رییس جهاددانشگاهی ایلام خبر داد:
شرکت ۲۶۱۰ نفر در طرح الگوی نوین مشاغل خانگی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی ایلام ، مهندس غلامرضا حسینی در چهارمین جلسه شورای اشتغال استان با ارائهی گزارشی از آخرین وضعیت الگوی نوین مشاغل خانگی اطهار کرد: هماکنون در ۱۵۰ کشور دنیا قانون مشاغل خانگی تنظیم شده و در بسیاری از کشورهای توسعه یافته سهم قابل توجهی از نیروهای کار فعال در بخش مشاغل خانگی فعال هستند.
وی ساختار ساده ، نیاز به سرمایهی اندک جهت راهاندازی، معافیت کامل از مالیات، انعطافپذیری بالا، پایی نبودن هزینه تولید، امکام کار پارهوقت و ریسکپذیری پایین را از جمله ویژگیهای مشاغل خانگی عنوان کرد و گفت: در گذشته چالشها و مشکلاتی پیش روی مشاغل خانگی وجود داشت که میتوان به ضعف دسترسی به منابع اطلاعاتی مورد نیاز، نبود بیمه، تاکید بر ارائه تسهیلات، نبود ارزش زنجیره تامین و شبکهسازی، ضعف برندسازی و استاندارد سازی محصولات تولیدی و عدم اتصال به بازار را از دیگر چالشهای مشاغل خانگی در گذشته اعلام کرد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام با بیان اینکه این طرح در سه مرحله شناسایی ظرفیت، آموزش و توانمندسازی و تجاریسازی و اتصال به بازار اجرایی میشود، تصریح کرد: متاسفانه در موضوع اشتغال، بیش از حد به تسهیلات بانکی وابسته شدهایم و این آفت بزرگی برای رونق اشتغال است و توجه به توانمندسازی و مشاوره در واقع این خلاء را پوشش داده است.
حسینی گفت: طراحی سامانهی یکپارچه طرح نوین مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی ایلام در سطح کشور انجام شده که موفقیتی بزرگ برای استان محسوب میشود که در آن علاوه بر بازار آنلاین، فیلمهای آموزشی، منابع آموزشی و کمک آموزشی و آخرین اخبار مربوط به این طرح در دسترس عموم قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در مجموع ۲۸۳۹ نفر در این طرح شرکت کردند که از این مجموع ۲۱۰۱ نفر زن و ۷۳۸ نفر مرد هستند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ایلام با بیان اینکه پوشاک، گلیمبافی، فرشبافی، نخریسی، تولید عسل، چیتبافی، مترجمی، ویراستاری، انیمیشن و پرورش زالو ، رشتههایی است که برای استان ایلام تعریف شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۹ پشتیبان استانی و تعدادی پشتیبان ملی نیز جذب شده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام گفت: دو مرحله شناسایی و ثبتنام و آموزش تمام شده و فاز تجاریسازی و اتصال به بازار در حال اجرا است و هدف اصلی ما این است که این باورپذیری را در مردم ایجاد کنیم که در خانه میتوان شغل پایدار را ایجاد کرد.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی ، مشکلات و چالشهای این طرح را عدم رغبت آن چنانی افراد کار و توجه بیشتر به دریافت تسهیلات، عدم مشارکت فعال متقاضیان در دورههای آموزشی و مشاوره، عدم هماهنگی بین دستگاههای متولی جهت تسریع در صدور مجوز، ضعف روحیه کار تیمی و تمایل شدید به کار فردی دانست.
حسینی، نبود پیشروهای توانمند و ضعف زیرساختهای اقتصادی در استان، نبود ساز و کار، شیوه و چارچوب مشخص در نحوه اختصاص تسهیلات مورد نیاز به پیشروهای نیازمند تسهیلات، ضعف ارتباطات بینسازمانی در پین نهادهای متولی جهت صدور مجوزهای لازم و همافزایی درون استان و نبود مجوز قانونی برای راهاندازی رشتههای شغلی نوظهور را از دیگر مشکلات و چالشهای طرح نوین مشاغل خانگی عنوان کرد.
نظر شما :