کتاب «مبانی و کاربرد پلیمرهای قالب مولکولی در حسگرهای الکتروشیمیایی» منتشر شد

۱۰ مهر ۱۴۰۲ | ۰۸:۱۳ کد : ۶۲۸۸۸ فرهنگی
انتشارات جهاددانشگاهی ایلام کتاب «مبانی و کاربرد پلیمرهای قالب مولکولی در حسگرهای الکتروشیمیایی» را به چاپ رساند.
کتاب «مبانی و کاربرد پلیمرهای قالب مولکولی در حسگرهای الکتروشیمیایی» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ایلام،انتشارات جهاددانشگاهی این واحد سازمانی کتاب «مبانی و کاربرد پلیمرهای قالب مولکولی در حسگرهای الکتروشیمیایی» را به چاپ رساند.

نویسندگان  این کتاب دکتر «محمود روشنی»، استاد تمام شیمی تجزیه دانشگاه ایلام و «زهرا میرزائی‌کارزان» دانشجوی دکتری این رشته است.

این کتاب شامل ۴ فصل است که فصل ۱ به معرفی پلیمرهای قالب مولکولی و فصل ۲ به مواد و روش­های مورد استفاده در سنتز پلیمرهای قالب مولکولی پرداخته است.

 فصل ۳ حسگرهای الکتروشیمیایی و سایر حسگرهای پلیمر قالب مولکولی و فصل ۴ کاربردهای پلیمرهای قالب مولکولی در الکتروشیمی و سایر زمینه‌ها را بررسی کرده است.

در پیشگفتار این کتاب آمده است: پلیمرهای قالب مولکولی نشان دهنده دسته جدیدی از موادی هستند که به صورت مصنوعی تولید شده و دارای مکان­‌های شناسایی ویژه‌اند. در سال­‌های اخیر پلیمرهای قالب‌­دار شده، در بسیاری از زمینه‌­های شیمی و بیوشیمی توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. پلیمر قالب مولکولی پلیمرهایی با اتصالات عرضی هستند که نسبت به شکل، ابعاد، نوع و تعداد گروه‌­های عاملی مولکول، الگوی انتخابگری نشان می دهند.

بنابراین به عنوان ابزار گزینشی عملکرد اختصاصی در شناسایی مولکول­‌های الگو، آماده‌­سازی آسان و کم هزینه بودن تهیه پلیمرهای قالب مولکولی موجب استفاده روز افزون آنها در زمینه‌های تجزیه‌ای مختلف مانند حسگرهای الکتروشیمی، بیوحسگرها، جداسازی و ... گردیده است.

با توجه به اهمیت پلیمرهای قالب مولکولی و کاربردهای گسترده آنها، در این کتاب سعی شده است توضیح کاملی از پلیمرهای قالب مولکولی به خصوص روش‌ها و حسگرهای الکتروشیمیایی به کار برده شده در این زمینه ارائه شود.


نظر شما :