی قطعات و مواد اولیه از خارج از کشور وارد می شود و برای پروژه های بزرگ فناورانه نیاز به منابع خارجی داریم.

دکترطیبی تصریح کرد: به هرحال در شرایط حال حاضر کشور که تحریم هستیم اینطور نیست که دستهایمان را بالا ببریم و کاری نکنیم. ما توان انجام کارهای بزرگی را داریم، اما مشکل اینجاست که احساس می کنم آن مدیریتی که باید در همین شرایط صورت گیرد و حمایت هدفمندی که همه اجزای نظام باید از توان داخلی داشته باشند، شکل نگرفته است.

رییس جهاددانشگاهی اظهارکرد: در این بین تنها مقام معظم رهبری است که حمایت های خوبی از مجموعه های فناور داخلی دارند و در دیداری که سال گذشته با ایشان داشتیم در کنار اینکه از عملکرد جهاددانشگاهی ابراز رضایت کردند، از ما خواستند که لیست توانمندی و کارهایی که میتوانیم در حوزه فناوری انجام دهیم ارائه کنیم و در نهایت این دیدار منجر به اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملی به 31 پروژه جهاددانشگاهی شد.

وی افزود: متاسفانه در بدنه سازمان های دولتی و نهادهای کشور شاهد یک نوع بی انگیزه گی هستیم و به نظر می رسد برخی هنوز چشم به خارج از کشور دارند و منتظر هستند که شرایط  بهتر شود. معتقدم همه باید به این باور و فرهنگ برسند که باید از توان ملی حمایت معقول شود.

رییس جهاد دانشگاهی افزود: حال که این فرهنگ و باور در کشور وجود ندارد، تحریم برای ما به نوعی تبدیل به فرصتی شده که به اجبار مسوولان به سمت حمایت از تولید داخل بیایند و باید از این فرصت استفاده کنیم. البته زمان زیادی از دست داده ایم و امکان ندارد در کوتاه مدت بتوانیم خیلی مسائل را حل کنیم. هر کاری و هر فناوری زمان خود را می خواهد و باید حوصله کنیم و زمان بگذاریم.

وی افزود: در کنار این حوصله کردن، مدیران باید قدری در تصمیم گیری ها سرعت به خرج دهند. متاسفانه ما برای خیلی کارها مجبوریم به دفتر خیلی مسئولین مکررا رجوع کنیم و اعلام آمادگی کنیم، بلکه قانع شوند و کار به ثمر برسد.

دکترطیبی تصریح کرد: به نظر می رسد بخشی از این بی انگیزگی به عدم باور به توان داخل مربوط می شود و بخشی هم به اینکه برخی هنوز امید به کشورهای خارجی دارند. عده ای هم این وسط علاقمند به استفاده از توان داخل هستند اما در یک سازمان جمع تصمیم گیرنده است، نه فرد.

وی افزود: به هر حال ما در شرایط کنونی تحریم بسیار امیدواریم و 31 پروژه بزرگ را امسال در کشور شروع می کنیم. برنامه ریزی این پروژه ها شروع شده و باید بودجه اش تخصیص شود و بسیار به نتیجه کار امیدواریم.

وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی امسال و سال های آینده باید گام های بسیار بزرگی در رفع وابستگی های کشور به خارج بردارد و همین باعث می شود فضا برای برداشتن قدم های بسیار بزرگتر فراهم شود.

رییس جهاد دانشگاهی افزود: معتقدم جهاد دانشگاهی با این اقدامات ظرف دو تا سه سال آینده به نهاد پیشتاز در توسعه فناورانه کشور تبدیل می شود.

دکترطیبی تاکید کرد: در خیلی از زمینه ها توان این را داریم که خلاهای ناشی از شرایط تحریم در حوزه علم و فناوری کشور را جبران کنیم، حال چه با استفاده از امکانات خودمان و یا استفاده از توانمندی دستگاه های دیگر. در این زمینه توانایی هایمان را اعلام کرده ایم، اما آنچه مهم است و علاقمندیم این است که سرعت عقد قراردادها کمی شتاب بگیرد تا بتوانیم زودتر در رفع نیازهای فناورانه کشور کمک کنیم.

رییس جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ادامه با تقدیر از عملکرد مسئولان سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه و پارک علم و فناوری استان گفت: خوشبختانه جهاد دانشگاهی کرمانشاه علاوه بر کارهای ارزنده در بحث آموزش و  فناوری، در حال کسب یک فناوری بسیار مهم است.

وی افزود: فناوری مهم تولید کربن اکتیو در حال حاضر از مرحله پایلوت عبور کرده و در حال ورود به فاز نیمه صنعتی است که پروژه بسیار مهمی محسوب می شود.

وی افزود: جهاد دانشگاهی کرمانشاه به شدت رو به رشد است و آینده درخشانی دارد و ما هم با تمام قدرت از عملکرد آنها حمایت خواهیم کرد.

دکترطیبی در خصوص برج فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز با اشاره به اتمام این پروژه ظرف دو سال آینده گفت: در حال حاضر مقرر شده استانداری مبلغ 7.5 میلیارد تومان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز 7.5 میلیارد تومان و ما هم در جهاد دانشگاهی 12 میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص دهیم تا کار  صورت گیرد.

وی افزود: تا پایان امسال پنج طبقه از این پروژه افتتاح خواهد شد و اتمام پروژه نیز ظرف دو سال آینده خواهد بود.

رییس جهاد دانشگاهی کرمانشاه خواستار حمایت بیشتر استانداری از این پروژه شد و افزود: ساخت این پروژه نسبت به سالهای قبل پیشرفت بسیار خوبی دانشته و ظرف دو سال آینده این پروژه به بهره برداری می رسد.


نظر شما :