برگزاری اولین گردهمایی خیرین دانشگاهی با شعار حس خوب دانشجویی/ گام‌های جهاددانشگاهی برای توسعه فرهنگ قرض‌الحسنه

۱۹ آذر ۱۴۰۳ | ۱۶:۵۸ کد : ۷۸۸۶۵ فرهنگی تاپ خبر
در نشست خبری اولین گردهمایی خیرین دانشگاهی اعلام شد که این گردهمایی دوم دی ماه با شعار «حس خوب دانشجویی» و به منظور توسعه فرهنگ قرض‌الحسنه از سوی صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.
برگزاری اولین گردهمایی خیرین دانشگاهی با شعار حس خوب دانشجویی/ گام‌های جهاددانشگاهی برای توسعه فرهنگ قرض‌الحسنه

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز دوشنبه 19آذرماه در نشست خبری اولین گردهمایی خیّرین دانشگاهی به همت صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران(وابسته به جهاددانشگاهی) با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی و رییس هیأت امنا این صندوق، دکتر علیرضا کلانترمهرجردی معاون فرهنگی و سیدرضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع این نهاد و اعضای هیأت مدیره صندوق قرض الحسنه دانشجویان ایران و افسانه بیات مدیرعامل این صندوق و جمعی از اصحاب رسانه در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.

در آغاز این نشست خبری دکتر حسن مسلمی ‌نائینی رییس جهاددانشگاهی طی سخنانی بیان کرد: جهاددانشگاهی نهادی انقلابی و دانش‌بنیان است که خدمات فراوانی را به جامعه ایران اسلامی داشته است. یکی از تأکیدات قرآن کریم در رابطه با مسائل جامعه بحث قرض‌الحسنه است که در آیات 244 و ۲۴۵ سوره مبارکه بقره بدان اشاره شده است.

وی با اشاره به این دو آیه سوره بقره تصریح کرد: خداوند در این دو آیه جهاد و قرض‌الحسنه را در کنار یکدیگر آورده است که این مسأله نشان دهنده جایگاه والای قرض‌الحسنه نزد خداوند است. خدواند متعال در قرآن کریم تأکید فرموده است که پاداش کسانی که قرض‌الحسنه می‌دهند را خود پرداخت می‌کند.

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در این آیات الهی اشاره شده است که منفعت قرض‌الحسنه قابل شمارش نیست، عنوان کرد: جهاددانشگاهی از ابتدای فعالیت خود به دنبال کاهش مشکلات دانشگاهیان کشور بوده و یکی از فعالیت‌های این نهاد انقلابی تأسیس صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان بوده است. دانشجویان کشور مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلف به ویژه مسائل مالی دارند که جهاددانشگاهی با تأسیس این صندوق تا جایی که امکان دارد به دنبال کاهش مشکلات دانشجویان است.

دکتر مسلمی نائینی با تأکید بر اینکه وظیفه داریم تا بتوانیم فرهنگ قرض‌الحسنه را در جامعه ترویج کنیم، گفت: بسیاری از مشکلات جامعه با قرض‌الحسنه رفع خواهد شد. خوشبختانه جهاددانشگاهی با ایجاد این صندوق تاکنون موفق بوده و توانسته تا جایی که امکان دارد نسبت به رفع مشکلات مالی دانشجویان اقدام کند.

وی در رابطه با موضوع افزایش درآمد‌های صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران بیان کرد: در پی آن هستیم تا اعتباری برای دانشجویان تحت پوشش صندوق در نظر بگیریم. در بودجه سال آینده دولت نیز چنین بودجه‌ای برای جهاددانشگاهی در نظر گرفته شده است تا بتواند از آن برای دانشجویان استفاده کند. البته در این زمینه از ظرفیت خیرین نیز استفاده می‌کنیم و خیرین فراوانی در این رابطه با صندوق در ارتباط هستند و بدان کمک می‌کنند.

در ادامه این نشست خبری، افسانه بیات مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران نیز در سخنانی اظهار کرد: هدف صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران ساختن انسان است. از آنجا که وظیفه جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی انسان‌سازی برای آینده است، به همین دلیل بر روی نسل جوان سرمایه‌گذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار از بودجه‌های دولتی برای صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان استفاده شده است، گفت: همچنین برای تجهیز منابع صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان از سال آتی از این بودجه دولتی به صورت مرتب استفاده خواهیم کرد. طی ۱۰ سال گذشته نیاز مالی ۱۳۶۰۰ دانشجو از سوی صندوق رفع شده است که منابع آن تماما از سوی اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها تأمین شده است.

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی یادآور شد: بنیان جهاددانشگاهی حلقه اتصال بین صنعت و دانشگاه بوده که محیطی امن برای دانشجویان بوده است. صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان تنها نهاد مالی است که به صورت تخصصی در حوزه دانشجویان اقدام می‌کند و توانسته بستر مالی شفافی را برای کمک به دانشجویان فراهم کند.

