معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی بیان کرد:
فعالیت بیش از ۴۰ گروه پژوهشی و ۲۰ مرکز خدمات تخصصی این نهاد در حوزه علوم انسانی و اجتماعی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست مدیران طرح های ملی حوزه علوم انسانی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با حضور دکتر محمدرضا پورعابدی معاون این نهاد و مدیران طرح ها امروز 30 خرداد آغاز شد.
دکتر پورعابدی در این نشست اظهار کرد: با توجه به این که علوم انسانی و اجتماعی پس از انقلاب توسعه کمی خوبی پیدا کرده است و در حال حاضر نیز بیش از 50 درصد دانشجویان در رشته علوم انسانی مشغول تحصیل هستند و حتی در جهاددانشگاهی نیز بیش از 40 گروه پژوهشی و 20 مرکز خدمات تخصصی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی داریم، اما اثرگذاری این فعالیت ها در داخل اندک است.
وی افزود: در بسیاری از تصمیمات کلان نقش علوم انسانی نادیده گرفته می شود و خود متخصصان این حوزه نیز نقش آفرینی لازم را ایفا نمی کنند و کارها بیشتر جنبه پژوهشی صرف دارد.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی بیان کرد: ساختار کشور و نظام آموزشی آن به گونه ای شد که پس از انقلاب اولویت اول دانش آموزان علوم تجربی و ریاضی است اما در سایر کشورها نخبگان در حوزه علوم انسانی فعالیت می کنند.
دکتر پورعابدی تصریح کرد: اگر بخواهیم کشور به توسعه متوازن برسد و چالش های امروز و آینده حل شود باید به حوزه علوم انسانی و اجتماعی توجه کنیم و متخصصان نیز نقش آفرینی لازم را برای خود متصور شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از پژوهش ها منقطع است و قبل و بعد از آن رصد نمی شود. اگر می خواهیم در این حوزه حرف برای گفتن داشته باشیم روند زمینه های کاری باید در مقطع زمانی مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با تاکید بر ارتباط مناسب خروجی طرح ها با مسایل و چالش های ملی، گفت: در جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد که بیشترین کار آن پژوهش های توسعه ای و کاربردی است، خروجی کار از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر پورعابدی اظهار کرد: فناوری های نرم یکی از موضوعات خوبی است که جهاددانشگاهی در حوزه علوم انسانی می تواند برای فعالیت در آن برنامه ریزی کند.
وی تاکید کرد: یکی از برنامه های اساسی معاونت پژوهش و فناوری جهادانشگاهی این است که در برنامه ششم توسعه این نهاد، حوزه علوم انسانی و اجتماعی شکوفا شود.
در ادامه مهندس سید احمد صالحی مدیر کل دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر گفت: در حال حضار 15 طرح ملی و کلان در حوزه علوم انسانی و اجتماعی جهاددانشگاهی در حال اجرا است و این یعنی این که ما فرصت ارایه راهکار برای 15 مساله مهم کشور را داریم.
وی افزود: توجه به فضای پیرامون طرح در حین اجرای طرح و رصد اطلاعات موجود در حوزه مورد پژوهش از نکاتی است که برای پیشرفت باید به آن توجه کرد.
مهندس صالحی بیان کرد: تعریف طرح جدید در زمان اجرای طرح، مشخص کردن بهره برداران، تجاری سازی و کاربردی کردن طرح از مواردی است که باید به آن توجه شود.
مدیر کل دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی تصریح کرد: در جهاددانشگاهی امکانات خوبی داریم برای حمایت طرح های خودمان که این طرح های باید فرصتی برای برندسازی سازمانی باشد.
در ادامه مدیران به ارایه طرح های خود و روند پیشرفت آن ها پرداختند.
گفتنی است، این نشست تا ساعت 17 امروز، 30 خرداد ادامه دارد.
نظر شما :