رییس دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان خواستار شد:

افزایش ارتباطات علمی در حوزه‌ی کشاورزی بین ایران و قرقیزستان

۱۳ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۶:۲۷ کد : ۵۷۹۲ عمومی تاپ خبر
رییس دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان گفت: به دنبال بستن تفاهم نامه مشترکی بین دو کشور هستیم تا همکاری های علمی دو کشور بویژه در زمینه کشاورزی افزایش یابد.
افزایش ارتباطات علمی در حوزه‌ی کشاورزی بین ایران و قرقیزستان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، تیرقوت چورتنبایف در نشست مشترک هیئت اعزامی دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان و دانشگاه های استان که در دانشگاه بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: علم، حد و مرز و ملیت نمی شناسد و دامنه بسیار گسترده ای دارد که باید از این مسئله به خوبی استفاده کرد.

وی ادامه داد: حوزه کشاورزی بسیار گسترده است از همین جهت برای افزایش دامنه فعالیت ها به دنبال انعقاد تفاهم نامه ای با جهاد دانشگاهی خراسان شمالی هستیم تا ارتباطات علمی بیشتری بین دو کشور برقرار شود.

تیرقوت چورتنبایف با اشاره به اینکه قرقیزستان شرایط مناسبی را برای فعالیت های کشاورزی دارد، ادامه داد: با تحقیقاتی که انجام شده است کشور ایران و قرقیزستان به دلیل مشترکات اقلیمی می توانند فعالیت های مشترک بسیاری را نیز انجام دهند.

رییس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی نیز با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در 31 استان کشور حضور فعال دارد، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی با 42 سازمان و 140 مرکز تخصصی کوتاه مدت در کشور 70 هزار دانشجو را از مقاطع کاردانی تا دکتری پژوهش محور آموزش می دهد.

دکتر رضا شاهین فر با اشاره به اینکه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بزرگترین پژوهشکده گیاهان دارویی خاورمیانه تلقی می شود، بیان کرد: پژوهشگاه رویان که مرکز تخصصی درمان ناباروری و تولید حیوانات شبیه سازی شده است رتبه پنجم را در دنیا در این حوزه ها به خود اختصاص داده است.

وی تولید اولین دکل حفاری نفت در خاورمیانه را از دستاورد های جهاد دانشگاهی دانست و اظهار کرد: از دیگر دستاوردهای این نهاد تولید فرستنده های پر قدرت رادیویی است.

به گفته وی 30 هزار طرح توسط جهاد دانشگاهی انجام شده است که این آمادگی وجود دارد براساس تفاهم نامه ای که بسته می شود دفتر همکاری مشترک بین دو کشور را نیز در خراسان شمالی افتتاح کنیم.

شاهین فر با بیان اینکه برای عملیاتی شدن طرح های مشترک باید تفاهم نامه ای تهیه شود، تاکید کرد: جهاد دانشگاهی با دستاوردهای بسیاری که در حوزه های کشاورزی، پزشکی و... دارد ظرفیت مناسبی را برای همکاری دوجانبه داراست.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور نیز در این جلسه بیان کرد: تنوع اقلیمی زیادی که در ایران وجود دارد موجب ایجاد آب و هوای متنوع و به دنبال آن تنوع گیاهی در کشور شده است و این مسئله بسیار مورد توجه است.

دکتر داراب یزدانی با اشاره به اینکه هشت هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد، اظهار کرد: از این گونه های گیاهی دو هزار گونه گیاهی، دارویی است.

وی در رابطه با محدودیت های کشاورزی در کشور بیان کرد: مسئله ای که کشاورزی را محدود کرده است منابع آبی است که به همین علت به سمت کشت های گلخانه ای حرکت کردیم، 220 هزار کیلومتر مربع اراضی قابل کشت در کشور داریم که 10 هزار هکتار سطح زیر کشت گلخانه ای است و در برنامه توسعه تا پنج سال آینده هدف این است که به 48 هزار هکتار افزایش یابد.

یزدانی با بیان اینکه به دنبال ایجاد گلخانه های هوشمند هستیم، افزود: سیاستی که در پیش داریم این است که به دنبال کشت فراسرزمینی باشیم تا بتوانیم بدون نگرانی از محدودیت های آبی مشکلات حوزه کشاورزی را حل کنیم.

به گفته وی قرقیزستان کشوری است که اراضی کشاورزی زیادی ندارد اما مراتع کشاورزی زیادی را دارا است که نشان از ظرفیت مناسب این کشور در حوزه گیاهان دارویی است.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی افزود: با کشور آذربایجان نیز تفاهم نامه ای در رابطه با کشت های فراسرزمینی بسته شده است.

یزدانی عنوان کرد: ایران در برخی از محصولات کشاورزی رتبه های اول تا سوم دنیا را به خود اختصاص داده است که برخی از این محصولات شامل زعفران، انگور، پسته، خرما و... می شود.

وی با بیان اینکه ایران کمربند جاده ابریشم است، اظهار کرد: تفاهم نامه ای با دانشگاه چین نیز منعقد شده است که این تفاهم نامه در حوزه کشاورزی و محصول زعفران است.

یزدانی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی را با دیگر پژوهشکده های این حوزه متفاوت دانست، و تصریح کرد:  شناسایی تا تبدیل گیاهان دارویی به دارو در این پژوهشکده انجام می شود.

رئیس دانشگاه بجنورد نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: خراسان شمالی با 30 هزار دانشجو که در پنج زیرنظام آموزشی در حال تحصیل هستند ظرفیت مناسبی را برای انجام فعالیت های مشترک با قرقیزستان است.

محقر با اشاره به اینکه برخی از دانشگاه های استان با ماهیت مهارتی و کاربردی در حال آموزش هستند، افزود: 38 دانشگاه و مرکز آموزش عالی که در استان فعالیت می کنند و ماموریت های مستقلی را دنبال می کنند تا از آموزش های تکراری جلوگیری شود.

رئیس دانشگاه بجنورد با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی بیش از 30 سال سابقه فعالیت دارد، تاکید کرد: در حوزه های گیاهان دارویی و کشاورزی جهاد دانشگاهی فعالیت های بسیار خوبی داشته است که می تواند مشترکات بسیاری با قرقیزستان داشته باشد و زمینه فعالیت های مشترکی را ایجاد کند.

به گفته وی برخی از دانشگاه ها آکادمیک، برخی فنی و مهارتی هستند که به موازات این دانشگاه ها پارک های علم و فناوری حمایت های بسیاری از رشد و نوآوری فعالیت های علمی استان دارد.

محقر عنوان کرد: دانشگاه آموزش عالی شیروان که در حوزه کشاورزی و رشته های مرتبط با این حوزه آموزش می دهد و این آمادگی را دارد تا در حوزه های تخصصی با قرقیزستان فعالیت های مشترکی داشته باشند.

رئیس دانشگاه بجنورد افزود: این آمادگی نیز وجود دارد که اگر رشته های مورد علاقه دو طرف وجود داشته باشد این رشته ها به رشته های دانشگاهی نیز اضافه شود.

تیم علمی قرقیزستان به دعوت جهاددانشگاهی خراسان شمالی به این استان سفر کرده اند.


نظر شما :