پردیس سلامت گیاهان دارویی به همت جهاددانشگاهی ایجاد میشود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، دکتر مهران اوچی اربیلی با بیان این مطلب در دهمین نشست شورای فناوری مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل که 27 اسفندماه برگزار شد، افزود: این مرکز با توجه به پتانسیل و ظرفیتهای استان به دنبال بسترسازی برای تجاریسازی محصولات فناوران است.
وی با اشاره به اینکه مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل با در نظر گرفتن بستههای حمایتی مناسب در زمینه جذب و فعال کردن شرکتها و هستههای فناور در حوزه گیاهان دارویی فعالیت میکند، اضافه کرد: در حال حاضر ۱۵ شرکت و یک هسته فناور با ۳۴ ایده فناورانه در این مرکز استقرار دارند.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل از 12 ثبت اختراع توسط محققان این مرکز خبر داد و تصریح کرد: سه شرکت مستقر در مرکز رشد گیاهان دارویی این واحد موفق به اخذ تاییدیه دانش بنیانی نوع یک و دو از کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است.
اوچی اردبیلی با بیان اینکه جهاددانشگاهی اردبیل از شرکتهای فناور برای تبدیل ایده به محصول و تجاریسازی تولیدات آنان حمایت و پشتیبانی میکند، خاطرنشان کرد: مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تنها مرکزی است که با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان اردبیل فعالیت میکند.
وی افزود: با تکیه بر فعالیتهای این مرکز و ظرفیت فناوران، در سالجاری سه رویداد کارآفرینی در مدارس استان برگزار شد تا آینده کارآفرینی و فناوری به سمت و سوی بهتری حرکت کند.
در این نشست معاون تجاریسازی پارکها و مراکز رشد جهاددانشگاهی گفت: مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل در حوزه فناوری بسیار خوب عمل کرده است و با تمام قوا در راستای توسعه فعالیتها تلاش میکند.
حسین بختیاری با بیان اینکه چرخ اقتصادی کشور در آینده به دست فناوران حرکت خواهد کرد، یادآور شد: در راستای تحقق این امر باید فناوران به طور صحیح و مناسب، هدایت شوند که انجام این مهم، همت و تلاش دستگاههای متولی را میطلبد تا با حمایت خود، بسترهای لازم را برای آنان فراهم کنند.
وی اضافه کرد: لازم است به دور از موازی کاری، با ایجاد پردیس، فناوریها را به سمت و سوی مناسب سوق داد تا هم حمایتهای لازم از فناوران صورت گیرد و هم آنان بتوانند منسجمتر در این امر فعالیت کنند.
معاون تجاریسازی پارکها و مراکز رشد جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه باید با قطببندی فعالیتهای شرکتهای فناور از ظرفیت و پتانسیلهای آنان استفاده شود، گفت: در تلاش هستیم تا در سال آینده بتوانیم پردیس سلامت در حوزه گیاهان دارویی را زیر نظر پارک علم و فناوری ایجاد کنیم که به یقین این کار الگوی مناسبی برای نسل آینده در جهت توسعه و امید خواهد بود.
بختیاری افزود: با توجه به اینکه استان اردبیل یکی از قطبهای گیاهان دارویی و کشاورزی کشور است لذا انسجام و گسترش فعالیتها در این زمینه میتواند در توسعه صادرات مؤثر واقع شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل نیز در این نشست با بیان اینکه مرکز رشد فناوری جهاددانشگاهی اردبیل دقیقا بر اساس اصول و ضوابط حرکت میکند و فعالیت های آن قابل لمس و مشهود است، اظهار داشت: این مرکز به عنوان مرکزی معتبر و قابل اعتماد برای تولید محصولات ماندگار و ارزشمند، از فناوران حمایت میکند و در تلاش است تا ایدههای تبدیل به محصول شده را تجاریسازی کند.
پروفسور حسین شایقی با اشاره به اینکه تفاوت مرکز رشد جهاددانشگاهی اردبیل با سایر مراکز رشد استان، حمایتهای نیازسنجی و برنامهریزی شده از ایدههای فناورانه برای به ثمر رساندن نهایی آن است، خاطرنشان کرد: این امر باعث خروجیهای ارزشمند شده و نیاز است در تمام مراکز نیز اعمال شود.
وی اضافه کرد: مرکز رشد جهاددانشگاهی جایگاه خوبی در استان دارد و با توجه به اینکه تعهدات خود را به صورت اثربخش اجرایی میکند به همین خاطر کیفیت فعالیت های آن روز به روز ارتقاء مییابد.
شایقی برگزاری رویداد کارآفرینی «فناوران فردا» توسط مرکز رشد جهاددانشگاهی اردبیل را بسیار ارزشمند دانست و با بیان اینکه باید ارتقاء کارآفرینی در کشور از مدارس شروع شود، اهتمام جهاددانشگاهی برای برگزاری تورهای کارآفرینی در مراکز آموزش عالی استان و جذب کارآفرینان و فناوران را خواستار شد.
در این نشست رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در استان اردبیل نمود عینی جمله«ما میتوانیم» حضرت امام خمینی(ره) است، گفت: این نهاد به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی توانسته است با همدلی، فعالیتهای خوبی در استان ارائه کند.
دکتر عزیز حبیبی اضافه کرد: عملکرد درخشان جهاددانشگاهی، نشان از این دارد که با همت و تلاش میتوان فعالیتهای بزرگی را انجام داد و این نهاد، لایق اعتماد و حمایت دستگاههای اجرایی است تا جایگاه خود را نسبت به گذشته پررنگتر کند.
وی افزود: با هم افزایی و همکاریهایی که بین نهادها صورت گرفته بسترهای لازم برای ارتقاء فعالیتهای دانش بنیان در استان در حال مهیا شدن است.
رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل نیز در این نشست با اشاره به اینکه زیرساخت و قابلیتهای خوبی در این استان وجود دارد تصریح کرد: هم افزایی و همکاری دستگاههای متولی میتواند تحولات خوبی را در استان رقم بزند و مایه امید برای جامعه باشد.
دکتر حبیب ابراهیمپور با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان اردبیل در حوزه گیاهان دارویی و صنایع خلاق بسیار قوی فعالیت میکند، ادامه داد: فعالیتهای مشترکی که در پارک علم و فناوری و جهاددانشگاهی استان اردبیل در حال انجام است موجب هم افزایی میشود و نتایج اثربخشی را به دنبال خواهد داشت.
در این نشست مهران محمدی سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام گرفته ، برنامههای آتی این مرکز در سال 1398 را تشریح کرد.
گفتنی است، در پایان این نشست با اهدای لوح تقدیر از اعضای شورای فناوری مرکز رشد جهاددانشگاهی اردبیل تجلیل شد.
نظر شما :