در آیین تکریم و معارفه رییس جهاددانشگاهی استان مرکزی مطرح شد؛
ویژگی جهاددانشگاهی اجرای طرحهای بزرگ با کمترین هزینه است/ فعالیت این نهاد در حوزه نانو و زیستفناوری محور فعالیتهای علمی قرار گیرد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛ دکتر حسن فارسی معاون هماهنگی امور مجلس جهاد دانشگاهی در آیین تکریم و معارفه رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی با اشاره به شعار ما می توانیم و با بیان اینکه این شعار در عرصه های مختلف کشور محقق شده است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در عرصه هایی نقش آفرینی کرده که دستش خالی بوده است.
وی با بیان اینکه اگر پژوهشگاه درمان ناباروری، پژوهشکده انار، سنگ و ایکنا و ایسنا فعال هستند، در واقع پشتیبان مسئولان جهاد دانشگاهی در انجام وظایف و حرکت به سمت دستیابی به اهداف هستند، گفت: امروز حقوقی که پرسنل این مجموعه دریافت می کنند، به نسبت دیگر مجموعه ها کمتر است و تلاش داریم که معیشت و سلامت اعضای جهاد دانشگاهی در اولویت قرار گیرد تا همکاران دغدغه کمتری داشته باشند.
فارسی با تاکید بر اینکه هر مجموعه و هر فردی در طول زندگی با مشکلاتی مواجه می شود ولی مسلما این مشکلات خلاقیت را رقم می زنند، گفت: باید با نگاهی آینده نگرانه و افق گشا در مسیر آینده حرکت کنیم که این امر در دستور کار جهاددانشگاهی قرار دارد و تلاش می شود که راهبردها به شکلی تعریف شود که اثرات آن در استان ها دیده و لمس شود.
وی با اشاره به تغییرات در سیستم مدیریتی کشور و جهاد دانشگاهی، گفت: امید است در دوران مسئولیت بتوانیم رضایت خداوند و مردم را با کمترین هزینه و بهترین عملکرد رقم بزنیم. حل مشکلات با هم افزایی حاصل می شود و انتظار می رود که نقش آفرینی جهاد دانشگاهی را با پشتوانه شبکه علمی جهاد دانشگاهی در کل کشور شاهد باشیم.
بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در آیین تکریم و معارفه رییس جهاددانشگاهی استان، افزود: اگر قرار است که از پیچ ها تاریخی که گاه به واسه تحریم و توطئه دشمنان ایجاد می شود تا حرکت شتابنده ایران خاصه در حوزه علمی را کمرنگ کند، گذر کنیم باید تفکری جهادی و انقلابی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تلاش جوانان این سرزمین باعث شده است که امروز جهاددانشگاهی در حوزه نانو، درمان ناباروری، فناوری و زیست فناوری محور فعالیت های علمی قرار گیرد.
نظری با بیان اینکه استان مرکزی بیش از ۳ هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ دارد، افزود: جهاددانشگاهی می تواند ارتباط دهنده صنعت و دانشگاه باشد صنایعی در استان مرکزی وجود دارد که حتی در آسیا نمونه آنها وجود ندارد، پس ظرفیت آماده است و باید جهاد دانشگاهی به این عرصه ورود کند.
وی گفت: نیروی انسانی مستعدی در حوزه معدن و صنعت استان وجود دارد که جهاددانشگاهی می تواند از این پتانسیل بهره برداری حداکثری داشته باشد. استان مرکزی ۱۲ شهرستان دارد که هر کدام ظرفیتی بی مثال را در کشور دارد و در واقع آنچه خوبان همه دارند، استان مرکزی به صورت کامل در اختیار دارد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: امروز درگیر جنگ اقتصادی و ترکیبی هستیم و باید در این حوزه جهاد تبیین را در دستور کار خود قرار دهیم و در دولت مردمی باید جهاد در عرصه های مختلف را وظیفه خود بداند. امروز جوانان ما نیاز دارند که ظرفیت کشور را بدانند، فلسفه دروغ پراکنی دشمن جوانان ما را درگیر کرده است و باید برای مقابله با این رویکرد دشمن، جهت بیان دستاوردهای نظام به جوانان اهتمام ویژه داشته باشیم.
محسن مرادی سرپرست جهاددانشگاهی استان مرکزی، در آیین تکریم و معارفه رییس جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اهمیت جهاد دانشگاهی، اظهارکرد: تعبیرات مقام معظم رهبری در خصوص جهاد دانشگاهی بی نظیر است و نشان می دهد که جهاد دانشگاهی در جایگاه والایی قرار دارد و باید قدر این مجموعه را دانست.
وی تصریح کرد: مسلما مسائل و مشکلاتی در مجموعه وجود دارد، اما به رفع آن امیدوار هستیم و باید کاری جهادی، انقلابی و شبانه روزی برای رفع این مشکلات به انجام رسانیم.
مرادی با تاکید بر مولفه اخلاص و انجام امور براساس خلوص نیت، افزود: اگر قرار بر انجام کار جهادی و انقلابی و تحقق اهداف است باید وحدت داشته باشیم، مسلما تفرقه انگیزی نتیجه ای نخواهد داشت و در کنار وحدت باید طبق نقشه راهی مشخص اهداف را محقق کنیم. جهاد دانشگاهی باید جایگاه خود را در امور با تعامل و ارتباط بیشتر با دانشگاه ها و نهادهای عمومی و ... به درستی تعریف کند و نقش خود را به خوبی ایفا کند.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان مرکزی با اشاره به دو رویکرد کوتاه مدت و استفاده و تقویت ظرفیت های موجود و رویکردهای بلندمدت، افزود: باید جهت فعلیت بخشیدن به ظرفیت های بالقوه تلاش داشته باشیم و این امر به رفع چالش های اقتصادی کمک می کند. در کنار برنامه های کوتاه مدت، برنامه های بلندمدت همچون راه اندازی شهرک گیاهان دارویی و مراکز تحقیقات انار و سنگ نیمور با جدیت دنبال می شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی نیازمند انجام کارهای بزرگ و ارزشمند است، گفت: باید از کارهای خرد اجتناب شود و با تقویت امور و برنامه ها در شهرستان ها می توانیم جهاد را از مظلومیت خارج کرده و گام های بلندی را برداریم.
دکتر علی اصغر غفاری زاده، رییس سابق جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی و تابع قوانین دولتی است، اما در جذب منابع و دیگر موارد به مانند یک شرکت خصوصی است و باید خود اقدام به کسب درآمد و منابع کند.
وی افزود: ۳۰ درصد منابع جهاد دانشگاهی از منابع دولتی است و این منابع تا به جهاد دانشگاهی استان برسد به ۱۰ درصد می رسد، بر این اساس، کار بسیار سختی را برای ثبات نسبی در مجموعه به انجام رساندیم.
این مقام مسئول بیان کرد: جهاد دانشگاهی برای انجام وظایف و تامین نیازها باید حداقل منابع را در اختیار داشته باشد تا با چالش های کمتری روبرو شود و مسلما با ایجاد ثبات مدیریتی در جهاد دانشگاهی باید عدالت را ایجاد کنیم.
غفاری زاده اضافه کرد: جهاد دانشگاهی فقط به واحدهای تهران محدود نمی شود و واحدهای استانی نیز باید دیده شوند. امید است در تیم مدیریتی جدید جهاد دانشگاهی عدالت برقرار شود، اولویت بنده در ریاست مجموعه مصالح جهاد دانشگاهی و همکاران و خط قرمز من معیشت پرسنل بوده است.
نظر شما :