با انعقاد یک تفاهمنامه انجام میشود؛
ایجاد دفتر همکاریهای مشترک میان جهاددانشگاهی و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، دکتر رضا شاهین فر رییس جهاددانشگاهی خراسان شمالی، در نشست تخصصی جهاددانشگاهی با معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک گفت: مقرر شده است تا جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی به نمایندگی دانشگاه های استان و جهاددانشگاهی با قرقیزستان و بعد از آن با کشورهای حوزه CIS ارتباط برقرار کند.
وی افزود: ایجاد دفتر همکاری های مشترک در خراسان شمالی و همچنین راه اندازی چنین دفتری در کشور قرقیزستان، از برنامه هایی است که به نظر می رسد اجرای آنها ضرورت دارد.
مرادی مدیرکل امور بین الملل جهاد دانشگاهی کشور نیز در ادامه این نشست خطاب به طرف قرقیزستانی اظهار کرد: شما با جهاد دانشگاهی، بزرگترین شبکه علم و فن آوری وارد کار شده اید و این نهاد، مجموعه علمی و فن آوری پزشکی، مهندسی و کشاورزی و ... را داراست.
وی بیان کرد: تجارب موفق در این مجموعه کسب شده است که در تلاش هستیم دست آوردهای خود را با مجامع بین المللی، دانشگاه های دنیا و موسسات به اشتراک بگذاریم و ارسال کنیم.
مرادی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم دست آوردهای جهاد دانشگاهی را نشر دهیم از کشورهای همسایه به خصوص CIS به عنوان شرکای تجاری خود یاد می کنیم و برای ورود به آن کشورها برنامه داریم، در برنامه توسعه ای این نهاد، گسترش فعالیت های بین المللی یکی از مهمترین اقدامات این مجموعه علمی است، بنابراین به دنبال شرکای علمی و تجاری هستیم.
مدیرکل امور بین الملل جهاد دانشگاهی بیان کرد: در این راستا مشتاق هستیم که راهکار علمی و اجرایی را با کشورهای هدف پیدا کنیم و قرقیزستان نیز در این زمینه جایگاه ویژه ای دارد.
وی بیان کرد: انگیزه و تلاش در جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی و اعتمادی که استانداری به این مجموعه دارد، انگیزه ما برای دستیابی به اهداف را افزایش داده است.
تیرقوت چورتنبایف معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان نیز گفت: این سفر به دنبال سفر سفیر قرقیزستان به این استان صورت گرفت.
وی افزود: می توان در زمینه هایی همچون قارچ خوراکی، قارچ دارویی، تکثیر اسب قرقیزستان و ... زمینه فعالیت را آغاز کرد.
روسای پژوهشگاه های رویان، این سینا، بانک ذخایر ژنتیک و گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به صورت ویدئوکنفرانسی در این نشست شرکت کردند.
نشست با معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی، نشست با دانشگاهیان استان، بازدید از مراکز تحقیقات دیم و دانشکده کشاورزی شیروان از دیگر برنامه های سفر دو روزه هیات علمی قرقیزستان به خراسان شمالی بود.
ولی الله حیاتی معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی گفت: میان کشور ایران و قرقیزستان اشتراکات زیادی وجود دارد که به واسطه آن می توان زمینه های توسعه فراوانی را ایجاد کرد، یکی از این اشتراکات وابستگی های فرهنگی و تاریخی است که این دو کشور را در هم آمیخته است.
وی با اشاره به اینکه از زمان استقلال قرقیزستان، جمهوری اسلامی ایران در کنار آن کشور بوده است، ادامه داد: همواره روابط حسنه ای میان این دو کشور وجود دارد.
حیاتی اظهار کرد: خراسان شمالی دارای ظرفیت های زیادی برای ایجاد روابط دو جانبه میان دو کشور است و دانشگاه بجنورد به عنوان دانشگاه مادر و سایر دانشگاه ها و نهادهای علمی استان در بحث تبادل علمی و دانشجو تمایل به همکاری با کشور مذکور را دارند.
وی با تصریح بر اینکه جهاددانشگاهی تجاربی ارزشمند در بخش های علمی مختلف کسب کرده است، تاکید کرد: ما در عرصه نوین علمی حرف برای گفتن داریم و جهش های قابل ملاحظه ای در همین راستا کسب کرده ایم.
احمد شنوایی رییس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان شمالی در ادامه این نشست گفت: این جلسه به دنبال حضور سفیر قرقیزستان در این استان در سال جاری برگزاری شد که وی تاکید بر این امر داشت که کارگروهی به منظور گسترش همکاری های بیشتر تشکیل شود.
دکتر احمد محقر رییس دانشگاه بجنورد نیز در این نشست اظهار کرد: آموزش عالی خراسان شمالی دارای ظرفیت های قابل توجهی است که برای همکاری قابل توجه است.
وی افزود: در این استان زیرگروه ها و نظام های آموزشی مختلفی وجود دارد که هر کدام در حوزه های مختلف ماموریت های تخصصی را انجام می دهند.
دکتر محقر اظهار کرد: پارک علم و فن آوری، جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی از جمله مراکزی در این استان هستند که به صورت تخصصی در حال انجام وظیفه در حوزه های علمی هستند.
گفتنی است، هیات اعزامی علمی از قرقیزستان به دعوت جهاددانشگاهی خراسان شمالی در این استان حضور یافتند.
نظر شما :