وی در رابطه با هدف برگزاری این گردهمایی عنوان کرد: هدف از برگزاری اولین گردهمایی خیرین دانشگاهی صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران زمینه‌سازی برای حضور اساتید و نخبگان و خیرین برای سرمایه‌گذاری در صندوق جهت کمک بیشتر به دانشجویان است.

در ادامه، دکتر علیرضا کلانترمهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و عضو هیأت مدیره صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران نیز طی سخنانی بیان کرد: جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی دو جهت و فعالیت جدی دارد که شامل فرهنگ عمومی و فرهنگ دانشگاهی است. همچنین تلاش می‌کنیم در سبد فرهنگی دانشگاه این جهت را تقویت کنیم تا به نهاد بالندگی علمی کشور کمک کرده باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از مبانی دینی و مذهبی که مورد تأکید قرآن و اهل بیت(ع) و بزرگان انقلاب بوده بحث مساوات و انفاق است، گفت: جهاددانشگاهی در این زمینه با تأسیس صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران به دنبال ایجاد مساوات و رفع مشکلات دانشجویان بوده است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی تأکید کرد: منابع مالی جهاددانشگاهی در این زمینه نیز مجموعه ظرفیت‌های دانشگاهی، اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها هستند؛ لذا صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان از گذشته تا به امروز رو به رشد و توسعه بوده و شاید یکی از دلایل آن عدم اتکا به بودجه‌های دولتی بوده است.

دکتر کلانترمهرجردی عنوان کرد: در سند دانشگاه اسلامی به نقش اساتید در دانشگاه‌ها اشاره شده که جهاددانشگاهی در این زمینه تلاش کرده تا شبکه دانشگاهیان را در راستای امر خیری مانند قرض‌الحسنه بسیج کند.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با نگاه به بیانات و تفکرات امامین انقلاب در این زمینه گام برداشته است، خاطرنشان کرد: می‌توانیم از بخش خصوصی نیز برای ارتقای صندوق و منابع مالی آن استفاده کنیم. با توجه به اینکه صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران همچینن، به عنوان حامی طرح‌های جهاددانشگاهی نیز برگزیده شده است، امیدواریم هرچه بیشتر در این صندوق منشأ خیر برای دانشجویان باشیم.

در ادامه این نشست خبری، سیدرضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی و عضو هیأت مدیره صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران نیز در سخنانی اظهار کرد: صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران جزو معدود زمینه‌های بازمانده از رسالت جهاددانشگاهی در حوزه زیست‌بوم علم و فناوری کشور است که بیش از دو دهه است در حوزه امر خیر قرض‌الحسنه فعالیت می‌کند.

وی افزود: کار کوچک مستمر جزو راهبرد‌ها و سیاست‌های این صندوق بوده است. طی سال‌های اخیر صندوق به فناوری‌های روز مجهز شده و با توجه به برنامه‌های کاربردی که به دنبال توسعه آن هستیم، امیدواریم بتوانیم به تعالی نقش قرض‌الحسنه در جامعه بپردازیم. البته در این صندوق وجه بلاعوض به کسی اعطا نمی‌شود و منابع به صورت قرض‌الحسنه در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی و عضو هیأت مدیره صندوق تصریح کرد: منابع مالی صندوق قرض‌الحسنه از طریق بازگشت و بازپرداخت وام‌ها تأمین شده و از سال جاری نیز جای کوچکی در بودجه دولتی پیدا کرده که از امسال به صورت مستمر پرداخت خواهد شد. امیدواریم بتوانیم کمک کنیم تا این ظرفیت خیر را به جامعه به ویژه جامعه دانشگاهی کشور ارتقا دهیم.

در ادامه، بیات مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران در پاسخ به سوال خبرنگاران با بیان اینکه شعار اولین گردهمایی خیرین دانشگاهی صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران «حس خوب دانشجویی» است،گفت: صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی تنها صندوقی است که به صورت تخصصی مجوز بانک مرکزی را دارد.

وی با بیان اینکه شکل گیری صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران از سوی دانشجویان علوم پزشکی تهران بوده است،افزود: در همین راستا اولین گردهمایی خیرین دانشگاهی صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران روز دوم دی‌ماه سال جاری در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران اظهار کرد: نکته مهم در رابطه با صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان این است که اکثر دانشجویانی که از صندوق وام دریافت کرده بودند امروز خود تبدیل به خیرانی شده‌اند که کمک‌های خود را در اختیار صندوق قرار می‌دهند. فرهنگ قرض‌الحسنه از دیدگاه فرهنگی تأثیر زیادی در جامعه دارد و اگر بتوانیم آن را در میان نسل جوان توسعه دهیم، خیران فراوانی با مسئولیت‌پذیری اجتماعی وارد میدان خواهند شد که سنت قرض‌الحسنه را توسعه می‌دهند.


نظر شما :